HKEY_CURRENT_USER (ομάδα HKCU μητρώου)

Λεπτομέρειες σχετικά με την ομάδα HKEY_CURRENT_USER μητρώου

Το HKEY_CURRENT_USER, συχνά συντομογραφούμενο ως HKCU , είναι ένα από τα μισά ντουζίνα περιστατικά μητρώου , ένα μεγάλο μέρος του Μητρώου των Windows .

Το HKEY_CURRENT_USER περιέχει πληροφορίες διαμόρφωσης για Windows και λογισμικό ειδικά για τον χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή .

Για παράδειγμα, διάφορες τιμές μητρώου σε διάφορα κλειδιά μητρώου που βρίσκονται κάτω από τις ρυθμίσεις χρήστη για το επίπεδο ελέγχου HKEY_CURRENT_USER, όπως οι εγκατεστημένοι εκτυπωτές, ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας, ρυθμίσεις εμφάνισης, μεταβλητές περιβάλλοντος , διάταξη πληκτρολογίου , αντιστοιχισμένες μονάδες δικτύου και πολλά άλλα.

Πολλές από τις ρυθμίσεις που διαμορφώνετε σε διάφορες μικροεφαρμογές στον Πίνακα Ελέγχου αποθηκεύονται στην ομάδα HKEY_CURRENT_USER του μητρώου.

Πώς να φτάσετε στο HKEY_CURRENT_USER

Το HKEY_CURRENT_USER είναι μια ομάδα μητρώου, ένας από τους ευκολότερους τύπους που μπορείτε να βρείτε στον Επεξεργαστή Μητρώου :

  1. Ανοίξτε την Επεξεργασία μητρώου
  2. Εντοπίστε το HKEY_CURRENT_USER στον Επεξεργαστή Μητρώου, από το παράθυρο στα αριστερά.
  3. Πατήστε δύο φορές ή κάντε διπλό κλικ στο HKEY_CURRENT_USER ή απλά κάντε κλικ / πατήστε το μικρό βέλος ή το εικονίδιο συν στα αριστερά, εάν θέλετε να το αναπτύξετε.
    1. Σημείωση: Οι νεώτερες εκδόσεις των Windows χρησιμοποιούν ένα βέλος όπως το κουμπί για την επέκταση των κυψελών του μητρώου, ενώ άλλα έχουν ένα σύμβολο συν.

Δεν βλέπετε HKEY_CURRENT_USER;

Το HKEY_CURRENT_USER μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί εάν ο επεξεργαστής μητρώου έχει χρησιμοποιηθεί στον υπολογιστή σας πριν, αφού το πρόγραμμα σας μεταφέρει απευθείας στην τελευταία θέση που ήσασταν. Δεδομένου ότι όλοι οι υπολογιστές με το μητρώο των Windows έχουν αυτή την ομάδα, δεν λείπει πραγματικά HKEY_CURRENT_USER αν δεν μπορείτε να το δείτε, αλλά ίσως χρειαστεί να κρύψετε μερικά πράγματα για να το βρείτε.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: Από την αριστερή πλευρά του Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην κορυφή μέχρι να δείτε τον υπολογιστή και το HKEY_CLASSES_ROOT. Κάντε κλικ ή πιέστε το βέλος ή το σύμβολο συν στα αριστερά του φακέλου HKEY_CLASSES_ROOT για να ελαχιστοποιήσετε / να συμπτύξετε ολόκληρη αυτή την ομάδα. Το ακριβώς κάτω από αυτό είναι HKEY_CURRENT_USER.

Υποκλειδιά μητρώου στο HKEY_CURRENT_USER

Ακολουθούν ορισμένα κοινά κλειδιά μητρώου που μπορείτε να βρείτε κάτω από την ομάδα HKEY_CURRENT_USER:

Σημείωση: Τα κλειδιά μητρώου που βρίσκονται κάτω από την ομάδα HKEY_CURRENT_USER στον υπολογιστή σας ενδέχεται να διαφέρουν από την παραπάνω λίστα. Η έκδοση των Windows που εκτελείτε και το λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει προσδιορίζουν ποια κλειδιά μπορεί να υπάρχουν.

Δεδομένου ότι η ομάδα HKEY_CURRENT_USER είναι συγκεκριμένη για τον χρήστη, τα κλειδιά και οι τιμές που περιέχει θα διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη, ακόμη και στον ίδιο υπολογιστή. Αυτό δεν συμβαίνει με τις περισσότερες άλλες κυψέλες μητρώου που είναι παγκόσμιες, όπως το HKEY_CLASSES_ROOT, οι οποίες διατηρούν τις ίδιες πληροφορίες σε όλους τους χρήστες στα Windows.

Παραδείγματα HKCU

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με μερικά μόνο δείγματα κλειδιών που βρέθηκαν κάτω από την ομάδα HKEY_CURRENT_USER:

HKEY_CURRENT_USER \ AppEvents \ EventLabels

Αυτό είναι το σημείο όπου βρέθηκαν ετικέτες, ήχοι και περιγραφές για διάφορες λειτουργίες στα Windows και σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως μπιπ φαξ, ολοκληρωμένες εργασίες iTunes, συναγερμός χαμηλής μπαταρίας, ηχητικά μηνύματα και άλλα.

HKEY_CURRENT_USER \ Πίνακας ελέγχου

Στην περιοχή \ Control Panel \ Keyboard υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις πληκτρολογίου, όπως οι επιλογές καθυστέρησης πληκτρολογίου και ταχύτητας πληκτρολογίου, οι οποίες ελέγχονται και οι δύο μέσω των ρυθμίσεων καθυστέρησης επανάληψης και ρυθμού επανάληψης στη μικροεφαρμογή πληκτρολογίου πληκτρολογίου.

Η μικροεφαρμογή του ποντικιού είναι μια άλλη, των οποίων οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στο πλήκτρο HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Mouse . Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν τα DoubleClickHeight, ExtendedSounds, MouseSensitivity, MouseSpeed , MouseTrails και SwapMouseButtons.

Ακόμα ένα άλλο τμήμα του Πίνακα Ελέγχου είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον δρομέα του ποντικιού, που βρίσκεται κάτω από τους Δρομείς . Αποθηκευμένο εδώ είναι το όνομα και η φυσική θέση αρχείου προεπιλεγμένων και προσαρμοσμένων δρομέων. Τα Windows χρησιμοποιούν αρχεία κινουμένων και κινούμενων αρχείων που έχουν τις επεκτάσεις αρχείων CUR και ANI, αντίστοιχα, έτσι ώστε τα περισσότερα από τα αρχεία δρομέα που βρέθηκαν εδώ να δείχνουν αρχεία αυτών των τύπων στο φάκελο% SystemRoot% \ cursors \ .

Το ίδιο ισχύει και για το πλήκτρο επιφάνειας εργασίας του Πίνακα Ελέγχου HKCU που ορίζει πολλές ρυθμίσεις σχετικές με την επιφάνεια εργασίας σε τιμές όπως το WallpaperStyle που περιγράφει εάν θα κεντράρετε την ταπετσαρία ή θα την τεντώσετε σε όλη την οθόνη. Άλλοι στην ίδια τοποθεσία περιλαμβάνουν CursorBlinkRate, ScreenSaveActive, ScreenSaveTimeOut και MenuShowDelay .

HKEY_CURRENT_USER \ Περιβάλλον

Το κλειδί Περιβάλλον είναι όπου βρίσκονται μεταβλητές περιβάλλοντος όπως PATH και TEMP . Οι αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν εδώ ή μέσω της Εξερεύνησης των Windows και θα αντικατοπτρίζονται και στα δύο μέρη.

HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό

Πολλές καταχωρίσεις λογισμικού για συγκεκριμένο χρήστη παρατίθενται σε αυτό το κλειδί μητρώου. Ένα παράδειγμα είναι η τοποθεσία του προγράμματος περιήγησης ιστού του Firefox. Αυτό το δευτερεύον κλειδί είναι όπου βρέθηκε η τιμή PathToExe που εξηγεί πού βρίσκεται το firefox.exe μέσα στον φάκελο εγκατάστασης:

HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Mozilla \ Mozilla Firefox \ 57.0 (x64 en-US) \ Main

Περισσότερα στο HKEY_CURRENT_USER

Η ομάδα HKEY_CURRENT_USER είναι στην πραγματικότητα απλώς ένας δείκτης στο κλειδί που βρίσκεται κάτω από την ομάδα HKEY_USERS που ονομάζεται το ίδιο με το αναγνωριστικό ασφαλείας . Μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε οποιαδήποτε τοποθεσία, εφόσον είναι ένα στο ίδιο.

Ο λόγος για τον οποίο το HKEY_CURRENT_USER υπάρχει ακόμη, δεδομένου ότι είναι απλά ένα σημείο αναφοράς σε μια άλλη ομάδα, είναι ότι παρέχει έναν ευκολότερο τρόπο για την προβολή των πληροφοριών. Η εναλλακτική λύση είναι να βρείτε το αναγνωριστικό ασφαλείας του λογαριασμού σας και να πλοηγηθείτε σε εκείνη την περιοχή του HKEY_USERS.

Και πάλι, όλα που φαίνονται στο HKEY_CURRENT_USER αφορούν μόνο τον χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή και όχι οποιοσδήποτε από τους άλλους χρήστες που υπάρχουν στον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης που συνδέεται θα τραβήξει τις δικές του πληροφορίες από την αντίστοιχη ομάδα HKEY_USERS, η οποία με τη σειρά της σημαίνει ότι το HKEY_CURRENT_USER θα είναι διαφορετικό για κάθε χρήστη που την βλέπει.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε αυτήν την ενέργεια, θα μπορούσατε πραγματικά να πλοηγηθείτε σε ένα αναγνωριστικό ασφαλείας διαφορετικού χρήστη στο HKEY_USERS για να δείτε όλα όσα θα βλέπουν στο HKEY_CURRENT_USER όταν είναι συνδεδεμένοι.