Ορισμός της ισχύος θερμικού σχεδιασμού TDP

Ορισμός και επεξήγηση της ισχύος θερμικού σχεδιασμού

Τι είναι το TDP;

Έχετε διαβάσει μια αναθεώρηση της CPU ή της κάρτας γραφικών και εκτελέσατε τον όρο TDP; Αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι το TDP και πώς επηρεάζει την απόδοση;

Ορισμός:


Το TDP σημαίνει Thermal Design Power. Και ενώ πολλοί χρήστες υπολογιστών μπορεί να πιστεύουν ότι ισοδυναμεί με τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας που μπορεί να εκτελέσει ένα στοιχείο, αυτό δεν συμβαίνει. Το TDP είναι τεχνικά η μέγιστη ισχύς που χρειάζεται το σύστημα ψύξης για να διαλυθεί, ώστε να διατηρηθεί το τσιπ σε ή κάτω από τη μέγιστη θερμοκρασία του. Για παράδειγμα, ένα TDP 244 Watt σε μια κάρτα γραφικών σημαίνει ότι ο ψυγείο μπορεί να αποβάλει έως και 244 W θερμότητας για να κρατήσει την GPU υπό έλεγχο. Συνήθως όσο υψηλότερο είναι το TDP ή μια κάρτα γραφικών ή η CPU είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται από το μέρος.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός που πρέπει να έχετε κατά νου εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο τρίτου μέρους με CPU ή GPU. Πρέπει να έχετε ένα ψυγείο που βαθμολογείται σε ή πάνω από το TDP του τμήματος που θα συνδέεται με το ψυγείο. Επιπλέον, εάν σχεδιάζετε να υπερκεραστείτε το μέρος, θα χρειαστεί να έχετε ένα ψυγείο που έχει βαθμολογηθεί πάνω από το TDP του εξαρτήματος για να το ψύξει σωστά. Η αποτυχία να έχετε έναν κατάλληλα βαθμολογημένο ψύκτη TDP μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της διάρκειας ζωής της κάρτας γραφικών ή της CPU εκτός από τις θερμικές διακοπές λειτουργίας όταν τα μέρη πιέζονται πολύ σκληρά.