Πώς παίρνετε Bluetooth για ένα αυτοκίνητο;

Προσθέτει κλήσεις hands-free και ροή μουσικής στη διαδρομή σας

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων τείνει να υστερεί σε σχέση με την τεχνολογία στις περισσότερες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές. Οι άνθρωποι αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους με έναν παγετώδη ρυθμό σε σύγκριση με το πόσο συχνά ενημερώνουν τα τηλέφωνά τους, οπότε είναι συνηθισμένο να συναντήσετε μια κατάσταση όπου το τηλέφωνό σας υποστηρίζει μια τεχνολογία όπως το Bluetooth και το αυτοκίνητό σας απλά δεν το κάνει.

Ενώ η συνδεσιμότητα Bluetooth είναι ευρέως διαθέσιμη στα καινούργια αυτοκίνητα, είναι εύκολο να προσθέσετε τουλάχιστον κάποιο επίπεδο της ίδιας λειτουργικότητας σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με οποιαδήποτε μονάδα κεφαλής . Ανάλογα με τη διαδρομή που πηγαίνετε, μπορεί να έχετε πρόσβαση σε χρήσιμες λειτουργίες όπως κλήσεις hands-free ή streaming μουσικής. Ίσως να έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας χρησιμοποιώντας το smartphone σας.

Τρεις τρόποι μπορείτε να πάρετε Bluetooth για ένα αυτοκίνητο

Εάν το τρέχον όχημά σας δεν έχει συνδεσιμότητα Bluetooth, αλλά το smartphone ή το tablet σας, μπορείτε να προσθέσετε την τεχνολογία σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μία από τις τρεις μεθόδους.

Εγκαταστήστε ένα πακέτο αυτοκινήτου Universal Bluetooth . Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν:

Εγκαταστήστε έναν προσαρμογέα Bluetooth συγκεκριμένου οχήματος. Πλεονεκτήματα και περιορισμοί είναι:

Αναβαθμίστε σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth . Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον προϋπολογισμό σας και το είδος στερεοφωνικού που έχετε στο αυτοκίνητό σας. Εάν διαθέτετε στερεοφωνικό αυτοκινήτου μετά την πώληση, έτοιμο για Bluetooth, τότε ο καλύτερος και συνήθως φθηνότερος τρόπος προς τα εμπρός είναι να αγοράσετε τον κατάλληλο στερεοφωνικό προσαρμογέα. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα κιτ αυτοκινήτου Bluetooth είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας. Η πιο ακριβή επιλογή είναι να αντικαταστήσετε το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας.

Προσθήκη προσαρμογέα ραδιοφώνου Bluetooth

Ορισμένες συσκευές κεφαλής είναι έτοιμες για Bluetooth, ενώ δεν έχουν ενσωματωμένη λειτουργικότητα Bluetooth, μπορείτε να τις προσθέσετε αργότερα με ξεχωριστή περιφερειακή συσκευή. Αυτές οι συσκευές συνήθως αποτελούνται από ένα μικρό κουτί που περιέχει ένα ραδιόφωνο Bluetooth και άλλα ηλεκτρονικά και ένα καλώδιο ή καλώδια που συνδέετε στη μονάδα κεφαλής του αυτοκινήτου σας. Η εγκατάσταση τείνει να είναι μια σχετικά απλή λειτουργία, αν και συνήθως πρέπει να αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής για πρόσβαση στη θύρα του προσαρμογέα.

Επειδή αυτοί οι προσαρμογείς ραδιοφώνου Bluetooth δεν είναι καθολικοί, αγοράζετε τη συσκευή που σχεδιάστηκε ειδικά για το στερεοφωνικό σας αυτοκίνητο . Εάν η κεφαλή του αυτοκινήτου σας δεν έχει σχεδιαστεί με προσαρμογέα Bluetooth, πρέπει να προσθέσετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας με κάποιο άλλο τρόπο.

Κλήση χωρίς χέρια και ροή μουσικής με ένα κιτ αυτοκινήτου Bluetooth

Αν δεν υπάρχει προσαρμογέας Bluetooth που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μονάδα κεφαλής, τότε ένα καθολικό κιτ αυτοκινήτου Bluetooth είναι ένας άλλος εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσθέσετε σύνδεση Bluetooth στο αυτοκίνητό σας. Πολλές επιλογές είναι εκεί έξω, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες σε εσάς. Οι κύριοι τύποι κιτ αυτοκινήτου Bluetooth περιλαμβάνουν:

Τα ηχεία Bluetooth είναι συνήθως σχετικά απλές συσκευές που δεν συνδέονται με το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας. Συνδέετε το κινητό σας με το μεγάφωνο και μετά το χρησιμοποιείτε σαν ένα ακουστικό που δεν φοράτε στο αυτί σας. Αυτό καθιστά την εγκατάσταση γρήγορη και εύκολη, αλλά σας λείπουν πολλά χαρακτηριστικά Bluetooth.

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα car kit Bluetooth είναι η κλήση hands-free και η ροή μουσικής. Ένα καλό κιτ αυτοκινήτου Bluetooth μπορεί να σβήσει ή να σβήσει το ραδιόφωνο κατά τη διάρκεια των κλήσεων, κάτι που αποτελεί χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Η δυνατότητα ασύρματης ροής μουσικής από το τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών υπηρεσιών streaming μέσω διαδικτύου, όπως η Pandora και η Last.FM, είναι επίσης μια ωραία πινελιά.

Αναβάθμιση σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth

Ενώ η αναβάθμιση σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth δεν είναι μια φθηνή επιλογή, είναι ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε συνολική λειτουργικότητα Bluetooth και συνδεσιμότητα σε οποιοδήποτε όχημα. Εάν βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός ηχητικού συστήματος, αλλάξτε το όνομά σας και ενδιαφέρεστε για το Bluetooth, θα θελήσετε να μηδενίσετε τις μονάδες κεφαλής που περιλαμβάνουν αυτή τη λειτουργία από το κουτί.

Η πλήρης ενσωμάτωση μέσω Bluetooth σημαίνει ότι η μονάδα κεφαλής θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες καλούντος και δεδομένα τραγουδιού όταν κάνετε streaming μουσικής και μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε το τηλέφωνό σας ή να ελέγξετε εφαρμογές μέσω μιας διεπαφής οθόνης αφής.

Εκτός από την τιμή, το μόνο άλλο μειονέκτημα της αναβάθμισης σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth είναι ότι απαιτεί από εσάς να αφαιρέσετε το υπάρχον ραδιόφωνο. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την εμφάνιση του εργοστασίου σας ή κάποια ιδιαίτερη λειτουργικότητα μοναδική στο αυτοκίνητό σας, αξίζει να ελέγξετε αν υπάρχει διαθέσιμος προσαρμογέας Bluetooth.