Βασικά και χαρακτηριστικά του iPhone της Apple

Το iPhone 4 και οι προκατόχους του είναι κάτι περισσότερο από φανταχτερά κινητά τηλέφωνα. Με το φάσμα των χαρακτηριστικών τους - από το τηλέφωνο έως το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, από το iPod μέχρι το κινητό παιχνίδι - το iPhone μοιάζει περισσότερο με έναν υπολογιστή που ταιριάζει στην τσέπη και στο χέρι σας από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Προδιαγραφές για το iPhone

Φυσικά, το iPhone 4 διαφέρει ένα αξιοπρεπές ποσό από το iPhone 3GS και τα προηγούμενα μοντέλα, τα οποία είχαν γενικά παρόμοια μορφή.

Ενώ η συνολική παρουσίαση του iPhone 4 είναι παρόμοια με τις προηγούμενες, είναι διαφορετική στο ότι δεν είναι πλέον κωνική στις άκρες, περιλαμβάνει ένα γυάλινο πρόσωπο στο μπροστινό και το πίσω μέρος, αναδιπλώνει την κεραία γύρω από το εξωτερικό του τηλεφώνου (το οποίο έχει προκαλέσει κεραία μερικά προβλήματα ) και είναι ελαφρώς λεπτότερο.

Όλα τα iPhones προσφέρουν μια οθόνη αφής 3,5 ιντσών που χρησιμοποιεί τεχνολογία πολλαπλής αφής. Το Multi-touch επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα στοιχεία στην οθόνη με ταυτόχρονα περισσότερα από ένα δάκτυλα (έτσι το όνομα). Είναι η τεχνολογία πολλαπλής αφής που επιτρέπει ορισμένες από τις πιο γνωστές λειτουργίες του iPhone, όπως η διπλή λήψη της οθόνης για μεγέθυνση ή "τσίμπημα" και σύροντας τα δάχτυλά σας για σμίκρυνση .

Άλλες σημαντικές διαφορές μεταξύ του iPhone 4 και των προηγούμενων μοντέλων περιλαμβάνουν τη χρήση του επεξεργαστή Apple A4, τη συμπερίληψη δύο καμερών, την οθόνη υψηλής ανάλυσης και τη βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Και τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούν ένα τρίο αισθητήρων για να παράγουν κάποια από τα καλύτερα χαρακτηριστικά χρήσης τους, αν και κανένα μοντέλο δεν προσφέρει επεκτάσιμη ή αναβαθμισμένη μνήμη .

Χαρακτηριστικά iPhone

Επειδή το iPhone είναι σαν μίνι υπολογιστής, προσφέρει το ίδιο ευρύ φάσμα λειτουργιών και λειτουργιών που κάνει ένας υπολογιστής. Οι κύριοι τομείς λειτουργίας του iPhone είναι:

Τηλέφωνο - Τα χαρακτηριστικά του iPhone είναι σταθερά. Περιλαμβάνει καινοτόμες λειτουργίες όπως το Visual Voicemail και βασικές λειτουργίες όπως μηνύματα κειμένου και φωνητική κλήση .

Περιήγηση στο Web - Το iPhone προσφέρει την καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο κινητό. Παρόλο που δεν υποστηρίζει το τυπικό plugin του προγράμματος περιήγησης Flash , δεν απαιτεί ανεπιθύμητες εκδόσεις "κινητών" ιστότοπων, αντί να προσφέρει το πραγματικό πράγμα σε ένα τηλέφωνο.

Email - Όπως όλα τα καλά smartphones, το iPhone διαθέτει αξιόλογες λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορεί να συγχρονιστεί με εταιρικούς διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εκτελούν Exchange.

Ημερολόγιο / PDA - Το iPhone είναι επίσης ένας διαχειριστής προσωπικών πληροφοριών, με ημερολόγιο, βιβλίο διευθύνσεων , παρακολούθηση αποθεμάτων, ενημέρωση καιρού και συναφείς λειτουργίες.

iPod - Μια σύντομη περιγραφή ενός iPhone είναι ένα συνδυασμένο κινητό τηλέφωνο και iPod, έτσι φυσικά τα χαρακτηριστικά του music player προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα και την ψυχρότητα των iPods.

Αναπαραγωγή βίντεο - Με την μεγάλη, όμορφη οθόνη 3,5 ιντσών, το iPhone είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αναπαραγωγή του κινητού βίντεο, είτε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή YouTube, προσθέτοντας το δικό σας βίντεο είτε αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας περιεχόμενο από το iTunes Store.

Εφαρμογές - Με την προσθήκη του App Store, τα iPhones μπορούν τώρα να τρέχουν όλα τα είδη προγραμμάτων τρίτων, από παιχνίδια ( δωρεάν και πληρωμένα) σε Facebook και Twitter σε εστιατόρια και εφαρμογές παραγωγικότητας . Το App Store κάνει το iPhone το πιο χρήσιμο smartphone γύρω.

Κάμερες - Μια σημαντική αλλαγή στο iPhone είναι η ένταξη δύο φωτογραφικών μηχανών, ενώ τα προηγούμενα μοντέλα είχαν μόνο ένα. Η φωτογραφική μηχανή στο πίσω μέρος του τηλεφώνου τραβά φωτογραφίες 5 megapixel και παίρνει βίντεο 720p HD. Η κάμερα που στρέφεται προς το χρήστη επιτρέπει τις συνομιλίες βίντεο FaceTime .

Αρχική οθόνη iPhone

Με την κυκλοφορία του firmware του iPhone - το λογισμικό που εκτελεί το τηλέφωνο - έκδοση 1.1.3 , οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν εκ νέου τα εικονίδια στην αρχική τους οθόνη . Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μόλις αρχίσετε να προσθέτετε προγράμματα από το App Store, καθώς μπορείτε να ομαδοποιήσετε παρόμοιες εφαρμογές ή αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά μαζί.

Φυσικά, η δυνατότητα να διορθώσετε τα εικονίδια οδηγεί επίσης σε κάποια απροσδόκητα γεγονότα, όπως όλα τα εικονίδια στην οθόνη σας κουνώντας .

Έλεγχοι iPhone

Αν και οι καλύτερες λειτουργίες ελέγχου του iPhone βασίζονται γύρω από την οθόνη πολλαπλών αφής, έχει επίσης ένα πλήθος κουμπιών στο πρόσωπό του που χρησιμοποιούνται για έλεγχο.

Κουμπί αρχικής σελίδας - Αυτό το κουμπί, στο κάτω μέρος του τηλεφώνου ακριβώς κάτω από την οθόνη, χρησιμοποιείται για να ξυπνήσει το τηλέφωνο από τον ύπνο και να ελέγξει κάποιες λειτουργίες στην οθόνη .

Κουμπί κρατήματος - Στην επάνω δεξιά γωνία του iPhone, θα βρείτε το κουμπί αναμονής. Πατώντας αυτό το κουμπί, κλειδώνει την οθόνη και / ή θέτει το τηλέφωνο σε κατάσταση αναμονής. Είναι επίσης το κουμπί που χρησιμοποιείται για την επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Κουμπί έντασης - Στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου, ένα μακρύ κουμπί που μετακινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω ελέγχει την ένταση της μουσικής, του βίντεο και του κουδουνίσματος του τηλεφώνου.

Κουμπί ειδοποίησης - Ακριβώς πάνω από τον έλεγχο έντασης είναι ένα μικρό ορθογώνιο κουμπί. Αυτό είναι το κουμπί κουδουνίσματος, το οποίο σας επιτρέπει να θέτετε το τηλέφωνο σε αθόρυβη λειτουργία, ώστε ο ήχος κλήσης να μην ακούγεται όταν εισέρχονται κλήσεις.

Υποδοχή σύνδεσης - Αυτή η θύρα, στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, είναι όπου συνδέετε το καλώδιο για να συγχρονίσετε το τηλέφωνο με έναν υπολογιστή, καθώς και αξεσουάρ.

Χρησιμοποιώντας το iPhone με το iTunes

Όπως ένα iPod, το iPhone συγχρονίζεται και διαχειρίζεται το iTunes.

Ενεργοποίηση - Όταν λάβετε για πρώτη φορά ένα iPhone, ενεργοποιήστε το μέσω του iTunes και επιλέξτε το μηνιαίο τηλεφωνικό σας σχέδιο χρησιμοποιώντας το λογισμικό.

Συγχρονισμός - Μόλις ενεργοποιηθεί το τηλέφωνο, το iTunes χρησιμοποιείται για συγχρονισμό μουσικής, βίντεο, ημερολογίων και άλλων πληροφοριών στο τηλέφωνο.

Επαναφορά και επαναφορά - Τέλος, το iTunes χρησιμοποιείται επίσης για την επαναφορά δεδομένων στο iPhone και την επαναφορά των περιεχομένων από το αντίγραφο ασφαλείας, εάν τα προβλήματα σας προκαλέσουν την ανάγκη διαγραφής των περιεχομένων του τηλεφώνου.