Πώς να αποθηκεύσετε μια Wet Portable Device

Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο για να προσπαθήσετε να διορθώσετε την υγρή φορητή συσκευή σας

Εκτός αν έχετε μια ανθεκτική στο νερό φορητή συσκευή, θα γνωρίζετε ότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να απειλήσει τη ζωή του φορητού σας. Εάν έχετε συμβεί κάποιο ατύχημα με το iPhone, το iPod, το MP3 Player , το PMP κλπ, όπως:

τότε θα πρέπει να το αναζωογονήσετε πρώτα. Αυτός ο οδηγός δεν είναι θεραπεία, αλλά υπάρχουν και βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δώσετε στην αξιόπιστη φορητή σας πιθανότητα μάχης. Εργαστείτε στον παρακάτω οδηγό για να δείτε εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε τη συσκευή σας από έναν μόνιμο υδατικό τάφο. Εάν πετύχετε, θα θέλαμε να το ξέρουμε!

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 2 μέρες έως μία εβδομάδα

Εδώ είναι πώς:

  1. Μην ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας! Ό, τι κι αν κάνετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε ποτέ δεν είναι η ενεργοποίηση μιας ηλεκτρονικής συσκευής που καταγράφεται με νερό. Εάν το ενεργοποιήσετε ενώ είναι ακόμα υγρό, τότε το εσωτερικό του νερού θα βραχυκυκλώνει τη συσκευή σας και κατά πάσα πιθανότητα θα το σκοτώσει. Εάν το φορητό σας τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο όταν συνέβη το ατύχημα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το διασώσετε από ό, τι εάν ήταν ήδη ενεργοποιημένο. Ακόμα κι αν ήταν ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της αμέλειας σας, ίσως να μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.
  2. Πάρτε το Battery Out. Εάν η φορητή σας συσκευή διαθέτει θήκη μπαταριών, απλώς αφαιρέστε τα στοιχεία της μπαταρίας. Πολλές συσκευές όπως οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 διαθέτουν ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που απαιτούν το άνοιγμα του περιβλήματος. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε στο Internet για τον καλύτερο τρόπο για να το κάνετε αυτό για τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Εναλλακτικά, ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Hold / Lock στη συσκευή σας εάν έχει κάποιον για να αποτρέψετε την τυχαία ενεργοποίηση της μονάδας.
  3. Πλύνετε με καθαρό νερό. Μπορεί να ακούγεται περίεργο να προσθέσετε ακόμα περισσότερη ποσότητα νερού στη δροσισμένη συσκευή σας, αλλά εάν έχετε πέσει το φορητό σας σε νερό που έχει διαλύσει μεταλλικά άλατα σε αυτό (όπως θαλασσινό νερό), τότε θα πρέπει να ξεπλύνετε αυτά τα υπολείμματα μακριά, αποτυγχάνω. Αποσυναρμολογήστε το φορητό σας (χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι εάν χρειάζεται), ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα ηλεκτρονικά μέρη σωστά με καθαρό νερό (απεσταγμένο / απιονισμένο, ακόμα και καθαρό πόσιμο νερό όπως το Aquafina.
  1. Πλύνετε με ισοπροπυλική αλκοόλη. Για να απομακρύνετε γρήγορα το νερό και να στεγνώσετε τα ηλεκτρονικά σας εξαρτήματα, ξεπλύνετε με ισοπροπυλική αλκοόλη (IPA). Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε IPA στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην πλένετε με IPA για πάρα πολύ καιρό, καθώς μπορεί να βλάψει τις ελαστικές σφραγίδες αν παραμείνει για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
  2. Ξηρά εξαρτήματα. Προωθήστε όλα τα πλυμένα εξαρτήματα σε απορροφητικό υλικό όπως χαρτοπετσέτες. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας - αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα. Εναλλακτικά, αφήστε τα εξαρτήματα σε ζεστή (όχι ζεστή) θέση, όπως ντουλάπι εξαερισμού, για 2 έως 4 ημέρες. Μια άλλη συμβουλή που οι άνθρωποι είχαν επιτυχία είναι η χρήση ρυζιού (ή άλλων τύπων αποξηραντικού) - ένας μεγάλος απορροφητής υγρασίας! Μπορείτε να δοκιμάσετε να συσκευάσετε τα εξαρτήματά σας σε χαρτοπετσέτες και να τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο άψητου ρυζιού (μέχρι μία εβδομάδα).
  3. Επανασυναρμολογήστε και ενεργοποιήστε. Μόλις είστε χαρούμενοι ότι όλα τα συστατικά της συσκευής σας είναι ξηρά, χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να τους δώσετε μια τελική καθαριότητα - ειδικά αν έχουν κάθεται σε ένα μπολ γεμάτο ρύζι για μια εβδομάδα! Συναρμολογήστε τη φορητή συσκευή σας (θυμηθείτε να επανασυνδέσετε / τοποθετήσετε τις μπαταρίες) και ενεργοποιήστε την! Εάν είστε τυχεροί, το φορητό σας θα αναζωογονηθεί τώρα!

Ο, τι χρειάζεσαι: