Τι είναι το Pinterest;

Όταν χρειάζεστε μια ιδέα, χρειάζεστε Pinterest

Έχετε ακούσει για το Pinterest;

Το Pinterest, το οποίο ξεκίνησε το 2010, είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος κοινής χρήσης περιεχομένου και εικόνας, καλύτερα σε σχέση με ένα online λεύκωμα. Οι χρήστες βρίσκουν εικόνες, σχέδια ή περιεχόμενο που τους αρέσει κάπου στον ιστό, δημιουργούν μια κατηγορία (ή "pinboard") και στη συνέχεια το δημοσιεύουν στον ιστότοπο. Το Pinterest είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ιστότοπους στον ιστό, με πάνω από 12 εκατομμύρια χρήστες (ως επί το πλείστον θηλυκό) από την εποχή της γραφής. Είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να καθαρίσετε τι σας ενδιαφέρει στον Ιστό.

Απλό για να ξεκινήσετε

Μια πρόσκληση πρέπει να ζητηθεί από την Pinterest για να συμμετάσχει. Μόλις γίνει αποδεκτή, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους, είτε με ένα προφίλ χρήστη Twitter ή Facebook .

Τα βασικά της χρήσης του Pinterest

Υπάρχουν πολλές κύριες κατηγορίες στο Pinterest: συμπεριλαμβανομένων όλων, βίντεο, δημοφιλή και δώρα. Στην κατηγορία "Όλα" υπάρχουν δεκάδες υποκατηγορίες, που κυμαίνονται από Αρχιτεκτονική σε Άλλο. Τα "Βίντεο" εμφανίζουν τα πιο πρόσφατα και δημοφιλή πολυμέσα, το "Δημοφιλές" σας δείχνει τα τρέχοντα δεδομένα και τα "Δώρα" είναι μια πολύ χρήσιμη κατανομή των προϊόντων που έχει αποθηκευτεί από την κοινότητα, φιλτραρισμένα βάσει τιμής.

Εικόνες και άλλο περιεχόμενο (infographics, βίντεο, slideshows κ.λπ.) μπορούν να αποθηκευτούν στο προφίλ ενός ατόμου και να οργανωθούν σε μεγαλύτερες συλλογές. Οι περισσότεροι χρήστες οργανώνουν τις συλλογές τους μέσω θεμάτων, δηλαδή "γάμου" ή "DIY". Οι μεμονωμένες συλλογές καθώς και η ευρύτερη κοινότητα γενικά μπορούν να προβληθούν στην κεντρική σελίδα. Αν κάποιος χρήστης βρει κάτι που τους αρέσει σε μια άλλη συλλογή, μπορεί να το αποθηκεύσει στη δική του σελίδα.

Κάθε χρήστης μπορεί να βρει άλλους χρήστες που θα ακολουθήσουν μέσα στον ιστότοπο. Μόλις ακολουθήσετε, το σύνολο του περιεχομένου από αυτόν τον χρήστη εμφανίζεται στην προσωπική ροή των εικόνων Pinterest.

Η εύρεση εικόνων και άλλου περιεχομένου για αποθήκευση στον ιστό διευκολύνεται από εξειδικευμένα κουμπιά περιήγησης. ένα σελιδοδείκτη "Pin It" για όσους θέλουν να αποθηκεύσουν περιεχόμενο στη σελίδα Pinterest ή για webmasters που θέλουν να ενθαρρύνουν τους αναγνώστες τους να αποθηκεύσουν περιεχόμενο από την ιστοσελίδα τους.

Βασικοί όροι Pinterest που πρέπει να ξέρετε

Ο αντίκτυπος του Pinterest στον Ιστό

Η ανάπτυξη του Pinterest ήταν εκπληκτική και δεν δείχνει κανένα σημάδι διακοπής. Το περιεχόμενο μοιράζεται όχι μόνο στον ιστότοπο, αλλά και στο Facebook και στο Twitter , γεγονός που καθιστά την εμβέλειά του ακόμη πιο ολοκληρωμένη.

Κυρίως, το Pinterest είναι για το περιεχόμενο, τόσο για τη δημιουργία όσο και για την περιποίηση του. Για παράδειγμα, μια νύφη που σχεδιάζει έναν γάμο τώρα μπορεί να συλλέξει μενού, φορέματα, λουλούδια και πιθανή μουσική σε ένα βολικό μέρος, μοιράζοντάς τα με μέλη του γάμου της. Ένα κατάστημα μπορεί να προσεγγίσει τους πελάτες του ανεβάζοντας νέες κυκλοφορίες, σχολιάζοντας τα προφίλ των οπαδών και προμηθεύοντας νέο υλικό.

Όποιος έχει ένα έργο που θα ήθελε να οργανώσει μπορεί να χρησιμοποιήσει το Pinterest ως ένα βελτιωμένο εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου που συνεργάζεται σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που καθιστά τον ιστότοπο τόσο όμορφο όσο και εξαιρετικά χρήσιμο.