Τι είναι το Twitter και πώς λειτουργεί;

Εδώ είναι ο ορισμός του Twitter, και ένα γρήγορο 101 μάθημα για το κοινωνικό δίκτυο

Το Twitter είναι στο δικτυακό τόπο ειδήσεων και κοινωνικής δικτύωσης όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν σε σύντομα μηνύματα που ονομάζονται tweets. Το Tweeting στέλνει σύντομα μηνύματα σε όποιον σας ακολουθεί στο Twitter, με την ελπίδα ότι τα μηνύματά σας θα είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα για κάποιον στο ακροατήριό σας. Μια άλλη περιγραφή του Twitter και tweeting μπορεί να είναι microblogging .

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης Twitter για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες ανθρώπους και εταιρείες online και να ακολουθήσουν τα tweets τους όσο είναι ενδιαφέροντα.

Γιατί το Twitter είναι τόσο δημοφιλές; Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν άλλους;

Εκτός από τη σχετική καινοτομία του, η μεγάλη έκκληση του Twitter είναι το πόσο γρήγορη και φιλική προς τη σάρωση είναι: μπορείτε να παρακολουθείτε εκατοντάδες ενδιαφέροντες χρήστες twitter και να διαβάσετε το περιεχόμενό τους με μια ματιά. Αυτό είναι ιδανικό για τον σύγχρονο κόσμο με έλλειψη προσοχής.

Το Twitter χρησιμοποιεί ένα σκόπιμο περιορισμό μεγέθους μηνύματος για να κρατήσει τα πράγματα φιλικά προς τη σάρωση: κάθε εισερχόμενη εισερχόμενη "μικρογραφία" του μικροβλογιού περιορίζεται σε 280 χαρακτήρες ή λιγότερο. Αυτό το καπάκι μεγέθους προωθεί την εστιασμένη και έξυπνη χρήση της γλώσσας, η οποία κάνει τα tweets πολύ εύκολο στη σάρωση, αλλά και πολύ δύσκολο να γράψετε καλά. Αυτός ο περιορισμός μεγέθους έχει κάνει το Twitter ένα δημοφιλές κοινωνικό εργαλείο.

Πώς λειτουργεί το Twitter;

Το Twitter είναι πολύ απλό στη χρήση ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας ή δέκτης. Εσείς συμμετέχετε με δωρεάν λογαριασμό και όνομα Twitter. Στη συνέχεια, στέλνετε εκπομπές καθημερινά, ή ακόμα και ανά ώρα. Μεταβείτε στο πλαίσιο 'Τι συμβαίνει', πληκτρολογήστε 280 χαρακτήρες ή λιγότερο και κάντε κλικ στο 'Tweet'. Θα συμπεριλάβετε κατά πάσα πιθανότητα κάποιο είδος υπερσύνδεσης .

Για να λαμβάνετε feeds στο Twitter, μπορείτε απλά να βρείτε κάποιον ενδιαφέροντα (συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων) και να «ακολουθήσετε» αυτά για να εγγραφείτε στα μικροσκόπια tweet τους . Μόλις ένα άτομο γίνει μη ενδιαφέρον για εσάς, απλά «απενεργοποιήστε» τους.

Στη συνέχεια επιλέγετε να διαβάζετε τις καθημερινές σας τροφοδοσίες Twitter μέσω οποιουδήποτε από διάφορους αναγνώστες του Twitter.

Το Twitter είναι τόσο απλό.

Γιατί οι άνθρωποι Tweet;

Οι άνθρωποι στέλνουν tweets για διάφορους λόγους: ματαιοδοξία, προσοχή, ξεδιάντροπη αυτοπροβολή των ιστοσελίδων τους, πλήξη. Η μεγάλη πλειοψηφία των tweeters κάνει αυτό το microblogging ως ψυχαγωγικό πράγμα, μια ευκαιρία να φωνάξει έξω στον κόσμο και να απολαύσετε πόσα άτομα επιλέγουν να διαβάσουν τα πράγματά σας.

Αλλά υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών Twitter που στέλνουν κάποιο πραγματικά χρήσιμο περιεχόμενο. Και αυτή είναι η πραγματική αξία του Twitter: παρέχει μια ροή γρήγορων ενημερώσεων από φίλους, οικογένεια, μελετητές, ειδησεογραφικούς δημοσιογράφους και ειδικούς. Ενδυναμώνει τους ανθρώπους να γίνουν ερασιτέχνες δημοσιογράφοι της ζωής, περιγράφοντας και μοιράζοντας κάτι που τους φάνηκε ενδιαφέρον για την ημέρα τους.

Ναι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολλή κίνηση στο Twitter. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει μια αυξανόμενη βάση πραγματικά χρήσιμων ειδήσεων και περιεχομένου γνώσεων στο Twitter. Θα χρειαστεί να αποφασίσετε μόνοι σας ποιο περιεχόμενο αξίζει να ακολουθήσετε εκεί.

Έτσι το Twitter είναι μια μορφή αναφοράς ερασιτεχνικών ειδήσεων;

Ναι, αυτή είναι μια πτυχή του Twitter. Μεταξύ άλλων, το Twitter είναι ένας τρόπος να μάθετε για τον κόσμο μέσω των ματιών ενός άλλου προσώπου.

Tweets από ανθρώπους στην Ταϊλάνδη καθώς οι πόλεις τους πλημμυρίζουν, tweets από ξάδελφος στρατιώτης σας στο Αφγανιστάν που περιγράφει τις εμπειρίες του πολέμου, tweets από την ταξιδιωτική αδερφή σας στην Ευρώπη που μοιράζεται τις καθημερινές ανακαλύψεις της σε απευθείας σύνδεση, tweets από έναν φίλο ράγκμπι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Αυτοί οι microbloggers είναι όλοι μίνι δημοσιογράφοι με τον δικό τους τρόπο και το Twitter σας επιτρέπει να σας στέλνουν μια συνεχή ροή ενημερώσεων από τους φορητούς υπολογιστές και τα smartphones τους.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Twitter ως εργαλείο μάρκετινγκ;

Ναι απολύτως. Χιλιάδες άνθρωποι διαφημίζουν τις υπηρεσίες πρόσληψης, τις συμβουλευτικές επιχειρήσεις τους, τα καταστήματα λιανικής πώλησης τους χρησιμοποιώντας το Twitter. Και λειτουργεί.

Ο σύγχρονος χρήστης του διαδικτύου είναι κουρασμένος από μια τηλεοπτική διαφήμιση. Οι άνθρωποι σήμερα προτιμούν τη διαφήμιση που είναι ταχύτερη, λιγότερο ενοχλητική και μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κατά βούληση. Το Twitter είναι ακριβώς αυτό. Αν μάθετε πώς οι αποχρώσεις της εργασίας tweeting , μπορείτε να πάρετε καλά αποτελέσματα διαφήμισης με τη χρήση του Twitter.

Αλλά δεν είναι Twitter ένα εργαλείο κοινωνικών μηνυμάτων;

Ναι, το Twitter είναι κοινωνικά μέσα ενημέρωσης , απολύτως. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων . Το Twitter είναι για την ανακάλυψη ενδιαφερόντων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μπορεί επίσης να είναι η οικοδόμηση μιας ακολουθίας ανθρώπων που ενδιαφέρονται για εσάς και την εργασία σας / χόμπι και στη συνέχεια να προσφέρετε στους εν λόγω οπαδούς κάποια αξία γνώσης κάθε μέρα.

Είτε είστε σκληροτράχηλος δύτης που θέλει να μοιραστεί τις περιπέτειές σας στην Καραϊβική με άλλους δύτες είτε είναι ο Ashton Kutcher διασκεδάζοντας τους προσωπικούς σας οπαδούς: Το Twitter είναι ένας τρόπος να διατηρηθεί μια κοινωνική σύνδεση χαμηλής συντήρησης με άλλους και ίσως να επηρεάσει άλλους ανθρώπους σε ένα μικρό τρόπος.

Γιατί οι διασημότητες όπως το Twitter;

Το Twitter έχει γίνει μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, διότι είναι τόσο προσωπική όσο και ταχεία. Οι διασημότητες χρησιμοποιούν το Twitter για να δημιουργήσουν μια πιο προσωπική σχέση με τους οπαδούς τους.

Η Katy Perry, η Ellen DeGeneres, ακόμα και ο Πρόεδρος Trump είναι μερικοί διάσημοι χρήστες του Twitter. Οι καθημερινές ενημερώσεις τους ενισχύουν την αίσθηση της σύνδεσης με τους οπαδούς τους, η οποία είναι ισχυρή για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά και αρκετά συναρπαστική και κίνητρα για τους ανθρώπους που ακολουθούν τα celebs.

Έτσι Twitter είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, τότε;

Ναι, το Twitter είναι ένα μείγμα άμεσων μηνυμάτων, blogging και γραπτών μηνυμάτων, αλλά με σύντομο περιεχόμενο και πολύ ευρύ κοινό. Εάν θέλετε τον εαυτό σας ένα κομμάτι ενός συγγραφέα με κάτι να πει, τότε Twitter είναι σίγουρα ένα κανάλι αξίζει να εξερευνήσετε. Αν δεν θέλετε να γράψετε αλλά είστε περίεργοι για μια διασημότητα, ένα συγκεκριμένο θέμα χόμπι, ή ακόμα και έναν εξαφανισμένο ξάδερφό σας, τότε το Twitter είναι ένας τρόπος να συνδεθείτε με αυτό το άτομο ή θέμα.

Δοκιμάστε το Twitter για μερικές εβδομάδες και αποφασίστε μόνοι σας αν σας αρέσει.