Οδηγός διαφήμισης LinkedIn: Εκμάθηση βήμα προς βήμα

01 από 04

Οδηγός Διαφήμισης LinkedIn: Βασικό Σεμινάριο

Λογότυπο LinkedIn σε φορητό υπολογιστή. Sam Aselmo / Getty Images

Η διαφήμιση LinkedIn είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την εμπορία οποιουδήποτε προϊόντος, υπηρεσίας ή μάρκας σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου. Οι διαφημίσεις LinkedIn είναι το επίσημο όνομα του διαφημιστικού προϊόντος του επιχειρηματικού δικτύου, το οποίο είναι ένα εργαλείο αυτοεξυπηρέτησης που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να τοποθετήσει μια διαφήμιση στον ιστότοπο του δικτύου στη διεύθυνση linkedin.com.

Ένας λόγος για τον οποίο αυτή η μορφή μάρκετινγκ είναι αρκετά ισχυρή είναι επειδή η διαφήμιση του LinkedIn επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να στοχεύουν τα μηνύματά τους σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά ακροατήρια στο δίκτυο, όπως άτομα με συγκεκριμένο τίτλο εργασίας ή εργασία ή όσοι ζουν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Οι διαφημίσεις μπορούν επίσης να στοχεύονται με βάση το όνομα ή το μέγεθος της εταιρείας και δημογραφικούς παράγοντες όπως η ηλικία και το φύλο.

Δεδομένου ότι το LinkedIn είχε 175 εκατομμύρια μέλη από το φθινόπωρο του 2012, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν παράσχει λεπτομερή τίτλο εργασίας και ιστορίες εργασίας στο δίκτυο, η δυνατότητα για πολύ στοχοθετημένο μάρκετινγκ είναι ισχυρή.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό ή θα δημιουργήσετε μια επαγγελματική έκδοση. Ανατρέξτε στην επόμενη σελίδα για συμβουλές σχετικά με την επιλογή.

02 από 04

Τύποι Λογαριασμών Διαφήμισης του LinkedIn: Προσωπικά ή Επιχειρήσεις;

Πώς να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό διαφήμισης του LinkedIn. © LinkedIn

Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό LinkedIn για να δημιουργήσετε μια διαφήμιση. Αλλά ποιο είδος λογαριασμού; Εάν χρησιμοποιείτε τον τυπικό προσωπικό σας λογαριασμό για να δημιουργήσετε τις διαφημίσεις σας, δεν θα μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας τα δεδομένα μετάβασης, τα τιμολόγια ή τα εργαλεία διαχείρισης. Επομένως, αν σκοπεύετε να προβείτε σε διαφημίσεις που σχετίζονται με μια εταιρεία, μπορείτε να εξετάσετε τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού λογαριασμού.

Ένας επιχειρηματικός λογαριασμός για διαφημιστικούς σκοπούς είναι δωρεάν και διαφέρει από τις επιλογές "business account" που κοστίζουν χρήματα. Ένας «Συνδεδεμένος Επιχειρηματικός Λογαριασμός LinkedIn» απλώς συνδέει τις διαφημιστικές καμπάνιες που δημιουργείτε με μια συγκεκριμένη εταιρεία και σας δίνει ένα ειδικό εργαλείο πρόσβασης που σας επιτρέπει να μοιραστείτε το λογαριασμό με άλλα άτομα διαχωρίζοντας τις πληροφορίες διαχείρισης διαφημίσεων από τον προσωπικό σας λογαριασμό.

Μόλις δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό διαφήμισης, θα μπορείτε να προσθέσετε άλλα άτομα στην "επιχειρηματική" πλευρά του λογαριασμού σας LinkedIn και να τους αναθέσετε κατάλληλους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων δικαιωμάτων "admin" ή ενός "τυποποιημένου" ρόλου που επιτρέπει στο άτομο για τη δημιουργία και την επεξεργασία διαφημιστικών καμπανιών. Υπάρχει επίσης ένας ρόλος "θεατή" που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τις μετρήσεις της διαφήμισής σας αλλά να μην δημιουργούν ή να επεξεργάζονται διαφημίσεις. Άλλοι ρόλοι περιλαμβάνουν την "επαφή χρέωσης" που μπορεί να αλλάξει τις πληροφορίες χρέωσης για τον λογαριασμό και μια "επαφή καμπάνιας" που λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις διαφημίσεις.

Η εταιρεία προσφέρει ένα αρχείο βοήθειας με συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς επιχειρήσεων για διαφημίσεις.

Ωστόσο, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό διαφήμισης. Απλώς συνδεθείτε και μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του Ad LinkedIn και αναζητήστε το όνομά σας επάνω δεξιά. Θα πρέπει να λέει "indiv" δίπλα στο όνομά σας, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε συνδεθεί στον προσωπικό σας λογαριασμό. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος και επιλέξτε "Δημιουργία λογαριασμού επιχείρησης".

Θα εμφανιστεί μια αναδυόμενη φόρμα που θα σας ζητήσει δύο πληροφορίες. Πρώτον, θέλει το όνομα της εταιρείας που θα συνδέεται με αυτόν τον επιχειρηματικό λογαριασμό. Καταχωρίστε το όνομα της εταιρείας. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα εταιρείας στο LinkedIn, εάν η εταιρεία σας δεν είναι ήδη καταχωρημένη. Εάν η εταιρεία υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων, το όνομά της πρέπει να εμφανίζεται καθώς πληκτρολογείτε το όνομα. Επιλέγοντας το όνομα της εταιρείας και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Δημιουργία" σημαίνει ότι επιβεβαιώνετε ότι είστε εξουσιοδοτημένος να διεξάγετε εργασίες για λογαριασμό της εταιρείας.

Δεύτερον, στην αναδυόμενη φόρμα, πρέπει να το πείτε με ποιο όνομα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτήν την επιχείρηση στα εργαλεία διαχείρισης λογαριασμού διαφήμισης. Εδώ μπορείτε να εισαγάγετε μια σύντομη έκδοση εάν είναι ευκολότερη.

Σημειώστε ότι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε περισσότερους από έναν επιχειρηματικούς λογαριασμούς διαφημίσεων, οι οποίοι μπορεί να σας βοηθήσουν πολύ εάν σκοπεύετε να διαχειριστείτε διαφημιστικές καμπάνιες του LinkedIn για λογαριασμό διαφόρων εταιρειών.

03 του 04

Οδηγός διαφήμισης του LinkedIn: Πώς να δημιουργήσετε και να τοποθετήσετε διαφημίσεις

Είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μια διαφημιστική καμπάνια στο LinkedIn. Απλά πρέπει να κάνετε τα εξής:

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για τη δημιουργία διαφημίσεων βίντεο LinkedIn, η οποία σας επιτρέπει να ενσωματώσετε ένα βίντεο YouTube στη διαφήμισή σας.

Η επόμενη σελίδα εξηγεί τι κοστίζει η διαφήμιση του LinkedIn και τιμολογείται.

04 του 04

Οδηγός Διαφήμισης LinkedIn: Τιμές διαφημίσεων

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα διαφημιστικά προϊόντα στο διαδίκτυο, το LinkedIn σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να βασίζεται η τιμή σας στον αριθμό των κλικ που λαμβάνει η διαφήμισή σας ή σε πόσες φορές εμφανίζεται. Οι δύο τύποι συνήθως ονομάζονται "κόστος ανά κλικ" ή "κλικ-μέσω", και "εμφανίσεις.

Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αρχικά κλικ για να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων διαφημίσεων και, στη συνέχεια, να στραφούν σε τιμολόγηση βασισμένη σε εμφανίσεις, αφού διαπιστώσουν ότι μια διαφήμιση λειτουργεί και λαμβάνει ένα αξιοπρεπές ποσό κλικ.

Θα ορίσετε ένα διαφορετικό επίπεδο τιμολόγησης βασισμένο στο αν χρησιμοποιείτε κλικ ή εμφανίσεις. Εάν κάνετε κλικ, θα "προσφέρετε" ή θα ορίσετε ένα μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για κάθε κλικ, μαζί με έναν ημερήσιο συνολικό προϋπολογισμό, το μέγιστο που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε (πρέπει να είναι τουλάχιστον $ 10 την ημέρα.)

Εάν επιλέξετε τιμολόγηση βασισμένη σε εμφανίσεις, το κόστος θα είναι ένα σταθερό ποσό ανά 1.000 εμφανίσεις των διαφημίσεών σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, η πραγματική τιμολόγηση θα ποικίλει ανάλογα με το πόσες άλλες εταιρείες ανταγωνίζονται ταυτόχρονα. Το LinkedIn θα σας παρουσιάσει εκτιμήσεις με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και θα σας δείξει λεπτομερείς πραγματικές τιμές μόλις η διαφήμισή σας αρχίσει να ζει.

Ελάχιστο κόστος - Υπάρχει ένα τέλος εκκίνησης $ 5 μόνο μία φορά. Μετά από αυτό, τα ελάχιστα ποσά είναι $ 10 την ημέρα για τις διαφημίσεις κόστους ανά κλικ και $ 2 ανά κλικ για κάθε διαφήμιση ή $ 2 ανά χίλιες εμφανίσεις.