Πού να πάρετε το AirPlay για Windows

Μεταδώστε μουσική, φωτογραφίες, podcasts και βίντεο σε ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο σας

Το AirPlay , που είναι η τεχνολογία της Apple για ροή ασύρματων πολυμέσων, επιτρέπει στον υπολογιστή σας ή τη συσκευή iOS να στείλει μουσική, φωτογραφίες, podcasts και βίντεο σε συσκευές σε όλο το σπίτι ή στο γραφείο σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταφέρετε μουσική από ένα iPhone X σε ένα ηχείο Wi-Fi , χρησιμοποιείτε το AirPlay. Ίδια για την κατοπτρική απεικόνιση της οθόνης Mac σας σε μια HDTV.

Η Apple περιορίζει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της στα δικά της προϊόντα (για παράδειγμα, δεν υπάρχει FaceTime στα Windows), που μπορεί να αφήσει τους ιδιοκτήτες PC να αναρωτιούνται: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay στα Windows;

Εδώ είναι τα καλά νέα: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay στα Windows. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον δύο συσκευές που είναι συμβατές με AirPlay (κάποιος πρέπει να είναι ο υπολογιστής ή η iOS συσκευή) στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi και είστε καλοί.

Για να χρησιμοποιήσετε ορισμένες προηγμένες λειτουργίες Airplay, θα χρειαστεί να πάρετε επιπλέον λογισμικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Streaming AirPlay από το iTunes; Ναί.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά στοιχεία για το AirPlay: streaming και mirroring. Η ροή είναι η βασική λειτουργία AirPlay για την αποστολή μουσικής από τον υπολογιστή σας ή το iPhone σε ένα ηχείο συνδεδεμένο με Wi-Fi. Η λειτουργία Mirroring χρησιμοποιεί το AirPlay για να εμφανίζει αυτό που βλέπετε στην οθόνη της συσκευής σας σε άλλη συσκευή.

Η βασική ροή ήχου Airplay ενσωματώνεται στην έκδοση των iTunes των Windows. Απλά εγκαταστήστε το iTunes στον υπολογιστή σας, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και είστε έτοιμοι να μεταφέρετε μουσική σε συμβατές συσκευές ήχου.

Παίρνοντας ροή σε οποιοδήποτε μέσο μέσω του AirPlay; Ναι, με επιπλέον λογισμικό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του AirPlay που περιορίζει η Apple στους Mac είναι η δυνατότητα ροής περιεχομένου πέρα ​​από τη μουσική σε μια συσκευή AirPlay. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να μεταφέρετε πολυμέσα από σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα - ακόμη και αυτά που δεν υποστηρίζουν το AirPlay - επειδή το AirPlay είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν εκτελείτε την έκδοση Desktop του Spotify , η οποία δεν υποστηρίζει AirPlay, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay ενσωματωμένο στο MacOS για να στείλετε μουσική στα ασύρματα ηχεία σας.

Αυτό δεν θα λειτουργήσει για τους χρήστες υπολογιστών, επειδή το AirPlay στα Windows υπάρχει μόνο ως μέρος του iTunes, όχι ως μέρος του λειτουργικού συστήματος. Αν δεν κατεβάσετε επιπλέον λογισμικό, δηλαδή. Υπάρχει ένα ζευγάρι προγραμμάτων τρίτων που μπορούν να βοηθήσουν:

AirPlay Mirroring; Ναι, με επιπλέον λογισμικό.

Ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά του AirPlay είναι διαθέσιμο μόνο στους ιδιοκτήτες της Apple TV: mirroring. Το AirPlay Mirroring σάς επιτρέπει να εμφανίζετε οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη της συσκευής Mac ή iOS της τηλεόρασης HDTV χρησιμοποιώντας την τηλεόραση Apple . Αυτή είναι μια άλλη λειτουργική μονάδα OS που δεν είναι διαθέσιμη ως μέρος των Windows, αλλά μπορείτε να την αποκτήσετε με αυτά τα προγράμματα:

Δέκτης AirPlay; Ναι, με επιπλέον λογισμικό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό μόνο του Mac του AirPlay είναι η δυνατότητα των υπολογιστών να λαμβάνουν ροές AirPlay, όχι μόνο να τους στέλνουν. Μερικοί υπολογιστές Mac που εκτελούν πρόσφατες εκδόσεις του Mac OS X μπορούν να λειτουργούν σαν ηχεία ή μια Apple TV. Απλά στείλτε ήχο ή βίντεο από ένα iPhone ή iPad σε αυτό το Mac και μπορεί να αναπαράγει το περιεχόμενο.

Και πάλι, αυτό είναι δυνατό επειδή το AirPlay είναι ενσωματωμένο στο macOS. Υπάρχουν μερικά προγράμματα τρίτων που δίνουν στον υπολογιστή σας Windows αυτή τη δυνατότητα: