Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay

Ελάχιστες απαιτήσεις και βασικές πληροφορίες

Για πολλά χρόνια, οι μουσικές, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αποθηκεύονταν στις βιβλιοθήκες του iTunes και στους υπολογιστές μας είχαν κολλήσει σε αυτές τις συσκευές (με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συμφωνίες για την κοινή χρήση αρχείων). Για τα προϊόντα της Apple, όλα αυτά άλλαξαν με την εμφάνιση του AirPlay (παλαιότερα γνωστού ως AirTunes).

Το AirPlay σάς επιτρέπει να μεταφέρετε όλα τα είδη περιεχομένου από τον υπολογιστή σας ή τη συσκευή iOS σε άλλους υπολογιστές, ηχεία και τηλεοράσεις.

Είναι μια αρκετά τακτοποιημένη και ισχυρή τεχνολογία που θα είναι πιο χρήσιμη καθώς περισσότερα προϊόντα την υποστηρίζουν.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε την επόμενη μέρα. Αν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το AirPlay σήμερα, διαβάστε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης του με πολλές υπάρχουσες συσκευές και εφαρμογές.

Απαιτήσεις AirPlay

Θα χρειαστείτε συμβατές συσκευές για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay.

Απομακρυσμένη εφαρμογή

Εάν διαθέτετε μια συσκευή iOS, ίσως θέλετε να κάνετε λήψη της δωρεάν εφαρμογής Απομακρυσμένης εφαρμογής της Apple από το App Store. Το Remote σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή iOS ως απομακρυσμένη (εκπλησσείτε;) για να ελέγχετε τη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας και ποιες συσκευές μεταδίδει σε περιεχόμενο, που εξοικονομεί χρόνο και ταχύτητα στον υπολογιστή σας κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε κάτι. Πολύ βολικό!

Βασική χρήση AirPlay

Όταν διαθέτετε μια έκδοση του iTunes που υποστηρίζει το AirPlay και τουλάχιστον μία άλλη συμβατή συσκευή, θα δείτε το εικονίδιο AirPlay, ένα ορθογώνιο με ένα τρίγωνο που τον πιέζει από κάτω.

Ανάλογα με την έκδοση του iTunes που έχετε, το εικονίδιο AirPlay θα εμφανιστεί σε διαφορετικές τοποθεσίες. Στο iTunes 11+, το εικονίδιο AirPlay βρίσκεται επάνω αριστερά, δίπλα στα κουμπιά αναπαραγωγής / προώθησης / προς τα πίσω. Στο iTunes 10+, θα το βρείτε στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του iTunes.

Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συσκευή για να μεταδώσετε ήχο ή βίντεο μέσω του AirPlay. Ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του AirTunes απαιτούσαν να ρυθμίσετε το iTunes για να αναζητήσετε αυτές τις συσκευές, αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο - το iTunes ανιχνεύει τώρα αυτόματα.

Όσο ο υπολογιστής σας και η συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, θα δείτε τα ονόματα που δώσατε στις συσκευές στο μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο AirPlay.

Χρησιμοποιήστε αυτό το μενού για να επιλέξετε τη συσκευή AirPlay στην οποία θέλετε να αναπαράγεται η μουσική ή το βίντεο (μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα) και, στη συνέχεια, να αρχίσετε να παίζετε μουσική ή βίντεο και θα ακούσετε να αναπαράγεται μέσω της συσκευής που έχετε επιλέξει .

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AirPlay για iPhone για μια βόλτα.

AirPlay Με το AirPort Express

AirPort Express. Apple Inc.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να επωφεληθείτε από το AirPlay είναι με το AirPort Express. Αυτό είναι περίπου $ 100 USD και συνδέεται απευθείας σε μια πρίζα τοίχου.

Το AirPort Express συνδέεται με το δίκτυό σας Wi-Fi ή Ethernet και σας επιτρέπει να συνδέσετε ηχεία, στερεοφωνικά και εκτυπωτές σε αυτό. Με το να λειτουργεί ως δέκτης AirPlay, μπορείτε να μεταφέρετε περιεχόμενο σε οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με αυτό.

Απλά ρυθμίστε το AirPort Express και, στη συνέχεια, επιλέξτε το από το μενού AirPlay στο iTunes για να μεταφέρετε περιεχόμενο σε αυτό.

Υποστηριζόμενο περιεχόμενο

Το AirPort Express υποστηρίζει μόνο ροή ήχου, χωρίς βίντεο ή φωτογραφίες. Επιτρέπει επίσης την κοινή χρήση ασύρματου εκτυπωτή, οπότε ο εκτυπωτής σας δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί καλώδιο συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.

Απαιτήσεις

AirPlay και Apple TV

Apple TV (2η γενιά). Apple Inc.

Ένας άλλος απλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay στο σπίτι είναι μέσω της Apple TV, του μικρού αποκωδικοποιητή που συνδέει την τηλεόρασή σας με τη βιβλιοθήκη iTunes και το iTunes Store.

Το Apple TV και το AirPlay είναι ένας ισχυρός συνδυασμός πράγματι: υποστηρίζει μουσική, βίντεο, φωτογραφίες και περιεχόμενο που εκπέμπεται από εφαρμογές.

Αυτό σημαίνει ότι με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να πάρετε το βίντεο που παρακολουθείτε στο iPad σας και να το στείλετε στην HDTV σας μέσω της Apple TV.

Αν στέλνετε περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας στην τηλεόραση Apple, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο που περιγράψαμε ήδη. Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που εμφανίζει το εικονίδιο AirPlay (πιο συνηθισμένο σε προγράμματα περιήγησης ιστού και εφαρμογές ήχου και βίντεο), χρησιμοποιήστε το εικονίδιο AirPlay για να επιλέξετε την Apple TV ως συσκευή για τη ροή του συγκεκριμένου περιεχομένου.

Συμβουλή: Εάν η Apple TV δεν εμφανίζεται στο μενού AirPlay, βεβαιωθείτε ότι το AirPlay είναι ενεργοποιημένο σε αυτό πηγαίνοντας στο μενού Ρυθμίσεις της Apple TV και ενεργοποιώντας το από το μενού AirPlay.

Υποστηριζόμενο περιεχόμενο

Απαιτήσεις

AirPlay και εφαρμογές

Ένας αυξανόμενος αριθμός εφαρμογών iOS υποστηρίζει και το AirPlay. Ενώ οι εφαρμογές που υποστήριζαν το AirPlay αρχικά περιορίζονταν σε αυτές που κατασκευάστηκαν από την Apple και συμπεριλήφθηκαν στο iOS, από το iOS 4.3, οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών μπόρεσαν να επωφεληθούν από το AirPlay.

Απλά αναζητήστε το εικονίδιο AirPlay στην εφαρμογή. Η υποστήριξη βρίσκεται συχνότερα σε εφαρμογές ήχου ή βίντεο, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε βίντεο ενσωματωμένα σε ιστοσελίδες.

Πατήστε το εικονίδιο AirPlay για να επιλέξετε τον προορισμό στον οποίο θέλετε να προβάλλεται περιεχόμενο από τη συσκευή σας iOS.

Υποστηριζόμενο περιεχόμενο

Ενσωματωμένες εφαρμογές iOS που υποστηρίζουν το AirPlay

Απαιτήσεις

AirPlay με ηχεία

Denon AVR-3312CI συμβατό με το Airplay δέκτη. Η D & M Holdings Inc.

Υπάρχουν στερεοφωνικοί δέκτες και ηχεία από κατασκευαστές τρίτων κατασκευαστών που προσφέρουν ενσωματωμένη υποστήριξη AirPlay.

Ορισμένοι έρχονται με ενσωματωμένη συμβατότητα και άλλοι χρειάζονται αναβαθμίσεις μετά την αγορά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, με αυτά τα στοιχεία, δεν θα χρειαστείτε ένα AirPort Express ή Apple TV για να στείλετε περιεχόμενο. θα μπορείτε να το στείλετε απευθείας στο στερεοφωνικό σας από iTunes ή συμβατές εφαρμογές.

Όπως και με το AirPort Express ή Apple TV, ρυθμίστε τα ηχεία σας (και ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο για οδηγίες σχετικά με τη χρήση του AirPlay) και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα από το μενού AirPlay στο iTunes ή τις εφαρμογές σας.

Υποστηριζόμενο περιεχόμενο

Απαιτήσεις