Πώς να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος περιήγησης Safari της Apple

Όταν πρέπει να ξέρετε ποιο Safari τρέχετε

Μπορεί να έρθει η ώρα όταν θέλετε να γνωρίζετε τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος περιήγησης Safari που εκτελείτε. Η γνώση του αριθμού έκδοσης μπορεί να σας βοηθήσει όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έναν αντιπρόσωπο τεχνικής υποστήριξης. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης, η οποία συνιστάται ιδιαίτερα για τους δύο λόγους ασφάλειας και για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία περιήγησης.

Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ενημερωμένος είναι να βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα είναι πάντα ενημερωμένο. Για χρήστες OS X και macOS , αυτό γίνεται μέσω του Mac App Store . Για χρήστες του iOS, αυτό γίνεται μέσω σύνδεσης Wi-Fi ή μέσω του iTunes .

Οι πληροφορίες έκδοσης του Safari μπορούν να ανακτηθούν σε μερικά απλά βήματα.

Εύρεση αριθμού έκδοσης του Safari σε υπολογιστή Mac

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Safari στην αποβάθρα του desktop ή φορητού υπολογιστή Mac.
  2. Κάντε κλικ στο Safari στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Σχετικά με το Safari από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  4. Εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο διαλόγου με τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος περιήγησης. Ο πρώτος αριθμός, που βρίσκεται έξω από την παρένθεση, είναι η πραγματική έκδοση του Safari. Ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός, που βρίσκεται μέσα στις παρενθέσεις, είναι η έκδοση WebKit / Safari Build. Για παράδειγμα, εάν το πλαίσιο διαλόγου εμφανίζει την έκδοση 11.0.3 (13604.5.6) , ο αριθμός έκδοσης του Safari είναι 11.0.3.

Εύρεση του αριθμού έκδοσης Safari σε μια συσκευή IOS

Επειδή το Safari είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος iOS, η έκδοση του είναι το ίδιο με το iOS. Για να δείτε την έκδοση iOS που εκτελείται αυτή τη στιγμή στο iPad, το iPhone ή το iPod touch, πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού . Για παράδειγμα, εάν το iPhone σας εκτελεί το iOS 11.2.6, εκτελείται το Safari 11.