Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο επεξεργασίας κειμένου στις σελίδες '09

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο εγγράφου στις σελίδες '09

Εκσυγχρονίζω:

Οι Σελίδες, οι Αριθμοί και το Keynote είναι πλέον διαθέσιμα ως μεμονωμένες εφαρμογές από το Mac App Store. Το iWork '09 ήταν η τελευταία έκδοση που θα πωληθεί ως σουίτα εργαλείων γραφείου, με την τελευταία ενημέρωση του προϊόντος του '09 να εμφανίζεται το 2013.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε εγκατεστημένο το iWork '09 στο Mac σας, μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν την τελευταία έκδοση κάθε εφαρμογής ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Εκκινήστε το Mac App Store .
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Ενημερώσεις.
  3. Θα πρέπει να δείτε τις σελίδες, τους αριθμούς και το keynote που αναφέρονται ως διαθέσιμες για ενημέρωση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση για κάθε εφαρμογή.

Αυτό είναι; μετά από λίγα λεπτά, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Σελίδων, Αριθμών και Keynote.

Το άρθρο συνεχίζεται όπως γράφτηκε αρχικά. Λάβετε υπόψη ότι οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για την έκδοση των Σελίδων που περιλαμβάνονται στο iWork '09 και όχι την πιο πρόσφατη έκδοση των Σελίδων που διατίθενται από το Mac App Store .

Οι σελίδες, μέρος του iWork '09, είναι δύο προγράμματα τυλιγμένα σε ένα πακέτο εύκολο στη χρήση. Είναι ένας επεξεργαστής κειμένου και ένα πρόγραμμα διάταξης σελίδας. Καλύτερη όμως, σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιο πρόγραμμα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Όταν δημιουργείτε ένα νέο έγγραφο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρεχόμενα πρότυπα ή ξεκινήσετε με μια κενή σελίδα, ξεκινάτε επιλέγοντας την πλευρά των σελίδων '09 που θέλετε να χρησιμοποιήσετε: επεξεργασία κειμένου ή διάταξη σελίδας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο εγγράφου χρησιμοποιώντας είτε τη λειτουργία, αλλά οι λειτουργίες επεξεργασίας κειμένου και διαμόρφωσης σελίδων λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο και κάθε λειτουργία είναι πιο κατάλληλη για ορισμένα έργα από άλλα.

Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο επεξεργασίας κειμένου

Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο επεξεργασίας κειμένου στις σελίδες '09, μεταβείτε στο Αρχείο, Νέα από το Πρότυπο επιλογέα. Όταν ανοίγει το παράθυρο "Πρότυπο επιλογέα", κάντε κλικ σε μία από τις κατηγορίες προτύπων στην περιοχή Επεξεργασία κειμένου.

Επιλέξτε ένα πρότυπο ή ένα κενό έγγραφο

Αφού επιλέξετε μια κατηγορία, κάντε κλικ στο πρότυπο που ταιριάζει καλύτερα με τον τύπο του εγγράφου που θέλετε να δημιουργήσετε ή που προσελκύει το μάτι σας ή απευθύνεται σε εσάς το μέγιστο. Αν θέλετε να δείτε λίγο πιο προσεκτικά ένα πρότυπο χωρίς να το ανοίξετε, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό ζουμ στο κάτω μέρος του παραθύρου επιλογέα προτύπων για να κάνετε μεγέθυνση στα πρότυπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό για να κάνετε σμίκρυνση εάν θέλετε να δείτε περισσότερα πρότυπα ταυτόχρονα.

Θα παρατηρήσετε ότι ορισμένα ονόματα προτύπων είναι παρόμοια. για παράδειγμα, υπάρχει ένα πράσινο τιμολόγιο τροφίμων, ένα πράσινο επιστολόχαρτο και ένα πράσινο φάκελο φαγητού. Αν δημιουργείτε δύο ή περισσότερους σχετικούς τύπους εγγράφων, όπως το επιστολόχαρτο και το φάκελο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει πρότυπα που μοιράζονται το ίδιο όνομα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ενοποιημένο σχέδιο στα έγγραφά σας.

Όταν κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου επιλογέα προτύπων.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο, κάντε κλικ σε ένα από τα κενά πρότυπα, είτε σε κατακόρυφο είτε σε οριζόντιο προσανατολισμό, και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.

Αποθηκεύστε το νέο έγγραφο (Αρχείο, Αποθήκευση) και είστε έτοιμοι να εργαστείτε.

Δημοσιεύθηκε: 3/8/2011

Ενημερώθηκε: 12/3/2015