Τι είναι ο δημόσιος φάκελος στα Windows;

Μια επεξήγηση του φακέλου των Windows "Users \ Public" των Windows

Ο δημόσιος φάκελος είναι ένας φάκελος στο λειτουργικό σύστημα Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε αρχεία με άλλα άτομα που είτε χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή είτε είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή μέσω του ίδιου δικτύου.

Ο δημόσιος φάκελος των Windows βρίσκεται στο φάκελο "Χρήστες" στη ρίζα της μονάδας σκληρού δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows. Αυτό είναι συνήθως C: \ Users \ Public αλλά μπορεί να είναι οποιοδήποτε άλλο γράμμα εξαρτάται από τη μονάδα δίσκου που αποθηκεύει τα αρχεία λειτουργικών Windows.

Οποιοσδήποτε τοπικός χρήστης στον υπολογιστή μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση στον δημόσιο φάκελο και με τη ρύθμιση της συγκεκριμένης πρόσβασης στο δίκτυο, μπορείτε να αποφασίσετε εάν μπορεί να το ανοίξει ο κάθε δικτυωμένος χρήστης.

Περιεχόμενα δημόσιου φακέλου

Από προεπιλογή, ο δημόσιος φάκελος δεν περιέχει αρχεία μέχρι να προστεθούν από έναν χρήστη είτε με μη αυτόματο τρόπο είτε αυτόματα μέσω εγκατάστασης λογισμικού.

Ωστόσο, υπάρχουν προεπιλεγμένοι υποφακέλοι στο φάκελο "Χρήστες δημόσιο", οι οποίοι διευκολύνουν την οργάνωση αρχείων που θα μπορούσαν αργότερα να τεθούν σε αυτήν:

Σημείωση: Αυτοί οι φάκελοι είναι μόνο προτάσεις, επομένως δεν απαιτείται η τοποθέτηση αρχείων βίντεο στο φάκελο "Δημόσια βίντεο" ή η αποθήκευση εικόνων σε "Δημόσιες εικόνες".

Νέοι φάκελοι μπορούν να προστεθούν στον δημόσιο φάκελο ανά πάσα στιγμή από οποιονδήποτε χρήστη με τα κατάλληλα δικαιώματα. Αντιμετωπίζεται σαν οποιοδήποτε άλλο φάκελο στα Windows, εκτός από το ότι όλοι οι τοπικοί χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον δημόσιο φάκελο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε το φάκελο "Δημόσιοι χρήστες" σε όλες τις εκδόσεις των Windows είναι να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows και, στη συνέχεια, να περιηγηθείτε στον σκληρό δίσκο στο φάκελο "Χρήστες":

  1. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + E για να ανοίξετε αυτόν τον υπολογιστή ή τον υπολογιστή μου (το όνομα εξαρτάται από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε).
  2. Από το αριστερό παράθυρο, βρείτε τον κύριο σκληρό δίσκο (είναι συνήθως C:) .
  3. Ανοίξτε το φάκελο Χρήστες και, στη συνέχεια, εντοπίστε και αποκτήστε πρόσβαση στον δημόσιο υποφάκελο.

Η παραπάνω μέθοδος ανοίγει τον δημόσιο φάκελο στον δικό σας υπολογιστή, όχι δημόσιο φάκελο από διαφορετικό υπολογιστή στο ίδιο σας δίκτυο. Για να ανοίξετε ένα δημόσιο φάκελο σε δίκτυο, επαναλάβετε το βήμα 1 από παραπάνω και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βρείτε τη σύνδεση δικτύου από το αριστερό παράθυρο της Εξερεύνησης των Windows.
  2. Προσδιορίστε το όνομα του υπολογιστή σε οποιονδήποτε υπολογιστή είναι ο δημόσιος φάκελος που θέλετε να ανοίξετε.
  3. Ανοίξτε το φάκελο Χρήστες και, στη συνέχεια, ο υποφάκελος Δημόσια .

Πρόσβαση δικτύου στο δημόσιο φάκελο

Η πρόσβαση στο δίκτυο στο Δημόσιο φάκελο είναι είτε ενεργοποιημένη έτσι ώστε κάθε δικτυωμένος χρήστης να μπορεί να την δει και να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του, είτε είναι απενεργοποιημένη για να αποτρέψει κάθε πρόσβαση στο δίκτυο. Αν είναι ενεργοποιημένη, χρειάζεστε τα κατάλληλα δικαιώματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο.

Τρόπος κοινής χρήσης ή ανάρτησης του δημόσιου φακέλου:

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
  2. Πρόσβαση στο Δίκτυο και στο Internet ή, εάν δεν βλέπετε αυτή την επιλογή, το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης .
  3. Αν επιλέξετε το Δίκτυο και το Internet στο τελευταίο βήμα, κάντε κλικ ή επιλέξτε Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης τώρα ή μεταβείτε στο βήμα 4.
  4. Επιλέξτε τον σύνδεσμο στα αριστερά του Πίνακα Ελέγχου που ονομάζεται Αλλαγή ρυθμίσεων προηγμένης κοινής χρήσης .
  5. Χρησιμοποιήστε αυτήν την οθόνη για να απενεργοποιήσετε πλήρως την κοινή χρήση δημόσιου φακέλου ή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση με κωδικό πρόσβασης
    1. Η ενεργοποίηση της κοινής χρήσης με κωδικό πρόσβασης θα περιορίσει την πρόσβαση στο δημόσιο φάκελο μόνο σε όσους έχουν λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας σημαίνει ότι η κοινή χρήση με κωδικό πρόσβασης είναι απενεργοποιημένη και οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να ανοίξει το δημόσιο φάκελο.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι η απενεργοποίηση της κοινής χρήσης κοινόχρηστων φακέλων (ενεργοποιώντας την κοινή χρήση με κωδικό πρόσβασης) για φιλοξενούμενα, δημόσια ή / και ιδιωτικά δίκτυα δεν απενεργοποιεί την πρόσβαση στο δημόσιο φάκελο για χρήστες στον ίδιο υπολογιστή. είναι ακόμα προσβάσιμο σε οποιονδήποτε έχει έναν τοπικό λογαριασμό στον υπολογιστή.