Τι είναι η μέθοδος AFSSI-5020;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο σάρωσης δεδομένων AFSSI-5020

Το AFSSI-5020 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων AFSSI-5020 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την άρση πληροφοριών από τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος σκουπίσματος δεδομένων και ποιες μέθοδοι εξυγίανσης είναι παρόμοιες με αυτήν. Έχουμε επίσης μερικά παραδείγματα προγραμμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε δεδομένα σε μια συσκευή αποθήκευσης χρησιμοποιώντας το AFSSI-5020.

Τι κάνει η μέθοδος σκουπίσματος AFSSI-5020;

Όλες οι μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων είναι παρόμοιες με κάποιους τρόπους, αλλά ελαφρώς διαφορετικές σε άλλες. Για παράδειγμα, η μέθοδος απολύμανσης VSITR γράφει αρκετές περάσματα από αυτά και μηδενικά πριν τελειώσει με τυχαίο χαρακτήρα. Το γράμμα Zero γράφει μόνο ένα πέρασμα μηδενικών, ενώ τα τυχαία δεδομένα χρησιμοποιούν τυχαίους χαρακτήρες.

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων AFSSI-5020 είναι παρόμοια με το ότι χρησιμοποιεί μηδενικά, τυχαία και τυχαία στοιχεία, αλλά διαφέρει ανάλογα με τη σειρά και τον αριθμό των περασμάτων. Είναι πολύ παρόμοιο με CSEC ITSG-06 , NAVSO P-5239-26 και DoD 5220.22-M .

Η μέθοδος σκουπίσματος δεδομένων AFSSI-5020 εφαρμόζεται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο:

Μπορεί επίσης να δείτε επαναλήψεις της μεθόδου απολύμανσης δεδομένων AFSSI-5020 που γράφουν μία για το πρώτο πέρασμα και ένα μηδέν για το δεύτερο. Αυτή η μέθοδος έχει επίσης δει εφαρμοστεί με επαληθεύσεις μετά από κάθε πέρασμα, όχι μόνο την τελευταία.

Συμβουλή: Ορισμένες εφαρμογές που υποστηρίζουν το AFSSI-5020 ενδέχεται να σας επιτρέψουν να τροποποιήσετε τα περάσματα για να δημιουργήσετε τη δική σας μέθοδο εξαφάνισης προσαρμοσμένων δεδομένων. Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να αντικαταστήσετε το πρώτο πέρασμα με τυχαίους χαρακτήρες και να το τερματίσετε με επαλήθευση.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν σε αυτή τη μέθοδο εξυγίανσης μπορεί να οδηγήσουν σε μια μέθοδο που δεν είναι πλέον τεχνικά AFSSI-5020. Για παράδειγμα, αν κάνατε τα πρώτα τρία περάσματα τυχαίους χαρακτήρες αντί για αυτά ή μηδενικά, και στη συνέχεια προσθέσατε αρκετά περισσότερα περάσματα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη μέθοδο Gutmann . Ομοίως, η διαγραφή των δύο τελευταίων περασμάτων θα σας άφηνε με το γράψτε μηδέν.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το AFSSI-5020

Γόμα , Σκληρός δίσκος και PrivaZer είναι μερικά δωρεάν προγράμματα που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων AFSSI-5020. Το Eraser και το PrivaZer μπορούν να αντικαταστήσουν ταυτόχρονα δεδομένα σε μια ολόκληρη συσκευή αποθήκευσης χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο απολύμανσης, ενώ ο Σκληρός δίσκος σκληρού δίσκου είναι χρήσιμος μόνο για την ασφαλή διαγραφή επιλεγμένων αρχείων και φακέλων, όχι ολόκληρων σκληρών δίσκων.

Αυτά τα προγράμματα και οι περισσότεροι άλλοι που υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων, υποστηρίζουν επίσης πολλαπλές μεθόδους απολύμανσης δεδομένων εκτός από το AFSSI-5020. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο εξυγίανσης αργότερα αν θέλετε ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές μεθόδους στα ίδια δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή.

Αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν φαίνεται να υποστηρίζει το AFSSI-5020 αλλά θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τα περάσματα, είναι πιθανό να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτή τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων αντιγράφοντας τα περάσματα όπως περιγράφεται παραπάνω. Ο CBL Data Shredder είναι ένα παράδειγμα ενός προγράμματος που σας επιτρέπει να εκτελέσετε προσαρμοσμένα περάσματα.

Περισσότερα για το AFSSI-5020

Η μέθοδος απολύμανσης AFSSI-5020 καθορίστηκε αρχικά στην οδηγία 5020 για την ασφάλεια του συστήματος αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF).

Δεν είναι σαφές εάν το USAF εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτή την εξυγίανση δεδομένων ως πρότυπό του.