Μέθοδοι απολύμανσης δεδομένων

Κατάλογος μεθόδων απολύμανσης δεδομένων βασισμένων σε λογισμικό

Μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων είναι ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο ένα πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων ή τεμαχιστής αρχείων αντικαθιστά τα δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Οι μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων αναφέρονται επίσης συχνά ως μέθοδοι διαγραφής δεδομένων, μέθοδοι σκουπίσματος δεδομένων , αλγόριθμοι σκουπίσματος και πρότυπα σκουπίσματος δεδομένων .

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων.

Σημείωση: Τεχνικά, άλλες μέθοδοι καταστροφής δεδομένων που δεν βασίζονται σε αντικατάσταση λογισμικού αναφέρονται επίσης ως μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων, αλλά τις περισσότερες φορές ο όρος αναφέρεται σε αυτές τις μεθόδους που βασίζονται σε λογισμικό για τη διαγραφή δεδομένων.

Κατάλογος μεθόδων απολύμανσης δεδομένων

Ακολουθούν αρκετές δημοφιλείς μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τα προγράμματα καταστροφής δεδομένων και, κατά περίπτωση, από την οργάνωση ή το άτομο που πιστώνεται με την καταγωγή της μεθόδου:

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τη δική σας μέθοδο απολύμανσης δεδομένων με όποιο πρότυπο αντικαταστήσετε και τον αριθμό των περασμάτων που θέλετε.

Ποια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων είναι καλύτερη;

Η αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων αρχείων ή ενός ολόκληρου σκληρού δίσκου μόνο μία φορά με ένα μόνο χαρακτήρα θα πρέπει να αποτρέπει οποιαδήποτε μέθοδο ανάκτησης αρχείων που βασίζεται στο λογισμικό από την ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο. Αυτό συμφωνείται σχεδόν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές 1 , μία και μοναδική αντικατάσταση δεδομένων είναι αρκετή για να αποτρέψει ακόμη και προηγμένες μεθόδους που βασίζονται στο υλικό για την εξαγωγή πληροφοριών από τους σκληρούς δίσκους, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων είναι υπερβολικές. Αυτό δεν συμφωνεί.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το Secure Erase είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σκληρό δίσκο σε ένα μόνο πέρασμα. Η πολύ απλή μέθοδος Write Zero επιτυγχάνει ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, αν και πολύ πιο αργό.

Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο σκουπίσματος για να διαγράψετε δεδομένα είναι πραγματικά απλά γράφοντας άλλα δεδομένα πάνω από τα προηγούμενα δεδομένα σας, έτσι ώστε οι πληροφορίες να αντικατασταθούν με κάτι άχρηστο. Τα νέα δεδομένα είναι ουσιαστικά τυχαία και δεν περιέχουν στην πραγματικότητα κανένα από τα προσωπικά σας στοιχεία, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται αυτοί, μηδενικά και τυχαίοι χαρακτήρες.

Εάν υπάρχει αρκετή μόνο αντικατάσταση, γιατί υπάρχουν πολλές μέθοδοι απολύμανσης δεδομένων;

Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν συμφωνούν όλοι για μια μέθοδο απολύμανσης δεδομένων βασισμένη στο λογισμικό που θα αποτρέψει όλες τις πιθανές μεθόδους ανάκτησης των δεδομένων.

Επειδή υπάρχουν προηγμένες μεθόδους εξόρυξης πληροφοριών από σκληρούς δίσκους, αρκετοί κυβερνητικοί οργανισμοί και ερευνητές έχουν επινοήσει ανεξάρτητα ορισμένες μεθόδους αντικατάστασης δεδομένων, οι οποίες, σύμφωνα με την έρευνά τους, θα πρέπει να αποτρέπουν την εργασία αυτών των προηγμένων μεθόδων αποκατάστασης.

Τι σημαίνει να επαληθεύσετε το Write & # 34 ;?

Εάν διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις μεμονωμένες μεθόδους απολύμανσης δεδομένων, θα δείτε ότι οι περισσότεροι από αυτούς εκτελούν μια επαλήθευση αφού γράψουν ένα χαρακτήρα πάνω στα δεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι ελέγχει τη μονάδα δίσκου για να βεβαιωθεί ότι το περιεχόμενο γράφτηκε στην πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, μια επαλήθευση εγγραφής δεδομένων είναι σαν "έκανε πραγματικά ακριβώς αυτό το σωστό τρόπο;" είδος ελέγχου.

Ορισμένα εργαλεία λογισμικού σκουπίστε τα δεδομένα θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τον αριθμό των φορών που επιβεβαιώνει ότι τα αρχεία έχουν φύγει. Κάποιοι μπορούν να επαληθεύσουν μόνο μια φορά στο τέλος της ολόκληρης διαδικασίας (αφού ολοκληρωθούν όλα τα περάσματα), ενώ άλλα θα επαληθεύσουν την εγγραφή μετά από κάθε πέρασμα.

Για να ελέγξετε ολόκληρη τη μονάδα μετά από κάθε πέρασμα για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία διαγράφονται θα διαρκέσει πολύ περισσότερο για να ολοκληρωθεί επειδή πρέπει να το ελέγξει πιο συχνά από μία μόνο φορά στο τέλος.

[1] Craig Wright, Dave Kleiman και Shyaam Sundhar RS στην επιστροφή δεδομένων σκληρού δίσκου: Η μεγάλη διαμάχη σκουπίσματος που υπάρχει εδώ [PDF].