Όλα για τα μηχανικά πληκτρολόγια

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε, Διαβάστε αυτό

Μεμβρανών εναντίον μηχανικών πληκτρολογίων

Τα πληκτρολόγια PC ή τα πληκτρολόγια με μεμβράνη, δεν έχουν τον ίδιο ικανοποιητικό ήχο και αίσθηση που χρησιμοποιούσαν. Απλώς δεν κάνουν "κλικ". Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εγκατασταθείτε, μπορείτε να αλλάξετε.

Μερικοί κατασκευαστές κάνουν ακόμη μηχανικά πληκτρολόγια switch που αισθάνονται σαν το κλασσικό IBM Μοντέλο Μ - και αν περάσετε πολύ χρόνο στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, ίσως αξίζει τον κόπο να σβήσετε το πληκτρολόγιο μεμβράνης για μηχανικό. Είναι πιθανό ότι ένα μηχανικό πληκτρολόγιο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πληκτρολογήσετε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα τυπικό πληκτρολόγιο PC-in. Μπορεί επίσης να σας φέρει μια πιο ικανοποιητική εμπειρία γραψίματος.

Σχετικά με τα μηχανικά πληκτρολόγια

Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο έχει πραγματικούς, φυσικούς διακόπτες κάτω από τα πλήκτρα που αναδημιουργούν την εμπειρία της πληκτρολόγησης σε μια γραφομηχανή. Πατήστε ένα πλήκτρο και πιέστε το διακόπτη προς τα κάτω. Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διακοπτών που χρησιμοποιούνται στα μηχανικά πληκτρολόγια, όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: ακριβέστερη πληκτρολόγηση.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια PC αποτελούνται από ένα σύνολο από τρεις πλαστικές μεμβράνες, με καουτσούκ διακόπτες σχήματος θόλου κάτω από κάθε πλήκτρο. Πατήστε ένα πλήκτρο και ο διακόπτης από καουτσούκ σπρώχνει μια οπή στη μεσαία μεμβράνη για να συνδέσετε τις μεμβράνες κορυφής και πυθμένα, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που προκαλεί το πληκτρολόγιο να αποστείλει την είσοδο στον υπολογιστή σας. Αυτός ο σχεδιασμός πληκτρολογίου είναι φθηνός και ανθεκτικός στη διαρροή, αλλά δεν σας δίνει τόσο ακουστική ή ακουστική ανατροφοδότηση όταν πατάτε ένα πλήκτρο, το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που πληκτρολογείτε. Σε σύγκριση, το πληκτρολόγιο της μεμβράνης μπορεί να αισθάνεται "μυϊκό".

Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα για τα μηχανικά πληκτρολόγια πέρα ​​από την ενισχυμένη ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των πλήκτρων και των ισχυρότερων πληκτρολογίων. Το μεγαλύτερο μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι πολύ, πολύ πιο δυνατά. Εάν είστε γρήγορος δακτυλογράφος, δεν θα περάσετε πολύ πριν νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια από αυτές τις παλιές πισίνες stenographer (αν έχετε κάποια ιδέα τι είναι αυτό).

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι επίσης πιο ακριβά από τα ενσύρματα μοντέλα σας, αν και έρχονται κοντά στην τιμή (ή είναι ακόμη φθηνότερα) από κάποια από τα πιο ασύρματα πληκτρολόγια υψηλής τεχνολογίας.

Εκείνοι που μπορούν να βρουν ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για να είναι μια καλή επένδυση περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους γραφείου των οποίων η εργασία εξαρτάται από την ταχεία και αξιόπιστη εισαγωγή δεδομένων, τους παίκτες και τους επαγγελματίες συγγραφείς (ιδίως τους παλαιότερους).

Μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι δυνατά. Ενώ ο πραγματικός όγκος εξαρτάται από το είδος του διακόπτη που χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιό σας, καθώς και από την τεχνική πληκτρολόγησης, τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι σημαντικά πιο δυνατά από άλλα είδη πληκτρολογίων. Το οποίο μπορεί να μην είναι πρόβλημα για τους εργάτες γραφείου, επειδή όλοι οι άλλοι πιθανόν φορούν ακουστικά.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι βαριά - συνήθως περίπου 3 κιλά περίπου. Με καουτσούκ τακάκια στο κάτω μέρος, δεν πρόκειται να γλιστρήσει γύρω από το γραφείο σας.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια διαρκούν περισσότερο. Οι μηχανικοί διακόπτες είναι πιστοποιημένοι για να διαρκούν περισσότερο από τους διακόπτες καουτσούκ-θόλο σε όλη την επιφάνεια του σκάφους, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, εκτός και αν χύσετε το ποτό σας πάνω σε αυτό.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια μπορεί να σας κάνουν να πληκτρολογείτε διαφορετικά. Τα πληκτρολόγια με μεμβράνη απαιτούν να πιέζετε το πλήκτρο προς τα κάτω μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα. Με τα μηχανικά πληκτρολόγια, πρέπει να πατήσετε μόνο μέχρι να ακούσετε το κλικ, πράγμα που σημαίνει ότι το κλειδί ταξιδεύει σε μικρότερη απόσταση.