Ξεκινήστε τη χρήση του Snapchat

01 από 09

Ξεκινήστε με τη χρήση του Snapchat

Φωτογραφία © Getty Images

Το Snapchat είναι μια εφαρμογή για κινητά που προσφέρει έναν διασκεδαστικό, οπτικό τρόπο για να συνομιλήσετε με τους φίλους σας ως εναλλακτική λύση σε τακτική ανταλλαγή μηνυμάτων SMS. Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο, να προσθέσετε μια λεζάντα ή ένα σχέδιο και στη συνέχεια να την στείλετε σε έναν ή πολλούς φίλους.

Όλα τα snaps αυτομάτως "αυτοκαταστρέφονται" μόλις δευτερόλεπτα μετά την προβολή τους από τον παραλήπτη, καθιστώντας την τέλεια εφαρμογή για γρήγορη άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω φωτογραφίας ή βίντεο. Όσο η κινητή συσκευή σας μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε στιγμιότυπα από οπουδήποτε.

Για να ξεκινήσετε τη χρήση του Snapchat, πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής για iOS ή Android στην κινητή συσκευή σας.

02 του 09

Εγγραφείτε για λογαριασμό χρήστη Snapchat

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή Snapchat, μπορείτε να την ανοίξετε και να πατήσετε το κουμπί "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη.

Θα σας ζητηθεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο κωδικός πρόσβασης και η ημερομηνία γέννησής σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη, το οποίο λειτουργεί ως μοναδική ταυτότητα της πλατφόρμας Snapchat.

Το Snapchat ζητά από τους νέους χρήστες του να εγγραφούν για επαλήθευση των λογαριασμών τους μέσω τηλεφώνου. Συνιστάται πάντα να το κάνετε αυτό, αλλά έχετε επίσης τη δυνατότητα να πατήσετε το κουμπί "Παράλειψη" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

03 του 09

Επιβεβαιώστε το λογαριασμό σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Το Snapchat ζητά από τους νέους χρήστες του να εγγραφούν για επαλήθευση των λογαριασμών τους μέσω τηλεφώνου. Αν δεν θέλετε να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, έχετε επίσης τη δυνατότητα να πατήσετε το κουμπί "Παράλειψη" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη οθόνη επαλήθευσης όπου το Snapchat θα εμφανίσει ένα πλέγμα αρκετών μικρών εικόνων. Θα σας ζητηθεί να πατήσετε τις εικόνες που έχουν ένα φάντασμα μέσα τους για να αποδείξετε ότι είστε πραγματικός άνθρωπος.

Μόλις επαληθεύσετε με επιτυχία το νέο λογαριασμό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την αποστολή και τη λήψη στιγμιότυπων με φίλους . Αλλά πρώτα, θα πρέπει να βρείτε κάποιους φίλους!

04 του 09

Προσθέστε τους φίλους σας στο Snapchat

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Για να προσθέσετε φίλους, σύρετε προς τα αριστερά ή πατήστε το εικονίδιο λίστας στην κάτω δεξιά γωνία που βρίσκεται στην οθόνη της κάμερας. Θα μεταφερθείτε στη λίστα των φίλων σας. (Η ομάδα Snapchat προστίθεται αυτόματα σε όλους όσους αρχικά υπογράφουν.)

Υπάρχουν δύο τρόποι να βρείτε και να προσθέσετε φίλους στο Snapchat .

Αναζήτηση με όνομα χρήστη: Πατήστε το μικρό μεγεθυντικό φακό στην κορυφή της οθόνης στην καρτέλα λίστας φίλων για να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε τα ονόματα χρηστών των φίλων σας αν τα έχετε.

Αναζήτηση βάσει της λίστας επαφών σας: Αν δεν γνωρίζετε το όνομα χρήστη του Snapchat ενός φίλου αλλά έχετε τις στη λίστα των επαφών σας, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο μικρού προσώπου / σημείου συν στο επάνω μέρος της οθόνης ακολουθούμενο από το μικρό εικονίδιο φυλλαδίου στην επόμενη οθόνη για να επιτρέψετε στο Snapchat να έχει πρόσβαση στις επαφές σας, ώστε να μπορεί αυτόματα να βρει τους φίλους σας για εσάς. Θα πρέπει να επαληθεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας αν παραλείψατε αυτό το βήμα κατά την πρώτη ρύθμιση του λογαριασμού σας.

Πατήστε το μεγάλο σύμβολο συν δίπλα σε οποιοδήποτε όνομα χρήστη για να προσθέσετε αυτό το άτομο στη λίστα φίλων σας Snapchat. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί ανανέωσης στη λίστα φίλων σας για να δείτε νέους φίλους που έχουν προστεθεί.

05 του 09

Γνωρίστε τις κύριες οθόνες του Snapchat

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Η πλοήγηση στο Snapchat είναι αρκετά εύκολη και το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν τέσσερις κύριες οθόνες - όλες από τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μετακινώντας από αριστερά προς τα δεξιά ή δεξιά προς τα αριστερά. Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα δύο εικονίδια σε κάθε πλευρά στο κάτω μέρος της οθόνης κάμερας snap.

Η αριστερή οθόνη σας δείχνει μια λίστα όλων των λήψεων που λάβατε από φίλους. Η μεσαία οθόνη είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για να τραβήξετε το δικό σας snaps, και φυσικά η άκρα δεξιά οθόνη είναι εκεί που θα βρείτε τη λίστα των φίλων σας.

Μια πρόσθετη οθόνη προστέθηκε πρόσφατα στο Snapchat, το οποίο σας επιτρέπει να συνομιλείτε σε πραγματικό χρόνο με κείμενο ή βίντεο. Θα βρείτε αυτήν την οθόνη μετακινώντας δεξιά από την οθόνη, εμφανίζονται όλα τα μηνύματα που έχετε λάβει.

06 του 09

Πάρτε την πρώτη σας πρόσκρουση

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Μεταβείτε στη μεσαία οθόνη όπου είναι ενεργοποιημένη η κάμερα της συσκευής σας για να ξεκινήσετε με το πρώτο σας μήνυμα. Μπορείτε να πάρετε μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα βίντεο .

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το εικονίδιο κάμερας στην επάνω δεξιά γωνία για εναλλαγή μεταξύ της φωτογραφικής μηχανής της πλάτης και της πρόσοψης της συσκευής σας.

Για να τραβήξετε μια φωτογραφία: Τοποθετήστε τη φωτογραφική σας μηχανή σε ό, τι θέλετε στη φωτογραφία και αγγίξτε το μεγάλο κουμπί στο κέντρο στο κάτω μέρος.

Για να τραβήξετε ένα βίντεο: Κάντε ακριβώς το ίδιο με αυτό που θα κάνατε για μια φωτογραφία, αλλά αντί να αγγίξετε το μεγάλο κουμπί γύρου, κρατήστε το κάτω για να κάνετε ταινία. Σηκώστε το δάχτυλό σας όταν ολοκληρώσετε τη μαγνητοσκόπηση. Ένας χρονομετρητής θα είναι ορατός γύρω από το κουμπί για να σας ενημερώσει πότε το μέγιστο μήκος βίντεο 10 δευτερολέπτων είναι πάνω.

Πατήστε το μεγάλο Χ στην επάνω αριστερή γωνία για να διαγράψετε τη φωτογραφία ή το βίντεο που τραβήξατε αν δεν σας αρέσει και θέλετε να ξεκινήσετε πάλι. Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό.

Προσθέστε μια λεζάντα: Αγγίξτε το μέσο της οθόνης για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο της συσκευής σας, ώστε να πληκτρολογήσετε μια σύντομη λεζάντα στο κουτάκι σας.

Προσθήκη σχεδίου: Πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι στην επάνω δεξιά γωνία για να επιλέξετε ένα χρώμα και ένα μαργαριτάρι σε όλο το κουτάκι σας.

Για ένα στιγμιότυπο βίντεο, έχετε την επιλογή να αγγίξετε το εικονίδιο ήχου στο κάτω μέρος για να αφαιρέσετε τελείως τον ήχο. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπό σας στη συλλογή σας πατώντας το κουμπί βέλους δίπλα του (το οποίο αποθηκεύεται αυτόματα στον φάκελο φωτογραφιών του τηλεφώνου σας).

07 του 09

Στείλτε το Snap σας και / ή δημοσιεύστε το ως ιστορία

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο εμφάνισης του snapch σας, μπορείτε να το στείλετε σε έναν ή πολλούς φίλους και / ή να το δημοσιεύσετε δημοσίως στο όνομα χρήστη Snapchat ως ιστορία.

Μια ιστορία Snapchat είναι ένα στιγμιότυπο που εμφανίζεται ως ένα μικρό εικονίδιο κάτω από το όνομα χρήστη σας, το οποίο μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε από τους φίλους σας με πρόσβαση στη λίστα των φίλων τους. Μπορούν να το αγγίξουν για να το δουν και θα παραμείνουν εκεί για 24 ώρες πριν να διαγραφούν αυτόματα.

Για να δημοσιεύσετε το στιγμιότυπο ως ιστορία: Πατήστε το τετράγωνο εικονίδιο με ένα σύμβολο συν στο εσωτερικό του.

Για να στείλετε το στιγμιότυπο στους φίλους σας: Αγγίξτε το εικονίδιο με το βέλος στο κάτω μέρος για να εμφανίσετε τη λίστα των φίλων σας. Πατήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομα χρήστη του χρήστη για να το στείλετε σε αυτά. (Μπορείτε επίσης να την προσθέσετε στις ιστορίες σας από αυτήν την οθόνη, επιλέγοντας "Η ιστορία μου" στην κορυφή.)

Χτυπήστε το κουμπί αποστολής στο κάτω μέρος της οθόνης όταν τελειώσετε.

08 από 09

Προβολή στιγμιότυπων που έχουν ληφθεί από τους φίλους σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Θα ειδοποιηθείτε από το Snapchat κάθε φορά που ένας φίλος σας στείλει ένα νέο κουτάγιο. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα ληφθέντα στιγμιότυπα οποτεδήποτε πατώντας το τετράγωνο εικονίδιο από την οθόνη στιγμιότυπου ή μετακινώντας το δεξί κουμπί.

Για να δείτε ένα ληφθέν στιγμιότυπο, πατήστε το και κρατήστε το δάκτυλό σας ακίνητο. Μόλις τελειώσει ο χρόνος προβολής σε αυτό το στιγμιότυπο, θα φύγει και δεν θα μπορέσετε να το δείτε πάλι.

Υπήρξε κάποια διαμάχη σχετικά με το απόρρητο του Snapchat και λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Μπορείτε σίγουρα να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ληφθέντος κουμπιού, αλλά αν το κάνετε, το Snapchat θα στείλει μια ειδοποίηση στον φίλο που τον έστειλε ότι προσπαθήσατε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το Snapchat, οι "καλύτεροι φίλοι" σας και η βαθμολογία θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Οι καλύτεροι φίλοι είναι φίλοι με τους οποίους αλληλεπιδράτε περισσότερο και το αποτέλεσμα Snapchat αντανακλά τον συνολικό αριθμό των προσφορών που έχετε στείλει και λάβει.

09 του 09

Συνομιλήστε σε πραγματικό χρόνο με κείμενο ή βίντεο

Στιγμιότυπο οθόνης του Snapchat για Android

Όπως αναφέρθηκε στη διαφάνεια # 5, η Snapchat εισήγαγε πρόσφατα μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου και να συνομιλούν μεταξύ τους με βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσα στην εφαρμογή.

Για να το δοκιμάσετε, απλώς προσπελάστε την οθόνη με όλα τα μηνύματα που έχετε λάβει και σύρετε δεξιά στο όνομα χρήστη με το οποίο θέλετε να συνομιλήσετε. Θα μεταβείτε στην οθόνη συνομιλίας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληκτρολογήσετε και να στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα κειμένου.

Το Snapchat θα σας ειδοποιήσει αν κάποιος από τους φίλους σας βρίσκεται επί του παρόντος στο Snapchat διαβάζοντας τα μηνύματά σας. Αυτή είναι η μοναδική στιγμή που μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο.

Θα μπορείτε να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο ένα μεγάλο μπλε κουμπί για να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο με αυτόν τον φίλο. Απλά σηκώστε το δάχτυλό σας από το κουμπί για να κλείσετε τη συνομιλία.

Για πιο δροσερούς τρόπους για άμεσο μήνυμα στους φίλους σας, δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με μερικές από τις πιο δημοφιλείς και δωρεάν εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε .