Αναθεώρηση: Δωρεάν Anti-Virus Lookout για BlackBerrys

Η εφαρμογή δωρεάν ασφάλειας του Lookout μπορεί να αποθηκεύσει το BlackBerry

Οι συσκευές BlackBerry είναι γνωστές για την ασφάλειά τους - σε μεγάλο βαθμό επειδή πολλές από αυτές βρίσκονται σε BlackBerry Enterprise Server και διοικούνται από έναν ενημερωμένο διαχειριστή BlackBerry. Αλλά τι γίνεται αν είστε ένας χρήστης του BlackBerry που θέλει να ασφαλίσει τη συσκευή σας; Το Lookout μπορεί να σας βοηθήσει.

Το Lookout είναι ένα δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς , απομακρυσμένο αντίγραφο ασφαλείας και ασφάλεια για το BlackBerry. Είναι εύκολο στη χρήση και σας βοηθά να ασφαλίζετε γρήγορα τα δεδομένα BlackBerry.

Εύκολο στη ρύθμιση

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην τοποθεσία Lookout και εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο BlackBerry, η ρύθμιση είναι απλή.

Όταν εκτελείτε την εφαρμογή στο BlackBerry και πληκτρολογείτε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας, ένας σύντομος οδηγός εγκατάστασης θα περιγράφει τις λειτουργίες ασφαλείας και θα τους επιτρέψει. Μόλις ολοκληρωθεί ο οδηγός, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Anti-Virus και θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε μια σάρωση ιών. Μόλις το Lookout εντοπίσει ότι το σύστημά σας είναι απαλλαγμένο από ιούς, επιλέξτε την επιλογή Data Backup και όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στους διακομιστές Lookout. Εάν το BlackBerry χάσει ή κλαπεί, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας σε μια νέα συσκευή.

Λείπει συσκευή

Το καλύτερο χαρακτηριστικό ασφάλειας Lookout είναι η δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής σας από τον ιστότοπο Lookout. Εάν ποτέ βλάψετε το BlackBerry σας ή εάν υποψιάζεστε ότι έχει κλαπεί, μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο Lookout για να τον εντοπίσετε. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Missing Device μόλις συνδεθείτε και θα σας παρουσιαστούν τρεις επιλογές. Το Lookout σάς επιτρέπει να εντοπίσετε το BlackBerry σας, να κάνετε Scream , ή Nuke από απόσταση. Όλες αυτές οι επιλογές απαιτούν το BlackBerry να είναι ενεργοποιημένο και να έχει σύνδεση δικτύου , επομένως είναι καλύτερο να μεταβείτε απευθείας στην τοποθεσία Lookout όταν παρατηρήσετε για πρώτη φορά ότι το BlackBerry σας λείπει.

Εντοπίστε, Scream και Nuke

Η λειτουργία εντοπισμού κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται. σας παρέχει την κατά προσέγγιση θέση του BlackBerry σας. Μόλις εντοπιστεί η συσκευή σας, η τοποθεσία Lookout θα εμφανίσει την κατά προσέγγιση θέση του BlackBerry. Αφού μάθετε πού βρίσκεται η συσκευή, μπορείτε να επιχειρήσετε να την ανακτήσετε αναζητώντας την περιοχή ή ενημερώσετε τις αρχές.

Αν έχετε τοποθετήσει εσφαλμένα τη συσκευή σας όταν είναι σε δόνηση ή σιωπηλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσετε. Η λειτουργία Scream θα ακούει μια ισχυρή σειρήνα στο BlackBerry σας, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας, που θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε τη συσκευή σας. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε την σειρήνα είναι να κάνετε μια σκληρή επανεκκίνηση στο BlackBerry (αφαιρέστε την μπαταρία). Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να επιστήσετε την προσοχή σε κάποιον που μπορεί να έχει πάρει το BlackBerry σας.

Κατά τη δοκιμή αυτής της συγκεκριμένης λειτουργίας, έπρεπε να επανεκκινήσουμε το BlackBerry (τρέχοντας το BlackBerry 6) πολλές φορές για να σταματήσουμε τη λειτουργία Scream. Η εφαρμογή σας λέει ότι πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του BlackBerry για να σταματήσετε τον συναγερμό, αλλά θα πρέπει να καθοδηγήσει τους χρήστες να τραβήξουν μια μπαταρία επειδή αυτό ήταν ο μόνος τρόπος να το σταματήσουμε.

Η λειτουργία Nuke διαγράφει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από το BlackBerry από απόσταση. Αν έχετε κάνει κάθε προσπάθεια για να πάρετε πίσω τη συσκευή σας και έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας , χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Nuke για να κρατήσετε το άτομο που βρίσκει (ή το άτομο που έχει κλέψει) τη συσκευή σας χωρίς να αποκρύψετε τα προσωπικά σας δεδομένα Καλά. Εάν εντοπίσετε τελικά τη συσκευή σας, μπορείτε να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Backup Backup.

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και συμπέρασμα

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Συνολικά, το Lookout είναι εξαιρετικό για μια δωρεάν εφαρμογή. Θα ήταν ωραίο να βλέπετε μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα αναφοράς της συσκευής σας ότι λείπει απευθείας από τον μεταφορέα σας, ώστε να είναι δυνατή η απενεργοποίηση των φωνητικών υπηρεσιών. Εκτός από το πρόβλημα που είχαμε με το χαρακτηριστικό Scream, το Lookout αποδίδει καλά και σίγουρα αξίζει να το ελέγξετε.