Εγκατάσταση ή Ενεργοποίηση απομακρυσμένου δικτύου Σκουπίστε τώρα το Smartphone σας

Αυτή η λειτουργία ασφαλείας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να ρυθμίσετε στο τηλέφωνό σας

Τα Smartphones - και οι προσωπικές και επιχειρηματικές πληροφορίες που αποθηκεύετε σε αυτά - χάνονται ή κλαπούν εύκολα. Ευτυχώς, το απομακρυσμένο σκουπίστε σάς επιτρέπει να διαγράφετε από απόσταση όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας. Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας ευρέως διαθέσιμο σε smartphones, είτε από προεπιλογή είτε ως εφαρμογή που μπορείτε (και θα έπρεπε) να εγκαταστήσετε.

Εδώ είναι ένα φόντο για τη χρήση απομακρυσμένης σκουπίστε με συσκευή / πλατφόρμα:

iPhone : Από την ενημέρωση λογισμικού iPhone 3.0, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία για τους χρήστες με λογαριασμό MobileMe (που χρειάζονται ετήσια συνδρομητική συνδρομή) για να εντοπίσουν το iPhone (ή το iPod touch) και να σκουπίσουν με ασφάλεια τα δεδομένα του τηλεφώνου αν το χρειάζονται.

BlackBerry : Τα smartphones BlackBerry, που είναι πολύ φιλικά προς τις επιχειρήσεις συσκευές, έχουν μια συγκεκριμένη πολιτική που οι διαχειριστές IT μπορούν να ενεργοποιηθούν για να επιτρέψουν την απομακρυσμένη σίγαση ενός BlackBerry από τις εργοστασιακές προεπιλογές. Για μεμονωμένους χρήστες, θα χρειαστούν εφαρμογές τρίτων για την ενεργοποίηση του απομακρυσμένου σκουπίσματος. Ωστόσο, μπορείτε τώρα να λάβετε μέτρα για να εξασφαλίσετε το BlackBerry μέσω προστασίας με κωδικό πρόσβασης και προστασίας περιεχομένου.

Palm : Όπως το BlackBerry, το Palm Pre επιτρέπει στους διαχειριστές πληροφορικής να ξεκινήσουν ένα απομακρυσμένο σκουπίστε. Οι μεμονωμένοι χρήστες μπορούν επίσης να εκτελέσουν μια "απομακρυσμένη διαγραφή" στο Palm Pre από τη σελίδα Palm Profile στο Palm.com.

Windows Mobile : Η υπηρεσία My Phone της Microsoft παρέχει στους χρήστες συσκευές που εκτελούν Windows Mobile 6.0 ή νεότερη έκδοση για να εντοπίσουν χαμένα τηλέφωνα ή / και να διαγράψουν εξ 'αποστάσεως τα δεδομένα τους.

Android : Η πλατφόρμα Android δεν έρχεται με δυνατότητες απομακρυσμένης σκουπίσματος ως προεπιλεγμένη λειτουργία, αλλά υπάρχουν και εφαρμογές τρίτου μέρους, όπως η εξαιρετικά αναγνωρισμένη και δωρεάν εφαρμογή Mobile Defense, που επιτρέπει την απομακρυσμένη σάρωση. Η Motorola Cliq, η οποία διαθέτει προσαρμοσμένη έκδοση του Android, διαθέτει επίσης ενσωματωμένη δυνατότητα να διαγράφει από απόσταση οι χρήστες και άλλες μη αποθηκευμένες συσκευές Android μπορεί να έχουν ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία.

Συσκευές που διαχειρίζονται οι Εφαρμογές Google (iPhone, Nokia E-series και Windows Mobile) : Η Εφαρμογή Google Apps Premier Edition (μια ετήσια συνδρομή που καταβάλλεται) για επιχειρήσεις και σχολεία επιτρέπει στους διαχειριστές πληροφορικής να διαγράφουν εξ αποστάσεως δεδομένα από κινητές συσκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι πλατφόρμες smartphones έχουν απομακρυσμένες δυνατότητες σκουπίσματος, αλλά πολλοί δεν είναι ελεύθεροι ή απαιτούν τη διαχείριση του smartphone από ένα τμήμα πληροφορικής. Αν όμως δεν έχετε ήδη ενσωματωμένη συσκευή απομακρυσμένης σάρωσης στη συσκευή σας, ρίξτε μια ματιά στις δωρεάν εφαρμογές ασφαλείας / απομακρυσμένης σάρωσης (όπως το Mobile Defense) που είναι διαθέσιμες για τη συγκεκριμένη συσκευή σας.

Μια προειδοποίηση που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το απομακρυσμένο σκουπίστε απαιτεί το τηλέφωνό σας να έχει μια χρέωση και να είναι για να μπορείτε να διαγράψετε από μακριά τα δεδομένα. Υπάρχουν και άλλα πιθανά ζητήματα, όπως εάν το τηλέφωνο επανεκκινηθεί κατά τη διαδικασία απομακρυσμένης σκουπίσματος (που μπορεί να είναι μακρά). Παρόλο που η ασφάλεια μπορεί να μην είναι αλάνθαστη, η ενεργοποίηση του απομακρυσμένου σκουπίσματος παραμένει ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη διασφάλιση του smartphone σας ... ένα που πρέπει να ρυθμιστεί πριν χαθεί ή κλαπεί.