Βασικές συμβουλές ασφάλειας για κινητά

Ασφαλίστε το κιβώτιο ταχυτήτων και τα δεδομένα σας από απώλεια ή κλοπή

Εάν χάσατε σήμερα τον φορητό υπολογιστή σας (ή άλλη κινητή συσκευή στην οποία εργάζεστε), ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να ζητήσει ο καθένας που εργάζεται εξ αποστάσεως, ειδικά προτού να εργαστείτε στο δρόμο ή να χρησιμοποιήσετε απροστάτευτα δημόσια δίκτυα.

Η διασφάλιση των φορητών συσκευών σας - είτε πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, netbooks, BlackBerrys, μνήμες USB κ.λπ. - και τα δεδομένα που έχουν πρόσβαση σε αυτά από απώλειες και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο μπορεί να είναι η πιο σημαντική ευθύνη σας ως μετακινούμενος εργαζόμενος.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές ασφαλείας για κινητά για να διατηρείτε τα δεδομένα και τα εργαλεία σας ασφαλή ανά πάσα στιγμή.

01 από 07

Εξετάστε προσεκτικά τι ευαίσθητες πληροφορίες αποθηκεύονται στον φορητό σας υπολογιστή / συσκευή.

Erik Dreyer / Getty Images

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο φορητό υπολογιστή, το κινητό σας τηλέφωνο και άλλες κινητές συσκευές πρέπει πραγματικά να βρίσκονται εκεί. Τα ευαίσθητα δεδομένα περιλαμβάνουν ιδιόκτητες πληροφορίες για την εταιρεία ή τον πελάτη, καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών σας (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή ακόμα και ονόματα και γενέθλια). Αν δεν χρειάζεται πραγματικά να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ενώ είστε κινητοί, θεωρήστε να αφαιρέσετε τα δεδομένα εντελώς ή απλά να αφαιρέσετε τα ευαίσθητα τμήματα του.

02 του 07

Λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις για την προστασία οποιωνδήποτε ευαίσθητων δεδομένων που χρειάζεστε για πρόσβαση.

Η αποθήκευση δεδομένων σε ένα διακομιστή, αν είναι δυνατόν, και η πρόσβαση σε αυτά μέσω ασφαλών μεθόδων (όπως το VPN ) θα ήταν ασφαλέστερη από την αποθήκευση σε τοπικό επίπεδο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα όπως το εργαλείο κρυπτογράφησης δίσκων ανοιχτού κώδικα και cross-platform VeraCrypt για να εξασφαλίσετε όλα τα τοπικά αρχεία και φακέλους που δεν θέλετε να έχει κανείς σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

03 του 07

Εκτελέστε τακτική, απαραίτητη συντήρηση.

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι σαν την ασφάλιση, ενώ δεν θέλετε ποτέ να χρειαστείτε, θα χαρούμε να τα έχετε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, ιδιαίτερα πριν πάρετε τις κινητές συσκευές σας στο δρόμο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των εγγράφων σας ή ακόμα καλύτερα έναν κλώνο ολόκληρου του σκληρού δίσκου σας και να το διατηρήσετε σε μια ασφαλή, ξεχωριστή θέση από την κύρια συσκευή σας. Επίσης, λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σας σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησης, το τείχος προστασίας και τα προγράμματα προστασίας από ιούς. Αυτά πρέπει όλα να αποτελούν μέρος της κανονικής συντήρησης υπολογιστή / συσκευής σας.

04 του 07

Προστατέψτε τους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία σύνδεσης.

Πρώτον, οι κωδικοί σας είναι αρκετά ισχυροί . Το, βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύετε τις συνδέσεις σας οπουδήποτε θα μπορούσαν εύκολα να ανακαλυφθούν ή να κλαπούν. Για παράδειγμα, απενεργοποιήστε τις λειτουργίες αυτόματης ανάκτησης κωδικού πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης, διαγράψτε τις αποθηκευμένες συντομεύσεις σύνδεσης (όπως τα διαπιστευτήρια VPN προσωρινής αποθήκευσης) και καταργήστε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε καταγράψει. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε και να θυμηθείτε τους συνδυασμούς σας με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

05 του 07

Ασφαλίστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Συνδεθείτε στα δίκτυα που χρησιμοποιούν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας, όπως το WPA2 για ασύρματα δίκτυα. Η σύνδεση με άγνωστα, ανοικτά ασύρματα δίκτυα είναι πολύ επικίνδυνη . Εάν είναι διαθέσιμα μόνο μη ασφαλισμένα δίκτυα (π.χ. σε δημόσια ασύρματα σημεία πρόσβασης), προσέξτε ιδιαίτερα με αυτά τα βήματα:

06 του 07

Λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε τη σωματική κλοπή και την απώλεια των συσκευών σας.

Παρακολουθήστε την ιδιοκτησία σας όταν βρίσκεστε στο κοινό, χρησιμοποιήστε τσάντες για να μεταφέρετε τα αντικείμενά σας (όπως ένα σακίδιο που κρατάει το φορητό σας σε προστατευτικό μανίκι) και, γενικά, προσπαθήστε να μην διαφημίσετε ότι έχετε αντικείμενα κλοπής αντάξια. Τα δύσκολα να απομακρυνθούν ετικέτες ή ετικέτες που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις, κλειδαριές καλωδίων και άλλες συσκευές ασφαλείας μπορούν επίσης να αποτρέψουν τους ενδεχόμενους κλέφτες.

07 του 07

Να είστε προληπτικοί για την προστασία των δεδομένων και των εργαλείων σας τώρα.

Εάν το laptop ή άλλη συσκευή σας κλαπεί ή χαθεί, οι υπηρεσίες παρακολούθησης και τα προϊόντα λογισμικού αποκατάστασης , καθώς και δυνατότητες όπως το απομακρυσμένο σκουπίστε για τα BlackBerrys και άλλα smartphones, μπορούν να σας βοηθήσουν να το πάρετε πίσω - αλλά πρέπει να ρυθμίσετε το λογισμικό / πρώτα (δηλαδή, πριν εξαφανιστεί η συσκευή σας).

Το να είσαι κινητό έχει τόσα πολλά οφέλη. Η κατάλληλη προετοιμασία για τους πρόσθετους κινδύνους που παρουσιάζει η φορητότητα μπορεί να σας βοηθήσει να σας χαρίσουμε ειρήνη, ενώ απολαμβάνετε αυτή την ελευθερία.