Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα ανοικτό ασύρματο δίκτυο;

Να είστε ενήμεροι για τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ανάγκη για άδεια

Εάν βρίσκεστε σε απεγνωσμένη ανάγκη σύνδεσης στο Internet και η δική σας ασύρματη υπηρεσία είναι χαμηλή, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να συνδεθείτε σε οποιοδήποτε ανοιχτό, μη ασφαλές ασύρματο δίκτυο που λαμβάνει το ασύρματο μόντεμ σας. Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση ανοικτών δικτύων Wi-Fi.

Δεν είναι ασφαλές να συνδεθείτε με ένα άγνωστο ανοιχτό ασύρματο δίκτυο, ειδικά εάν πρόκειται να μεταφέρετε κάθε είδους ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τον ηλεκτρονικό σας κωδικό πρόσβασης. Οποιεσδήποτε και όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται μέσω ενός ασύρματου ασύρματου δικτύου - αυτό που δεν απαιτεί να εισάγετε έναν κωδικό ασφαλείας WPA ή WPA2 - είναι πληροφορίες που αποστέλλονται με απλό οπτικό τρόπο για οποιονδήποτε να τραβήξει τον αέρα. Απλώς συνδέοντας σε ανοιχτό δίκτυο , μπορείτε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας σε κάποιον άλλο από αυτό το ασύρματο δίκτυο.

Κίνδυνοι χρήσης ασύρματων δικτύων Wi-Fi

Αν συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο ή χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που στέλνει δεδομένα με καθαρό κείμενο μέσω του δικτύου, οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να καταγραφούν από οποιονδήποτε έχει κίνητρο να κλέψει πληροφορίες άλλου προσώπου. Οι πληροφορίες σύνδεσής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για παράδειγμα, εάν δεν μεταφερθούν με ασφάλεια, επιτρέπουν σε έναν χάκερ να έχει πρόσβαση στο email σας και σε οποιαδήποτε εμπιστευτική ή προσωπική πληροφορία στο λογαριασμό σας - χωρίς να γνωρίζετε. Ομοίως, οποιαδήποτε IM ή μη κρυπτογραφημένη επισκεψιμότητα ιστότοπου μπορεί να καταγραφεί από έναν χάκερ.

Αν δεν έχετε τείχος προστασίας ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά και ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση αρχείων στο φορητό σας υπολογιστή, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο σκληρό σας δίσκο μέσω του δικτύου, να αποκτήσει πρόσβαση σε εμπιστευτικά ή ευαίσθητα δεδομένα ή να προκαλέσει εύκολα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Πόσο εύκολο είναι να Hack ένα ασύρματο δίκτυο;

Για περίπου 50 δολάρια μπορείτε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εργαλεία για να μάθετε τα πάντα για ένα ασύρματο δίκτυο, να καταγράφετε τα δεδομένα που μεταδίδονται, να σπάσετε το κλειδί ασφαλείας WEP και να αποκρυπτογραφήσετε και να προβάλετε δεδομένα σε συσκευές δικτύου.

Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείται ανοιχτό ασύρματο δίκτυο κάποιου άλλου;

Εκτός από τα ζητήματα ασφάλειας, εάν φτάσετε σε ένα ασύρματο δίκτυο που κάποιος άλλος διατηρεί και πληρώνει, ενδέχεται να εμπλέκονται νομικά ζητήματα. Στο παρελθόν, αρκετές περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δίκτυα υπολογιστών Wi-Fi οδήγησαν σε πρόστιμα ή κατηγορίες κακώσεων. Εάν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο hotspot Wi-F που έχει ρυθμιστεί ειδικά για χρήση από τους επισκέπτες, όπως στο τοπικό καφενείο σας, θα πρέπει να είστε εντάξει, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ασφάλεια hotspot Wi-Fi επειδή τα hotspots Wi-Ffi είναι συνήθως ανοιχτά και ακάλυπτα ασύρματα δίκτυα.

Αν σηκώσετε τη σύνδεση Wi-Fi του πλησίον σας, ζητήστε την άδεια για να το χρησιμοποιήσετε.