Τρόπος ελέγχου της κατάστασης έκδοσης του Gmail

Τι να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Gmail

Όταν το Gmail δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου, είναι φυσιολογικό να αναρωτιέται κανείς αν είναι κάτω για όλους ή για σας μόνο. Γνωρίζει η Google το πρόβλημα ή πρέπει να ειδοποιήσετε την εταιρεία για τη διακοπή;

Μπορείτε να μάθετε αν η Google γνωρίζει τις διακοπές λειτουργίας της υπηρεσίας Gmail, τις αποτυχίες σύνδεσης, τα ελλείποντα δεδομένα ή ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν και να ελέγξετε για μια εκτίμηση για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η διακοπή ελέγχοντας τη σελίδα του Πίνακα ελέγχου κατάστασης Google.

Ελέγξτε τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης Google

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το λογαριασμό σας στο Gmail , μπορεί να μην είστε μόνοι σας. Η υπηρεσία μπορεί να διακοπεί ή να σβήσει πλήρως. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι μόνο εσείς. Πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ελέγξτε την τρέχουσα κατάσταση του Gmail.

  1. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του πίνακα ελέγχου του Google Status.
  2. Δείτε τη στήλη Τρέχουσα κατάσταση για το Gmail . Το Gmail εμφανίζεται συνήθως πρώτα. Ένα πράσινο κουμπί επιλογής δίπλα στο Gmail υποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν γνωστά προβλήματα με το Gmail αυτήν τη στιγμή. Ένα πορτοκαλί κουμπί επιλογής υποδηλώνει διακοπή υπηρεσίας και ένα κόκκινο κουμπί επιλογής υποδεικνύει διακοπή υπηρεσίας.
  3. Μεταβείτε στη σημερινή ημερομηνία στη γραμμή Gmail του γραφήματος και διαβάστε τα σχόλια που εμφανίζονται εκεί. Συνήθως, όταν το κουμπί επιλογής είναι κόκκινο ή πορτοκαλί, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με το τι συμβαίνει ή πότε μπορεί να διορθωθεί.

Εάν το κουμπί επιλογής είναι πράσινο, μόνο εσείς αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Gmail για βοήθεια. Εάν το κουμπί επιλογής είναι πορτοκαλί ή κόκκινο, η Google το γνωρίζει και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε έως ότου η Google επιλύσει το πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην τροφοδοσία RSS του Dashboard του Google Status στο RSS feed σας για να λαμβάνετε ενημερωμένες αναφορές κατάστασης.

Μεταβείτε στο Κέντρο βοήθειας του Gmail

Προτού επικοινωνήσετε με την Google για βοήθεια, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας του Gmail για να δείτε λύσεις στα συχνά εμφανιζόμενα προβλήματα με το Gmail. Κάντε κλικ στην επιλογή Επίλυση προβλήματος και επιλέξτε την κατηγορία που ταιριάζει καλύτερα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:

Μπορείτε να βρείτε μια λύση στο Κέντρο βοήθειας. Εάν όχι, είναι καιρός να επικοινωνήσετε με την Google.

Πώς να αναφέρετε ένα ζήτημα στο Google

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του Κέντρου βοήθειας του Gmail, αναφέρετε το στο Google. Για να γινει αυτο:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις κλήσης από το Gmail.
  2. Επιλέξτε Αποστολή σχολίων από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Περιγράψτε το πρόβλημά σας στην οθόνη " Αποστολή σχολίων" που ανοίγει.
  4. Συμπεριλάβετε ένα στιγμιότυπο οθόνης του προβλήματος αν έχετε ένα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Θα λάβετε μια απάντηση από έναν τεχνικό που θα βοηθήσει με το πρόβλημά σας.

Σημείωση: Εάν το Gmail σας αποτελεί μέρος ενός πληρωμένου λογαριασμού G Suite, έχετε πρόσθετες επιλογές υπηρεσιών που περιλαμβάνουν υποστήριξη τηλεφώνου, συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.