Μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη αποθήκευση για τον λογαριασμό σας στο Gmail

Μάθετε τι είναι - και δεν είναι - ο χώρος αποθήκευσης Google

Από το 2018, κάθε χρήστης Google λαμβάνει 15GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου στο διαδίκτυο για χρήση με το Google Drive και το Google Photos, αλλά ο λογαριασμός σας στο Gmail συνδέεται και εκεί. Εάν έχετε έναν σκληρό χρόνο κατά τη διαγραφή μηνυμάτων ή συχνά λαμβάνετε τεράστια συνημμένα μηνύματα, θα μπορούσατε εύκολα να προσεγγίσετε αυτό το όριο 15GB. Όταν αυτό σας συμβεί, η Google είναι περισσότερο από πρόθυμη να σας πουλήσει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στους διακομιστές της.

Πώς να αγοράσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης για τον λογαριασμό σας Gmail

Για να δείτε πόσα αποθηκευτικά δεδομένα παρέχετε στο Google ή για να αγοράσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, μεταβείτε στην οθόνη αποθήκευσης μονάδας δίσκου του λογαριασμού σας Google. Δείτε πώς:

  1. Μεταβείτε στο Google.com και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google.
  2. Κάντε κλικ στην εικόνα σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Google.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί " Ο λογαριασμός μου ".
  4. Στην ενότητα Προτιμήσεις λογαριασμού , κάντε κλικ στην επιλογή Χώρος αποθήκευσης στο Google Drive .
  5. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στη γραμμή που λέει Χρησιμοποιώντας [XX] GB 15GB στην ενότητα αποθήκευσης για να ανοίξετε την οθόνη αποθήκευσης μονάδας δίσκου .
  6. Ελέγξτε τα προσφερόμενα από την Google σχέδια. Τα σχέδια είναι διαθέσιμα για διακομιστές Google 100GB, 1TB, 2TB, 10TB, 20TB και 30TB.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί τιμής στο σχέδιο αποθήκευσης που θέλετε να αγοράσετε.
  8. Επιλέξτε μια μέθοδο πληρωμής - πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή PayPal. Εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων, εξοικονομείτε το κόστος. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε τους κωδικούς που έχετε.
  9. Καταχωρίστε τα στοιχεία πληρωμής σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Ο πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος που αγοράζετε είναι διαθέσιμος αμέσως.

Στοιχεία που μεταφέρουν το χώρο αποθήκευσης Google

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο είναι να διαγράψετε τι υπάρχει ήδη εκεί. Ίσως να εκπλαγείτε από αυτό που παίρνει το χώρο αποθήκευσης σας - και από ό, τι δεν είναι.

Πώς να ελευθερώσετε την αποθήκευση χωρίς να αγοράσετε ένα σχέδιο

Εάν αισθάνεστε ότι ακόμα και το μικρότερο αμειβόμενο σχέδιο της Google είναι υπερβολικά μεγάλο για την περιορισμένη σας χρήση, ακολουθήστε τα βήματα για να ελευθερώσετε χώρο στο υπάρχον δωρεάν πρόγραμμα 15GB. Καταργήστε τις περιττές φωτογραφίες ή άλλα αρχεία από το Google Photos και το Google Drive . Όταν μειώνετε το φορτίο αποθήκευσης σε αυτές τις περιοχές, έχετε περισσότερο χώρο για μηνύματα Gmail. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε περιττά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δώσετε περισσότερο χώρο.

Η διαγραφή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν εστιάζετε στην απομάκρυνση μηνυμάτων με μεγάλα συνημμένα ή σε μηνύματα που είναι παλιά. Φιλτράρετε το email σας για να δείτε όλα τα μηνύματα που περιέχουν συνημμένα και επιλέξτε αυτά που μπορείτε να διαγράψετε. Μια άλλη προσέγγιση είναι να αφαιρέσετε παλιά μηνύματα που δεν βλέπετε πια. Καθορίστε μια ημερομηνία χρησιμοποιώντας τον χειριστή αναζήτησης "πριν" για να δείτε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλλον δεν χρειάζεστε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2012 πια.

Μην ξεχάσετε να αδειάσετε τους φακέλους Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και Κάδο απορριμμάτων στο Gmail, παρόλο που το Gmail τους διαγράφει αυτόματα κάθε 30 ημέρες.

Κατεβάστε τα μηνύματά σας αλλού

Αν διαγράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και αρχεία δεν κάνουν μεγάλη διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο σας, έχετε μερικές επιλογές για να μεταφέρετε μερικά από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αλλού.