Πώς να δημιουργήσετε ένα συμβάν Ημερολογίου Google από ένα μήνυμα Gmail

Μην χάσετε ξανά ένα συμβάν που περιλαμβάνεται σε ένα μήνυμα Gmail.

Εάν προγραμματίζετε πολλά συμβάντα ή συναντήσεις στο Gmail , θα εκτιμήσετε την ευκολία με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συμβάν Ημερολογίου Google με βάση ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν. Επειδή το Gmail και το Ημερολόγιο Google είναι στενά ενσωματωμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συμβάν που συνδέεται με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν το μήνυμα δεν αναφέρει καθόλου ημερομηνία. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη αν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή ή εφαρμογή για κινητά για πρόσβαση στον λογαριασμό σας Gmail.

Δημιουργήστε ένα συμβάν Ημερολογίου Google από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης

Εάν έχετε πρόσβαση στο Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή, μπορείτε να προσθέσετε ένα συμβάν στο Ημερολόγιό σας Google από ένα μήνυμα Gmail:

  1. Ανοίξτε το μήνυμα στο Gmail στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα στη γραμμή εργαλείων του Gmail ή κάντε κλικ στο πλήκτρο περιόδου, εάν έχετε ενεργοποιήσει τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Gmail .
  3. Επιλέξτε Δημιουργία συμβάντος από το αναπτυσσόμενο μενού Περισσότερα για να ανοίξετε μια οθόνη Ημερολογίου Google. Το Ημερολόγιο Google καλύπτει το όνομα του συμβάντος με τη γραμμή θέματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την περιοχή περιγραφής με τα περιεχόμενα σώματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πραγματοποιήστε τις απαραίτητες αλλαγές σε αυτούς τους δύο τομείς.
  4. Επιλέξτε ημερομηνία , ώρα και ώρα λήξης από τα αναπτυσσόμενα μενού κάτω από το όνομα συμβάντος στην κορυφή της οθόνης, αν δεν μεταφερθούν από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν το συμβάν είναι ένα συμβάν ολοήμερου ή επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάντε τις απαραίτητες επιλογές στην περιοχή ημερομηνίας.
  5. Προσθέστε μια θέση για το συμβάν στο παρεχόμενο πεδίο.
  6. Ορίστε μια ειδοποίηση για το συμβάν και εισαγάγετε το χρονικό διάστημα πριν από το συμβάν που θέλετε να ενημερωθείτε.
  7. Αντιστοιχίστε ένα χρώμα στο συμβάν του ημερολογίου και δηλώστε εάν είστε Απασχολημένος ή Ελεύθερος κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στο επάνω μέρος του Ημερολογίου Google για να δημιουργήσετε το νέο συμβάν.

Το Google Calendar ανοίγει και εμφανίζει το συμβάν που καταχωρίσατε. Εάν θέλετε να κάνετε αργότερα οποιεσδήποτε αλλαγές στο συμβάν, απλά κάντε κλικ στο συμβάν στο ημερολόγιο για να επεκτείνετε την καταχώρηση και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες.

Προσθήκη αυτόματων συμβάντων Gmail στο ημερολόγιο Google χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά

Εάν δεν είστε κάποιος που κάθεται σε ένα γραφείο όλη την ημέρα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα Gmail από την εφαρμογή Gmail στη φορητή συσκευή Android ή iOS. Υποθέτοντας ότι έχετε επίσης κατεβάσει την εφαρμογή Ημερολόγιο Google, μπορεί να αναγνωρίσει κρατήσεις και συγκεκριμένα συμβάντα και να τα προσθέσει αυτόματα στο ημερολόγιό σας από το Gmail. Αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό ισχύει για εκδηλώσεις με επιβεβαιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εταιρείες σχετικά με ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρατήσεις πτήσεων, καθώς και για εκδηλώσεις με εισιτήρια, όπως ταινίες και συναυλίες.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο Google στην κινητή συσκευή σας. Αναπτύξτε το εικονίδιο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Συμβάντα από το Gmail.
  3. Η οθόνη που ανοίγει περιέχει τις πληροφορίες σύνδεσης στο Google και ένα ρυθμιστικό ενεργοποίησης / απενεργοποίησης δίπλα στην επιλογή Προσθήκη συμβάντων από το Gmail. Αγγίξτε το ρυθμιστικό για να το μετακινήσετε στη θέση ενεργοποίησης. Τώρα, όταν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή Google Mail σχετικά με ένα συμβάν, όπως μια συναυλία, μια κράτηση εστιατορίου ή μια πτήση, προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιό σας. Μπορείτε να διαγράψετε ένα μόνο συμβάν ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, εάν δεν θέλετε να προστίθενται αυτόματα τα συμβάντα.

Εάν λάβετε αργότερα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενημερώνει το συμβάν - για παράδειγμα, με μια αλλαγή ώρας - αυτή η αλλαγή γίνεται αυτόματα στο συμβάν ημερολογίου.

Σημείωση : Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτά τα συμβάντα μόνοι σας αλλά μπορείτε να διαγράψετε ένα συμβάν από το Ημερολόγιο Google.

Για να διαγράψετε ένα μόνο συμβάν:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο Google .
  2. Ανοίξτε το συμβάν που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Αγγίξτε το μενού με τρία κουτάκια στο επάνω μέρος της οθόνης
  4. Πατήστε Διαγραφή .