Κινητές στρατηγικές μάρκετινγκ για επιχειρήσεις εστιατορίων

Top 6 Τεχνικές μάρκετινγκ κινητών για την ενίσχυση της επιχείρησής σας στο εστιατόριο

Το μάρκετινγκ μάρκας για κινητά έχει φτάσει σχεδόν σε όλους τους κλάδους σήμερα, τι συμβαίνει με τις εταιρείες που αγωνίζονται μεταξύ τους για μεγαλύτερο τμήμα της προσοχής των καταναλωτών μέσω κινητού τηλεφώνου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εστιατόρια και τις αλυσίδες τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και οι μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων όπως η McDonald's, η KFC και ούτω καθεξής, χρησιμοποιούν μάρκετινγκ μάρκας για να προσεγγίσουν όλο και περισσότερους πελάτες κινητής τηλεφωνίας. Οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας εκτελούν συνεχώς εκτεταμένες εκστρατείες μάρκετινγκ για να αναλύσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών στον κινητό τομέα και να καταλάβουν τι προσελκύει τους καταναλωτές κινητών τηλεφώνων από συγκεκριμένους τύπους διαφημίσεων για κινητά. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές μάρκετινγκ μάρκας που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το εστιατόριο ή την αλυσίδα τροφίμων σας.

Κρατήστε επαφή με τον Πελάτη του κινητού σας

Wikimedia

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε πάντα επαφή με τους πελάτες κινητής τηλεφωνίας σας. Συνεχίστε να τους στέλνετε υπενθυμίσεις SMS σχετικά με το εστιατόριο σας, εκπτώσεις, προσφορές, ειδικά μενού και ούτω καθεξής. Συμπεριλάβετε τη διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας, τον χάρτη τοποθεσίας κλπ., Μέσα στο SMS. Επίσης, κρατήστε το μήνυμά σας σύντομο και σε σημείο. Bulk SMS "είναι ένας προσιτός τρόπος προσέγγισης των πελατών σας από κινητά. Αξιοποιήστε πλήρως αυτή τη δυνατότητα για να διατηρήσετε τους υπάρχοντες πελάτες σας και επίσης να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες εκεί έξω.

  • Λόγοι για τους οποίους το Mobile Marketing είναι επωφελές για το Mobvertiser
  • Χρησιμοποιήστε Υπηρεσίες Χορηγούμενου Χρόνου SMS

    Υπάρχουν σήμερα πολλές δωρεάν υπηρεσίες χύμα SMS διαθέσιμες σήμερα στους εμπόρους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για να φτάσετε στον μέγιστο αριθμό πελατών. Αυτοί οι πάροχοι λειτουργούν με την οικονομική υποστήριξη που προσφέρουν οι χορηγοί τους και ως εκ τούτου τα SMS τους θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις από τους χορηγούς. Η διαφήμιση μέσω αυτών των υπηρεσιών είναι πολύ επωφελής, καθώς δεν έρχεται με επιπλέον κόστος για εσάς. Το μόνο μειονέκτημα της χρήσης ελεύθερων, χορηγιών, υπηρεσιών SMS είναι ότι μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται ελαφρώς χαμηλότερη από την αγορά στα μάτια του χρήστη.

  • Τάσεις μάρκετινγκ για κινητά για το 2012
  • Ενεργοποιήστε τον Πελάτη σας για κινητά

    Συμμετέχετε στον πελάτη σας με έρευνες, δημοσκοπήσεις, κουίζ και ούτω καθεξής. Αυτό τους δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα ενεργό μέρος της επιχείρησής σας, προσθέτοντας έτσι την προσωπική πινελιά. Προσφέρετε στους συμμετέχοντες δημοσκόπηση και νικητές κουπόνια, προσφορές ή εκπτώσεις - αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους υπάρχοντες πελάτες σας, ενώ ταυτόχρονα θα προσελκύσετε νέους πελάτες στην επιχείρησή σας. Θα μπορούσατε επίσης να συνεργαστείτε με άλλες εταιρείες για να προσφέρετε συναρπαστικά δώρα στους νικητές. Αυτό θα έκανε το καλύτερο για εσάς.

  • Συμβουλές για την ενθάρρυνση του χρήστη να χρησιμοποιεί επανειλημμένα την εφαρμογή σας για κινητά
  • Προσφορά προσφορών βάσει τοποθεσίας

    Πολλές αλυσίδες τροφίμων διατηρούν μια συνεχή προσφορά εκπτώσεων, προσφορών και κουπονιών σε καθημερινή βάση. Αυτό βοηθά να τραβήξει πολύ περισσότερους κυνηγούς συμφωνία. Μετά από αυτή τη στρατηγική για την προσέλκυση πελατών κινητής τηλεφωνίας αποδίδουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, καθώς ο χρήστης του κινητού είναι πάντα συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Θα γινόταν ακόμα καλύτερο αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές βάσει τοποθεσίας για να παρέχετε σχετικές πληροφορίες και να προσφέρετε ακαταμάχητες προσφορές στον πελάτη σας, όταν αυτός ή αυτή βρίσκεται στην περιοχή σας λειτουργίας. Η τοποθεσία είναι σήμερα και με τους περισσότερους χρήστες κινητών που επιλέγουν smartphone, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να αναπτυχθεί, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία.

  • Πώς η χρήση της τοποθεσίας βοηθά τον έμπορο κινητής τηλεφωνίας
  • Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για κινητά

    Η δημιουργία ενός ιστοτόπου για κινητά είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο για τον χρήστη του κινητού να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα σας στο smartphone του. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να κάνετε την Ιστοσελίδα συμβατή με διαφορετικές κινητές συσκευές , ώστε να μπορείτε να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Δοκιμάστε προσεκτικά την ιστοσελίδα σας πριν από την κυκλοφορία και βεβαιωθείτε ότι ενημερώνεται συνεχώς.

  • Πώς να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για κινητά
  • Δημιουργία εφαρμογών για κινητά

    Η επωνυμία Mobile App θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την περαιτέρω βελτίωση της επιχείρησής σας στο εστιατόριο. Δημιουργήστε διασκεδαστικές εφαρμογές για κινητά, με το όνομα του εστιατορίου να εμφανίζεται εμφανώς σε αυτό. Στοχεύστε τη νεότερη γενιά, καθώς είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις πιο τέτοιες εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες κινητές κοινωνικές εφαρμογές ή εφαρμογές παιχνιδιών για κινητά για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Συνδέστε την εφαρμογή για κινητά με τον λογαριασμό σας στο Facebook ή το Twitter, έτσι ώστε ο χρήστης του κινητού να ενημερώνεται πάντα για τις πιο πρόσφατες σας δραστηριότητες.

  • 8 τρόποι με τους οποίους τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να βοηθήσουν στο κινητό μάρκετινγκ
  • Συμπερασματικά

    Αναφέρονται πιο πάνω είναι μερικές από τις πιο δοκιμασμένες στρατηγικές μάρκετινγκ για τα εστιατόρια. Μπορείτε επίσης να συγκεντρώσετε μια ομάδα μάρκετινγκ για να προγραμματίσετε κάποιες ακόμα τακτικές και εκστρατείες για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας.

  • Mobile Branding App - 6 Προϋποθέσεις για την επιτυχία
  • Έχετε περισσότερες ιδέες σχετικά με αυτό το θέμα; Γράψτε μας σε εμάς. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς.