Πώς μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να βοηθήσουν στο κινητό μάρκετινγκ

Οι έμποροι πρέπει να γνωρίζουν το κινητό μάρκετινγκ μέσω της κοινωνικής δικτύωσης

Ως φοιτητές κινητής τηλεφωνίας, όλοι γνωρίζετε καλά ότι το μάρκετινγκ κινητής τηλεφωνίας έχει πλέον έρθει πραγματικά σε ηλικία και είναι το πιο ζωτικό πράγμα σήμερα. Όλο και περισσότεροι χρήστες κινητών συσκευών ξοδεύουν χρόνο σε κοινωνικές ιστοσελίδες αυτές τις μέρες. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πτυχή της κινητής κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός σας και να κερδίσετε εξαιρετικά από αυτό. Εδώ μπορείτε να επωφεληθείτε από το κινητό μάρκετινγκ μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

01 από 08

Προσιτότητα

Εικόνα © Justin Sullivan / Getty Images.

Σημαντικά περισσότεροι χρήστες κινητής τηλεφωνίας από ό, τι οι χρήστες PC συνδέονται με κινητά κοινωνικά δίκτυα. Τώρα έχει γίνει μια τάση για τους χρήστες του Facebook να ενημερώνουν συνεχώς την ηλεκτρονική τους κατάσταση μέσω των smartphones τους και άλλων κινητών συσκευών. Ως εκ τούτου, τα κανάλια όπως αυτά παρουσιάζουν τεράστιες ευκαιρίες για τον έμπορο κινητής τηλεφωνίας να χτίσει την βάση δεδομένων πελατών του και επίσης να δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα σήματος σχετικά με το προϊόν του.

Η δικτύωση κινητής τηλεφωνίας είναι τώρα εύκολη και είναι προσιτή από τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε μπορούμε να αναμένουμε γιγαντιαία άνοδο σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια.

02 από 08

Η προσωπική επαφή

Το καλύτερο πράγμα για την κοινωνική δικτύωση είναι ότι προσφέρει στον έμπορο το πλεονέκτημα να δίνει στους πελάτες την προσωπική πινελιά. Η κινητή συσκευή είναι πάντα ενεργοποιημένη, οπότε ο έμπορος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μέσω αυτού του καναλιού.

Φυσικά, αυτό μπορεί επίσης να είναι αντιπαραγωγικό εάν ένας ανεπιθύμητος έμπορος προσπαθεί να εισβάλει στην ιδιωτικότητα ενός ατόμου.

03 του 08

Υψηλός βαθμός δημοσιότητας

Με την προϋπόθεση ότι ένας έμπορος κινητής τηλεφωνίας σχεδιάζει σωστά τη στρατηγική μάρκετινγκ του , παίρνει τεράστια δημοσιότητα και αυτό επίσης, χωρίς να χρειάζεται να εργαστεί υπερβολικά σε αυτό. Η καλή δημοσιότητα εξαπλώνεται γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να εδραιώσει το προϊόν του μέσω του κινητού μάρκετινγκ.

Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει πρώτα να αναλύσετε το κοινό σας, να αποφασίσετε ποιος να στοχεύσετε και τι θέλετε να επιτύχετε και στη συνέχεια να σχεδιάσετε τελικά ένα σχέδιο μάρκετινγκ για κινητά. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε εμπειρογνώμονες για να φροντίσετε τις ανάγκες μάρκετίνγκ σας.

04 του 08

Δύναμη στους αριθμούς

Το κοινωνικό δίκτυο είναι ένα μέρος όπου η εμπιστοσύνη και η οικειότητα αφθονούν. Αν ένας έμπορος μπορεί να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών του, θα πρέπει να κάνει μεγάλα κέρδη στην επιχείρησή του. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση ότι το σχέδιο μάρκετινγκ είναι υγιές και έχει νόημα πηγαίνει μακριά για τον έμπορο κινητής τηλεφωνίας να χτίσει τη φήμη του και αυτό του προϊόντος του.

Ο έμπορος μπορεί επίσης να επιδοθεί σε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως η προσφορά ανταμοιβών για συμμετοχή σε έρευνα, εκδήλωση ή ανταγωνισμό. Αυτό θα φέρει μαζί του τα ιογενή οφέλη γι 'αυτόν.

05 του 08

Μακρόχρονη σχέση

Μόλις δημιουργηθεί ο παράγοντας εμπιστοσύνης μεταξύ του πωλητή και των πελατών του, ο πρώτος μπορεί να είναι σίγουρος για τα επαναλαμβανόμενα οφέλη, πολύ μετά την λήξη της εκστρατείας του. Οι χρήστες θα διαδώσουν πάντοτε τη λέξη στην οικογένεια και τους φίλους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσελκύσουν επίσης το προϊόν.

Οι χρήστες θα είναι ακόμη πιο διατεθειμένοι να μιλούν για το προϊόν εάν τους προσφέρονται περισσότερα κίνητρα για το ίδιο, μέσω της διανομής εκπτωτικών κουπονιών, freebies και ούτω καθεξής.

06 του 08

Το Πνεύμα Συμμετοχής

Οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να δοκιμάσουν και να βρουν νέους τρόπους να διασκεδάσουν το κοινό τους με διαφορετικούς τρόπους. Όχι μόνο θα πρέπει το προϊόν τους να είναι χρήσιμο, αλλά πρέπει επίσης να παρουσιάζεται κατά τρόπο ώστε να φιλοξενεί περισσότερους θεατές.

Το προϊόν πρέπει να προβληματίζεται με κάποιο τρόπο και επίσης να παρέχει κάποιο βαθμό χρησιμότητας στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Αυτό θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη συμμετοχή των χρηστών του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις προσπάθειες μάρκετινγκ που διαθέτει.

07 του 08

Υψηλά στοχοθετημένο μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου μέσω κοινωνικών δικτύων μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τον έμπορο, καθώς αυτό οδηγεί σε πολύ στοχοθετημένη κυκλοφορία. Ένας έμπορος θα ήταν πολύ εύκολο να αναλύσει τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά των πελατών μέσω της εγγραφής. Η κοινωνική δικτύωση της παρέχει επίσης δημογραφικά στοιχεία των πελατών όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ο έμπορος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες του.

Φυσικά, εσείς, ως έμπορος κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να αναλάβετε λεπτομερή μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών προκειμένου να κατανοήσετε τον παλμό του κοινού σας και να διαπιστώσετε ποιοι δυνητικοί χρήστες θα περιμέναμε από εσάς και το προϊόν σας.

08 από 08

Απόδοση σε πραγματικό χρόνο

Όχι μόνο το κινητό μάρκετινγκ δίνει στον έμπορο μια ακριβή ιδέα για τη συμπεριφορά των χρηστών του, αλλά το κάνει και σε πραγματικό χρόνο. Ανάλογα με την απόδοση επένδυσής του (ROI), ο έμπορος μπορεί να προσαρμόσει τις μελλοντικές του εκστρατείες μάρκετινγκ και να τις χειραγωγήσει, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στο διαδίκτυο.

Η κινητή κοινωνική δικτύωση προσφέρει στον έμπορο το πλεονέκτημα της προσαρμογής αυτής της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας έτσι τον συνεχώς να βελτιώνει τις στρατηγικές εκστρατείας του. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κινητού μάρκετινγκ μέσω κοινωνικών δικτύων.