Εφαρμογές κοινής χρήσης βίντεο για κινητά

Το Craze Network Mobile Video παίρνει βίντεο κοινωνικής δικτύωσης

Οι εφαρμογές κοινής χρήσης βίντεο που μοιράζονται βίντεο τρελαίνονται στο τοπίο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ειδικά σε ένα νέο τύπο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν και να μοιράζονται μικρές ταινίες που έχουν τραβήξει τα κινητά τηλέφωνα.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές για κινητά βίντεο έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν περισσότερο τη βιντεοκάμερα του τηλεφώνου τους, όπως εξηγεί αυτός ο οδηγός για το μικρό βίντεο.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν τους χρήστες smartphone σε κινητούς κινηματογράφους κινητών τηλεφώνων, βοηθώντας τους να μοιράζονται στιγμιότυπα από τα τηλέφωνά τους σε ένα κινητό τηλεοπτικό δίκτυο.

Κάθε εφαρμογή φιλοξενεί συνήθως τα κλιπ σε απευθείας σύνδεση και δημιουργεί ένα κοινωνικό δίκτυο γύρω από τα κινητά βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν προφίλ και να ακολουθούν άλλους χρήστες καθώς και να παρακολουθούν τα αποσπάσματα του άλλου εν κινήσει.

1. SocialCam

Το Social Cam είναι μια εφαρμογή για κινητές βιντεοκάμερες που δημιουργήθηκε από την υπηρεσία streaming βίντεο JustinTV. Είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες που μπορούν να χειριστούν βίντεο για περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Το SocialCam λειτουργεί στις συσκευές iOs της Apple και ενσωματώνεται με τα κοινωνικά δίκτυα Twitter, Facebook, Posterous και Tumblr, καθώς και με email και SMS γραπτά μηνύματα. Το SocialCam προσφέρει μια δέσμη εφέ βίντεο ή φίλτρα, μαζί με "θέματα" που σας επιτρέπουν να προσθέσετε δεδομένα όπως τίτλους για τις ταινίες σας σε διάφορα στυλ. Προσφέρει επίσης μουσικά soundtracks που μπορείτε να προσθέσετε και με στοιχεία ελέγχου έντασης ήχου.

2. Glmps

Τα glmps είναι ένα μείγμα ενημερώσεων κατάστασης βίντεο και φωτογραφιών. Τι είναι διαφορετικό για το Glmps είναι πώς προσπαθεί να συνδυάσει μια φωτογραφία και ένα βίντεο για να μιλήσει σε μια μικρή ιστορία. Το Glmps λέει ότι η εφαρμογή του "συλλάβει αυτόματα μια ταινία μικρού μήκους πριν από κάθε φωτογραφία που τραβάτε". Το προκύπτον σύνθετο βίντεο / φωτογραφίας ονομάζεται "γλωσσίδια" (προφέρεται "ματιά").

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια βίντεο σε απόκριση σε κλιπ που αποστέλλουν άλλοι χρήστες, προσθέτοντας έτσι ένα στοιχείο βίντεο στις λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης του ιστότοπου. Τα glmps είναι διαθέσιμα για το iPhone.

3. Vimessa

Η Vimessa προσφέρει δωρεάν μηνύματα βίντεο σε iPhone. Είναι περισσότερο όπως οπτικό φωνητικό ταχυδρομείο από τις ενημερώσεις κατάστασης βίντεο. Υπάρχουν όλα τα είδη των υπηρεσιών βίντεο μηνυμάτων και, αντίθετα με κάποιες άλλες υπηρεσίες ενημέρωσης βίντεο, η Vimessa επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο μηνύματα οποιουδήποτε μήκους.

Ο παραλήπτης του μηνύματος βίντεο Vimessa δεν χρειάζεται να έχει ένα iPhone για να λάβει το μήνυμα - το μήνυμα αποθηκεύεται ηλεκτρονικά από το Vimessa και ο παραλήπτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λειτουργεί σε iPhones και iPads.

Άλλες εφαρμογές μηνυμάτων βίντεο

Πολλές από τις εφαρμογές κοινής χρήσης βίντεο που αναφέρονται παραπάνω είναι παρόμοιες με μια άλλη ομάδα εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για την αποστολή ενημερώσεων κατάστασης γρήγορων βίντεο σε κινητά τηλέφωνα, όπως Keek και Tout. Αυτός ο οδηγός για τις ενημερώσεις κατάστασης βίντεο εξηγεί περισσότερα σχετικά με αυτές τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.