Τι είναι ένα αρχείο ASCX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASCX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASCX είναι ένα αρχείο ελέγχου ASP.NET Web User που εκπροσωπεί Active Server Extension Control .

Βασικά, τα αρχεία ASCX καθιστούν εύκολη τη χρήση του ίδιου κώδικα σε πολλαπλές ιστοσελίδες ASP.NET, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια κατά την οικοδόμηση ενός δικτυακού τόπου.

Για παράδειγμα, πολλά αρχεία ASPX σε έναν ιστότοπο ενδέχεται να συνδέονται με ένα μόνο αρχείο ASCX που περιέχει κώδικα για το μενού πλοήγησης ενός ιστότοπου. Αντί να γράφει τον ίδιο κώδικα σε κάθε σελίδα του ιστότοπου που χρειάζεται το μενού, κάθε σελίδα μπορεί απλά να δείχνει στο αρχείο ASCX, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη διαχείριση και την ενημέρωση του μενού σε κάθε σελίδα.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο αποτελεσματικά αρχεία ASCX είναι στην απλοποίηση του προγραμματισμού ASP.NET, αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται συχνά για άλλα συνεπή μέρη ενός ιστότοπου, όπως κεφαλίδες, υποσέλιδα κλπ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASCX

Ο Visual Web Developer της Microsoft και το Visual Studio της Microsoft μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν αρχεία ASCX καθώς και το Dreamweaver της Adobe.

Αν και ένα αρχείο ASCX συνδέεται μέσα από ένα αρχείο ASPX (το οποίο μπορεί να προβληθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης), το ίδιο το αρχείο ASCX δεν προορίζεται να ανοίξει από το πρόγραμμα περιήγησης. Αν έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ASCX και αναμένεται ότι θα περιέχει πληροφορίες (όπως ένα έγγραφο ή άλλα αποθηκευμένα δεδομένα), είναι πιθανό ότι κάτι δεν συμβαίνει με τον ιστότοπο και αντί να δημιουργήσει τις πληροφορίες που χρησιμοποιήσατε, παρέσχε αυτήν την πλευρά διακομιστή αντί του αρχείου.

Εάν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να κάνετε λήψη του αρχείου ξανά ή ακόμα και απλά μετονομάζοντας το αρχείο στην επέκταση που αναμενόταν να είναι. Μερικές φορές αυτό λειτουργεί.

Για παράδειγμα, αν σκοπεύατε να κατεβάσετε ένα αρχείο PDF αλλά του δόθηκε ένα αρχείο ASCX, απλά μετονομάστε το τμήμα .ascx του αρχείου σε αρχείο .pdf . Γνωρίζετε ότι αυτό δεν μετατρέπει το αρχείο στη μορφή PDF, αλλά απλώς σωστά μετονομάζει το αρχείο στην πραγματική του μορφή (σε αυτή την περίπτωση το PDF).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASCX

Ένας μετατροπέας αρχείων είναι συνήθως το συνιστώμενο εργαλείο για τη μετατροπή των περισσότερων τύπων αρχείων, όπως βίντεο, αρχεία μουσικής, εικόνες, έγγραφα κ.λπ.

Ωστόσο, η μετατροπή ενός αρχείου όπως ένα αρχείο ASCX σε κάτι άλλο θα σπάσει τη λειτουργικότητά του, οπότε πιθανώς δεν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε, ειδικά εάν το αρχείο ASCX φιλοξενείται στο διαδίκτυο και λειτουργεί διαφορετικά.

Για παράδειγμα, η αλλαγή ενός αρχείου εργασίας με την επέκταση αρχείου .ASCX σε οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι όλα τα αρχεία ASPX που δείχνουν σε αυτό το αρχείο ASCX θα σταματήσουν να κατανοούν το περιεχόμενο του αρχείου και επομένως δεν θα καταλάβουν πώς να χρησιμοποιήσουν περιεχομένων για την απόδοση μενού, κεφαλίδων κ.λπ.

Ωστόσο, η αντίθετη μετατροπή μπορεί να είναι κάτι που σας ενδιαφέρει: να μετατρέψετε μια σελίδα ASPX σε ένα αρχείο ελέγχου ASP.NET Web User με την επέκταση ASCX. Απαιτούνται πολλές χειροκίνητες αλλαγές για να συμβεί αυτό, οπότε φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες της Microsoft πολύ προσεκτικά.

Η Microsoft έχει άλλο φροντιστήριο για τη μετατροπή ενός αρχείου ASCX σε ένα αναδιανεμητέο προσαρμοσμένο στοιχείο ελέγχου ( αρχείο DLL ). Εάν γνωρίζετε κάτι για τα αρχεία DLL, ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι τα αρχεία ASCX συμπεριφέρονται πολύ όπως τα κοινόχρηστα αρχεία DLL στον υπολογιστή σας των Windows.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ASCX

Τα αρχεία ASCX και τα αρχεία ASPX αποτελούνται από πολύ παρόμοιο κώδικα, αλλά τα αρχεία του User User Control δεν περιέχουν στοιχεία html , body ή form .

Πώς να: Δημιουργία ελέγχου χρήστη ASP.NET της Microsoft εξηγεί τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός αρχείου ASCX και το λογισμικό Bean έχει μερικά καλά παραδείγματα για το πώς να προσθέσετε αρχεία ελέγχου χρήστη Web σε μια σελίδα ASP.NET.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν μετά από την προσπάθεια των παραπάνω προγραμμάτων, το αρχείο σας εξακολουθεί να μην ανοίγει σωστά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν ασχολείσαι πραγματικά με ένα αρχείο ASCX. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με το ".ASCX", παρόλο που οι μορφές δεν σχετίζονται.

Για παράδειγμα, τα αρχεία ACX μπορεί να μοιάζουν με αυτά που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τα αρχεία ASCX, αλλά αυτά είναι στην πραγματικότητα αρχεία Atari ST Program που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν υπολογιστή με έναν εξομοιωτή Atari ST όπως το Gemulator. Δεν θα ανοίξουν με ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων ASCX.

Η ίδια ιδέα ισχύει και για άλλα αρχεία, όπως τα αρχεία ACSM , ASAX και ASX (Microsoft ASF Redirector). Αν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο που απλά μοιάζει με ένα αρχείο ASCX, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.