Τι είναι ένα αρχείο ACSM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACSM

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .ACSM είναι ένα αρχείο μηνυμάτων διακομιστή περιεχομένου Adobe. Χρησιμοποιείται από την Adobe Digital Editions (ADE) για την ενεργοποίηση και λήψη του περιεχομένου που προστατεύεται από το Adobe DRM.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αρχεία ACSM δεν είναι αρχεία ηλεκτρονικού βιβλίου με την κανονική έννοια. δεν μπορούν να ανοίξουν και να διαβάσουν όπως και άλλες μορφές ηλεκτρονικών βιβλίων, όπως ένα EPUB ή ένα PDF . Στην πραγματικότητα, το ίδιο το αρχείο ACSM δεν είναι παρά πληροφορία που επικοινωνεί με τους διακομιστές της Adobe. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό βιβλίο "κλειδωμένο μέσα" στο αρχείο ACSM ούτε υπάρχει τρόπος να εξαχθεί το βιβλίο από το αρχείο ACSM.

Αντίθετα, τα αρχεία ACSM περιέχουν δεδομένα από τον διακομιστή περιεχομένου Adobe που χρησιμοποιείται για να εξουσιοδοτηθεί ότι το βιβλίο έχει αγοραστεί νόμιμα, έτσι ώστε το πραγματικό αρχείο ηλεκτρονικού βιβλίου να μπορεί να μεταφορτωθεί στον υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος Adobe Digital Editions και στη συνέχεια να διαβάσει ξανά το ίδιο λογισμικού σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας.

Με άλλα λόγια, όταν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί σωστά, μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο ACSM για να καταχωρίσετε το βιβλίο στο αναγνωριστικό που έχετε ρυθμίσει με το Adobe Digital Editions και, στη συνέχεια, να διαβάσετε το βιβλίο σε οποιαδήποτε συσκευή που εκτελεί ADE με το ίδιο αναγνωριστικό χρήστη , χωρίς να χρειάζεται να το εξαγοράσει. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία παρακάτω.

Πώς να ανοίξετε αρχεία ACSM

Το Adobe Digital Editions χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία ACSM σε συσκευές Windows, macOS, Android και iOS. Όταν το βιβλίο μεταφορτώνεται σε μία συσκευή, το ίδιο βιβλίο μπορεί να μεταφορτωθεί σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί Adobe Digital Editions με το ίδιο αναγνωριστικό χρήστη.

Σημείωση: Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε το Norton Security Scan ή κάποιο άλλο μη σχετικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ADE. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτό εάν το επιθυμείτε, φροντίστε να παρακολουθήσετε αυτήν την επιλογή κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μενού Help> Authorize Computer ... στο Adobe Digital Editions για να συνδέσετε τον λογαριασμό προμηθευτή ηλεκτρονικών βιβλίων με τις ψηφιακές εκδόσεις Adobe. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι τα βιβλία σας είναι διαθέσιμα στις άλλες σας συσκευές, ότι είναι δυνατή η εκ νέου λήψη σε περίπτωση που η συσκευή σας αποτύχει ή το βιβλίο διαγραφεί και ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξανά το βιβλίο άλλες συσκευές.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να διαβάσετε μόνο τα δεδομένα που προστατεύονται από το Adobe DRM, στα οποία έχετε εξουσιοδοτηθεί μέσω του λογαριασμού που καταχωρίσατε σε αυτήν την οθόνη εξουσιοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε το ίδιο αρχείο ACSM και σε άλλους υπολογιστές και συσκευές, αλλά μόνο αν το ίδιο αναγνωριστικό χρήστη χρησιμοποιείται στο Adobe Digital Editions.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να εξουσιοδοτήσετε τον υπολογιστή χωρίς αναγνωριστικό, ελέγχοντας το κατάλληλο πλαίσιο μέσω της οθόνης Authorize Your Computer .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACSM

Δεδομένου ότι ένα αρχείο ACSM δεν είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου όπως το PDF, το EPUB κ.λπ. Το αρχείο ACSM είναι απλώς ένα απλό αρχείο κειμένου που περιγράφει τον τρόπο λήψης του πραγματικού ηλεκτρονικού βιβλίου , το οποίο μπορεί να είναι ένα PDF, κλπ.

Λόγω της προστασίας DRM, αυτό πιθανώς δεν θα λειτουργήσει, αλλά ίσως έχετε την τύχη να μετατρέψετε το πραγματικό αρχείο ηλεκτρονικού βιβλίου σε μια νέα μορφή. Βρείτε το αρχείο που λήφθηκε μέσω του Adobe Digital Editions και ανοίξτε το σε ένα πρόγραμμα μετατροπής αρχείων που υποστηρίζει τη μορφή που έχει το βιβλίο, όπως Zamzar ή Caliber. Από εκεί, μετατρέψτε το σε μορφή κατάλληλη για τις ανάγκες σας, όπως το AZW3 αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό βιβλίο της συσκευής σας Kindle.

Συμβουλή: Για να βρείτε το βιβλίο που κατέκτησε το ADE χρησιμοποιώντας το αρχείο ACSM, κάντε δεξί κλικ στο βιβλίο στο Adobe Digital Editions και επιλέξτε Εμφάνιση αρχείου στον Explorer . Στα Windows, αυτό είναι πολύ πιθανό στο φάκελο C: \ Users \ [username] \ Documents \ My Digital Editions \ .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Δεδομένου ότι είναι λίγο διαφορετικό από άλλες μορφές αρχείων, αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ACSM, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τυχόν λάθη που βλέπετε. Εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα ταυτότητας κατά το άνοιγμα του ηλεκτρονικού βιβλίου, είναι πιθανό ότι δεν είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο αναγνωριστικό που αγόρασε το βιβλίο ή δεν έχετε εγκαταστήσει ADE.

Ωστόσο, αν έχετε κάνει τα πάντα σωστά και το αρχείο σας εξακολουθεί να μην ανοίγει με τις προτάσεις από τα παραπάνω, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι πραγματικά διαβάζει "ACSM". Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που είναι παρόμοια με ACSM, αλλά είναι στην πραγματικότητα διαφορετική και συνεπώς απαιτούν διαφορετικά προγράμματα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία ACS είναι αρχεία χαρακτήρων παράγοντα που χρησιμοποιούνται με το Microsoft Agent. Αν και η επέκταση αρχείου γράφεται σχεδόν ακριβώς όπως το ACSM, δεν έχει καμία σχέση με το Adobe Digital Editions ή τα e-books εν γένει.

Μια άλλη παρόμοια επέκταση αρχείου είναι το ASCS, το οποίο προορίζεται για αρχεία του ActionScript Communication Server. Παρόλο που χρησιμοποιούνται από ένα πρόγραμμα Adobe, το Adobe Device Central, δεν έχουν καμία σχέση με τα ηλεκτρονικά βιβλία ή την ADE.