Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys E4200

Βρείτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης E4200 και άλλες πληροφορίες προεπιλογής σύνδεσης

Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης για το router Linksys E4200 είναι admin . Αυτός ο κωδικός πρόσβασης κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων , οπότε βεβαιωθείτε ότι το γράφετε ακριβώς όπως το έχουμε εδώ, χωρίς κεφαλαία γράμματα.

Το πεδίο ονόματος χρήστη μπορεί να παραμείνει κενό επειδή το E4200 δεν έχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη.

Το Linksys E4200 έχει προεπιλεγμένη διεύθυνση IP , ωστόσο - 192.168.1.1 . Αυτός είναι ο τρόπος σύνδεσης του δρομολογητή για σύνδεση.

Σημείωση: Το Linksys E4200v2 πωλείται και διατίθεται στο εμπόριο ως διαφορετικός δρομολογητής από το E4200, αλλά είναι μόνο μια ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση της ίδιας συσκευής. Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι ο ίδιος και για τους δύο δρομολογητές, αλλά το v2 απαιτεί την εισαγωγή του admin ως όνομα χρήστη.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης E4200 δεν λειτουργεί!

Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης διαχειριστή δεν λειτουργεί όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Linksys E4200, αυτό που πιθανότατα συνέβη είναι ότι αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι πιο ασφαλές, αλλά στη συνέχεια ξεχάσατε τι έχετε επιλέξει.

Αυτή είναι η προειδοποίηση για την επιλογή ενός νέου κωδικού πρόσβασης - είναι μια μεγάλη πρακτική, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι είναι. Ωστόσο, εάν ξεχάσετε τον κωδικό σας E4200, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε τον δρομολογητή Linksys στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις, έτσι ώστε ο κωδικός πρόσβασης να επαναφερθεί στο admin (μπορείτε να το αλλάξετε ξανά όταν ολοκληρώσετε την επαναφορά του).

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον δρομολογητή E4200:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος και ενεργοποιημένος.
    1. Θα πρέπει να υπάρχει μια φωτεινή ένδειξη για να το δηλώσετε, όπως στο γύρω καλώδιο δικτύου ή κάπου στο μπροστινό μέρος της συσκευής.
  2. Περιστρέψτε το δρομολογητή για να έχετε πρόσβαση στο κάτω μέρος.
  3. Με κάτι μικρό και μυτερό (όπως ένα συνδετήρα) πατήστε και κρατήστε πατημένο το μικρό κουμπί Reset για 5-10 δευτερόλεπτα .
    1. Η ιδέα εδώ είναι να κρατήσετε το κουμπί μέχρι να αναβοσβήσουν όλες οι φωτεινές ενδείξεις της θύρας ταυτόχρονα. Οι φωτεινές λυχνίες Ethernet βρίσκονται στο πίσω μέρος του δρομολογητή.
  4. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε το Linksys E4200 και στη συνέχεια αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα.
  5. Συνδέστε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας και περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει ο δρομολογητής.
  6. Τώρα που έχει γίνει επαναφορά του E4200, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή στη διεύθυνση http://192.168.1.1 με τις προεπιλεγμένες πληροφορίες από πάνω. Θυμηθείτε ότι το όνομα χρήστη του admin είναι απαραίτητο για το E4200v2.
  7. Πρέπει να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή τώρα που το επαναφέρετε στο διαχειριστή , ο οποίος δεν είναι ασφαλής κωδικός πρόσβασης . Για να σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης και να αποφύγετε να το ξεχάσετε ξανά, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε σε έναν δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης .

Η επαναφορά του E4200 δεν περιορίζει μόνο το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης αλλά και άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που έχετε ρυθμίσει. Για παράδειγμα, εάν είχατε εγκαταστήσει ένα ασύρματο δίκτυο πριν επαναλάβετε την επαναφορά του δρομολογητή, θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά αυτές τις πληροφορίες - το SSID, τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου κ.λπ.

Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των προσαρμοσμένων ρυθμίσεων σε ένα αρχείο, έτσι ώστε να μπορείτε να τα επαναφέρετε ταυτόχρονα, εάν χρειαστεί να επαναφέρετε ξανά το δρομολογητή στο μέλλον. Αυτό γίνεται μέσω του μενού Διαχείριση> Διαχείριση του δρομολογητή. Υπάρχουν μερικά screenshot που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια αναφορά στη σελίδα 61 του εγχειριδίου χρήστη E4200, το οποίο συνδέεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή E4200

Εάν δεν έχουν γίνει αλλαγές στη διεύθυνση IP του E4200, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον δρομολογητή στη διεύθυνση: http://192.168.1.1 . Ωστόσο, αν έχει αλλάξει, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε το δρομολογητή ή να κάνετε κάτι δραστικό όπως αυτό για να δείτε ποια είναι η διεύθυνση IP του.

Αντ 'αυτού, πρέπει απλώς να γνωρίζετε ποια είναι η προεπιλεγμένη πύλη, όπως σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το δρομολογητή. Αυτή η διεύθυνση IP είναι ίδια με τη διεύθυνση του δρομολογητή.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό στα Windows, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway .

Linksys E4200 Firmware & amp; Εγχειρίδια

Όλες οι λεπτομέρειες αυτού του δρομολογητή μπορούν να βρεθούν στη σελίδα υποστήριξης Linksys E4200 στην ιστοσελίδα του Linksys.

Αν ψάχνετε για λήψεις υλικολογισμικού ή για downloads του λογισμικού Linksys Setup Setup , μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη σελίδα Linksys E4200 Downloads.

Σημαντικό: Προσέξτε ιδιαίτερα τι κάνετε λήψη όταν κάνετε λήψη του υλικολογισμικού για το δρομολογητή E4200. Στη σελίδα λήψης υπάρχει μια ενότητα για την έκδοση υλικού 1.0 και την έκδοση υλικού 2.0. Για αυτές τις εκδόσεις υλικού απαιτείται ξεχωριστό υλικολογισμικό.

Μπορείτε να πάρετε εδώ το εγχειρίδιο χρήσης του E4200 από την ιστοσελίδα του Linksys. Το εγχειρίδιο ισχύει τόσο για τον δρομολογητή E4200 όσο και για τον δρομολογητή E4200v2.

Σημείωση: Το εγχειρίδιο χρήσης του Linksys E4200 είναι ένα αρχείο PDF , επομένως θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF για να το ανοίξετε.