Οι θύρες Ethernet προορίζονται για καλώδια Ethernet - εδώ είναι αυτό που σημαίνει

Μάθετε ποιες είναι οι θύρες Ethernet και πού χρησιμοποιούνται

Ενα Η θύρα Ethernet (aka υποδοχή ή πρίζα ) είναι ένα άνοιγμα στον εξοπλισμό δικτύου υπολογιστών που συνδέονται με τα καλώδια Ethernet . Σκοπός τους είναι να συνδέσουν το ενσύρματο υλικό δικτύου σε δίκτυο Ethernet, δίκτυο μητροπολιτικών περιοχών (MAN) ή δίκτυο ευρείας περιοχής (WAN).

Ενδέχεται να δείτε μια σύνδεση Ethernet στο πίσω μέρος ενός υπολογιστή ή στην πλάτη ή στην πλευρά ενός φορητού υπολογιστή. Ένας δρομολογητής έχει συνήθως αρκετές θύρες Ethernet για να φιλοξενήσει πολλαπλές ενσύρματες συσκευές σε ένα δίκτυο. Το ίδιο ισχύει και για άλλο υλικό δικτύου, όπως κόμβους και μόντεμ.

Μια θύρα Ethernet δέχεται ένα καλώδιο που διαθέτει υποδοχή RJ-45 . Η εναλλακτική λύση για τη χρήση τέτοιου καλωδίου με θύρα Ethernet είναι το Wi-Fi , το οποίο εξαλείφει την ανάγκη τόσο για το καλώδιο όσο και για τη θύρα του.

Σημείωση: Το Ethernet εκφωνείται με ένα μακρύ "e" όπως η λέξη τρώνε . Οι θύρες Ethernet κινούνται με άλλα ονόματα, όπως θύρες LAN, συνδέσεις Ethernet, υποδοχές Ethernet, πρίζες LAN και θύρες δικτύου.

Ποιες θύρες Ethernet μοιάζουν

Μια θύρα Ethernet είναι λίγο ευρύτερη από μια υποδοχή τηλεφώνου. Λόγω αυτού του σχήματος, είναι αδύνατο να χωρέσει με καλώδιο ένα καλώδιο Ethernet σε μια υποδοχή τηλεφώνου, γεγονός που το καθιστά λίγο πιο εύκολο όταν συνδέετε καλώδια. Δεν μπορείτε πραγματικά να το συνδέσετε σε λάθος θύρα.

Η εικόνα στην κορυφή αυτής της σελίδας δείχνει τι μοιάζει με μια θύρα Ethernet. Είναι ένα τετράγωνο με δύο άκαμπτες περιοχές στο κάτω μέρος. Όπως μπορείτε επίσης να δείτε στην εικόνα, το κίτρινο καλώδιο Ethernet είναι κατασκευασμένο με τον ίδιο τρόπο, συνήθως με ένα κλιπ στο κάτω μέρος για να κρατάτε το καλώδιο στη θύρα Ethernet.

Θύρες Ethernet σε υπολογιστές

Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη θύρα Ethernet για τη σύνδεση της συσκευής σε ενσύρματο δίκτυο. Η ενσωματωμένη θύρα Ethernet ενός υπολογιστή είναι συνδεδεμένη με τον εσωτερικό προσαρμογέα δικτύου Ethernet, που καλείται κάρτα Ethernet , η οποία είναι συνδεδεμένη στη μητρική πλακέτα .

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν επίσης μια θύρα Ethernet, έτσι ώστε να μπορείτε να την συνδέσετε σε ένα δίκτυο που δεν διαθέτει ασύρματες δυνατότητες. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι το MacBook Air, το οποίο δεν διαθέτει θύρα Ethernet, αλλά υποστηρίζει τη σύνδεση ενός dongle Ethernet στη θύρα USB του .

Αντιμετώπιση προβλημάτων θύρας Ethernet

Εάν έχετε προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο στον υπολογιστή σας, η θύρα Ethernet είναι ίσως η πρώτη θέση που θα πρέπει να εξετάσετε, επειδή το καλώδιο μπορεί να αποσυνδεθεί. Αυτή η κατάσταση συχνά έχει ως αποτέλεσμα σφάλματα όπως "Αποσυνδέεται ένα καλώδιο δικτύου". Μπορεί να δείτε τέτοια μηνύματα σφάλματος ειδικά αν ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής μετακινήθηκε πρόσφατα, ο οποίος μπορεί εύκολα να χτυπήσει το καλώδιο από τη θύρα Ethernet ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, να καταργήσει την κάρτα Ethernet από τη θέση της στη μητρική πλακέτα.

Κάτι άλλο που σχετίζεται με τη θύρα Ethernet είναι το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου για την κάρτα δικτύου, το οποίο μπορεί να είναι ξεπερασμένο, διεφθαρμένο ή λείπει. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης δικτύου είναι ένα δωρεάν εργαλείο ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης .

Θύρες Ethernet σε δρομολογητές

Όλοι οι δημοφιλείς ευρυζωνικοί δρομολογητές διαθέτουν θύρες Ethernet, συνήθως μερικές από αυτές. Με αυτήν τη ρύθμιση, πολλοί υπολογιστές ενσύρματου δικτύου μπορούν να φτάσουν στο διαδίκτυο και στις άλλες συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο.

Μια θύρα ανερχόμενης ζεύξης (που ονομάζεται επίσης θύρα WAN ) είναι μια ειδική υποδοχή Ethernet σε δρομολογητές που χρησιμοποιούνται ειδικά για σύνδεση σε ευρυζωνικό μόντεμ . Οι ασύρματες δρομολογητές περιλαμβάνουν μια θύρα WAN και τυπικά τέσσερις πρόσθετες θύρες Ethernet για ενσύρματες συνδέσεις.

Η εικόνα σε αυτή τη σελίδα προσφέρει επίσης ένα παράδειγμα του τρόπου εμφάνισης των θυρών Ethernet του δρομολογητή.

Θύρες Ethernet σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης

Πολλοί άλλοι τύποι συσκευών καταναλωτών περιλαμβάνουν επίσης θύρες Ethernet για οικιακή δικτύωση, όπως κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο και ορισμένες νεότερες τηλεοράσεις.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Chromecast της Google , για το οποίο μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα Ethernet, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Chromecast χωρίς Wi-Fi.