Ποιος πάροχος VoIP να επιλέξει;

Αφήστε το σταθερό σας τηλέφωνο πίσω από το VoIP

Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Voice Over IP, μπορείτε να κάνετε φτηνές ή δωρεάν κλήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η εγγραφή σε μια υπηρεσία VoIP είναι μια από τις προϋποθέσεις για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε VoIP. Για αυτό, επιλέξτε έναν από τους πολλούς παρόχους VoIP που προσφέρουν διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών VoIP . Ορισμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών VoIP παρέχουν εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε με παραδοσιακό σταθερό τηλέφωνο. ορισμένες υπηρεσίες έχουν τη μορφή εφαρμογών για κινητές συσκευές, ενώ μερικές χρειάζονται μόνο έναν υπολογιστή με σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Ο τύπος της υπηρεσίας που επιλέγετε εξαρτάται από το πώς θέλετε να επικοινωνείτε και πού. Οι πάροχοι VoIP μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως:

Κατοικίες VoIP Παροχείς

Εξετάστε μια οικιακή υπηρεσία VoIP αν θέλετε να αντικαταστήσετε το παραδοσιακό οικιακό τηλεφωνικό σας σύστημα με ένα τηλεφωνικό σύστημα VoIP. Αυτός ο τύπος αλλαγής στην επικοινωνία VoIP είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου υπάρχουν αρκετοί πάροχοι VoIP αυτού του τύπου. Σε μια οικιακή υπηρεσία VoIP, συνδέετε το υπάρχον σετ τηλεφώνου στο μόντεμ Wi-Fi χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα. Χρεώνεστε μηνιαία για την υπηρεσία σας είτε για απεριόριστη υπηρεσία είτε για συγκεκριμένο αριθμό λεπτών, ανάλογα με το σχέδιο που επιλέγετε. Αυτό είναι ιδανικό για άτομα που δεν τους αρέσει η αλλαγή και είναι πιο άνετα με τη χρήση σταθερού δικτύου. Οι πάροχοι υπηρεσιών για αυτήν την υπηρεσία περιλαμβάνουν Lingo και VoIP.com, μεταξύ άλλων.

Παροχείς VoIP που βασίζονται σε συσκευές

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους παροχείς υπηρεσιών VoIP που βασίζονται σε συσκευές ονομάζονται υπηρεσίες χωρίς μηνιαίο λογαριασμό. Η εταιρεία σας πωλεί μια συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το παραδοσιακό τηλεφωνικό σας σύστημα για να κάνετε δωρεάν κλήσεις εντός των ΗΠΑ, καθιστώντας έτσι τον μηνιαίο λογαριασμό σας να εξαφανιστεί. Το κουτί συνδέεται με τον υπάρχοντα εξοπλισμό τηλεφώνου σας. Δεν απαιτείται υπολογιστής για τη λειτουργία της συσκευής, αν και χρειάζεστε σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Παραδείγματα αυτού του τύπου υπηρεσίας VoIP περιλαμβάνουν το Ooma και το MagicJack.

Παροχείς VoIP που βασίζονται σε λογισμικό

Οι υπηρεσίες VoIP που βασίζονται σε λογισμικό είναι οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες παγκοσμίως. Συχνά εργάζονται με μια εφαρμογή λογισμικού που μιμείται ένα τηλέφωνο που ονομάζεται softphone . Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν υπολογιστή για την τοποθέτηση και λήψη κλήσεων, χρησιμοποιώντας τη συσκευή εισόδου και εξόδου ήχου για να μιλήσει και να ακούσει. Ορισμένοι πάροχοι VoIP που βασίζονται σε λογισμικό βασίζονται στον ιστό και αντί να απαιτούν την εγκατάσταση μιας εφαρμογής, προσφέρουν την υπηρεσία μέσω της διεπαφής ιστού τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας υπηρεσίας VoIP που βασίζεται σε λογισμικό είναι το Skype .

Παροχείς κινητών VoIP

Οι πάροχοι κινητών VoIP εμφανίζονται σαν μανιτάρια, αφού η VoIP έχει εισβάλει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να μεταφέρουν τη δύναμη VoIP στις τσέπες τους και να κάνουν δωρεάν και φτηνές κλήσεις οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Χρειάζεστε ένα σχέδιο δεδομένων κάποιου είδους εκτός εάν είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi. Το Skype, το Viber και το WhatsApp είναι μόνο μερικές από τις διαθέσιμες εφαρμογές για κινητές συσκευές.

Επιχειρηματικοί παροχείς VoIP

Πολλές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, εξοικονομούν τεράστια χρηματικά ποσά στην επικοινωνία και απολαμβάνουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά με VoIP. Εάν η επιχείρησή σας είναι μικρή, μπορείτε να επιλέξετε τα επιχειρηματικά σχέδια των οικιακών παρόχων VoIP . Διαφορετικά, θεωρήστε μια κορυφαία λύση VoIP για επιχειρήσεις . Μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών VoIP σε επίπεδο επιχείρησης είναι το Vonage Business, το Ring Central Office και το Broadvoice.