Πραγματοποίηση κλήσεων μέσω του κινητού σας τηλεφώνου μέσω VoIP

VoIP σας επιτρέπει να κάνετε "δωρεάν" τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Internet

Το VoIP (Voice over Internet Protocol) θα αποτύχει αν παραμείνει ενσύρματο. Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο κινητός όταν πρόκειται όχι μόνο για smartphones, αλλά και για φορητούς υπολογιστές. παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία.

Οι οικιακοί χρήστες, οι ταξιδιώτες, οι επιχειρηματίες και τα συναφή μπορούν να επωφεληθούν από το κινητό VoIP, καθώς λειτουργεί το ίδιο ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Εφόσον έχετε πρόσβαση σε μια ασύρματη υπηρεσία δεδομένων και σε μια συμβατή συσκευή, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε VoIP αμέσως.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ότι κάνουν το VoIP διαφορετικό από τις κανονικές τηλεφωνικές κλήσεις. Η αποστολή της φωνής σας μέσω του Διαδικτύου είναι ένα καταπληκτικό κατόρθωμα, γι 'αυτό υπάρχουν μερικά μεγάλα οφέλη που έρχονται με αυτό, αλλά υπάρχουν και κάποιες downfalls.

VoIP πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτά είναι μερικά στοιχεία τα οποία έρχονται γρήγορα σε επαφή με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του VoIP, με περισσότερες λεπτομέρειες στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Εάν θέλετε να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις χρησιμοποιώντας την κινητή συσκευή σας (τηλέφωνο, tablet, υπολογιστή κ.λπ.), πρέπει να συνδεθείτε σε κάποιο είδος υπηρεσίας δεδομένων . Ορισμένες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν βασικά οπουδήποτε, όπως 3G , WiMax, GPRS, EDGE κ.λπ., αλλά άλλα, όπως το Wi-Fi, είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες υπηρεσίες δεδομένων απαιτούν μηνιαία αμοιβή και τα κινητά δεν είναι πάντα απεριόριστα, είναι το κύριο εμπόδιο που εμποδίζει το δρόμο για απρόσκοπτη δωρεάν VoIP τηλεφωνία.

Μια άλλη προειδοποίηση είναι ότι το κινητό VoIP απαιτεί τη χρήση ενός τηλεφώνου που είναι συμβατό με την υπηρεσία που επιλέγετε. Σε αντίθεση με τα οικιακά τηλέφωνα που μπορούν να αγοραστούν σχεδόν οπουδήποτε και χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε σπίτι για να πραγματοποιούν τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις, το VoIP απαιτεί να έχετε ένα softphone (μια εφαρμογή λογισμικού που μοιάζει με τηλέφωνο) και συχνά αναγκαιότητες που οι επαφές που καλείτε να έχουν την ίδια εφαρμογή στη συσκευή τους .

Συμβουλή: Μερικά παραδείγματα εφαρμογών που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου περιλαμβάνουν το Skype, το Viber, το WhatsApp, το Facebook Messenger, το fring, το Snapchat, το Telegram και το ooVoo.

Ωστόσο, από τη φωτεινή πλευρά, οι τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω ενός δικτύου δεδομένων έχουν συχνά οφέλη που δεν παρατηρούνται στα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα όπως η ψηφιακή αναγνώριση για υπηρεσίες φωνής σε κείμενο, υψηλότερη ποιότητα κλήσεων και εξυπηρέτηση σε περιοχές όπου η υπηρεσία κυττάρων αποτυγχάνει (π.χ. αεροπλάνα, τρένα, σπίτια και άλλα μέρη που έχουν Wi-Fi, αλλά δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας).

Επίσης, δεδομένου ότι τα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις έχουν ήδη εγκατεστημένα δίκτυα Wi-Fi και οι χρήστες κινητών τηλεφώνων συνήθως εγγράφονται σε ένα πρόγραμμα δεδομένων τώρα, χρειάζονται μια γρήγορη ρύθμιση λογαριασμού και εγκατάσταση της εφαρμογής για να λειτουργήσει η συσκευή με κινητό VoIP. Επιπλέον, οι επιχειρηματίες και οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν περισσότερο από τις κλήσεις δεδομένων από ό, τι θα πληρώνουν ανά λεπτό με τον μεταφορέα τους.