Ποιος είναι ο ορισμός της ασύρματης τεχνολογίας 3G;

Τεχνικές προδιαγραφές του 3G

Το 3G είναι η τρίτη γενιά ασύρματων τεχνολογιών. Έρχεται με βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ασύρματες τεχνολογίες, όπως η μετάδοση υψηλής ταχύτητας, η προηγμένη πρόσβαση πολυμέσων και η παγκόσμια περιαγωγή.

Το 3G χρησιμοποιείται κυρίως με τα κινητά τηλέφωνα και τα ακουστικά ως μέσο για τη σύνδεση του τηλεφώνου στο Internet ή σε άλλα δίκτυα IP , προκειμένου να πραγματοποιούνται κλήσεις φωνής και βίντεο, να γίνεται λήψη και μεταφόρτωση δεδομένων και να γίνεται πλοήγηση στο Web.

Ιστορία

Το 3G ακολουθεί ένα πρότυπο των G που ξεκίνησε η ITU στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το πρότυπο είναι στην πραγματικότητα μια ασύρματη πρωτοβουλία που ονομάζεται IMT-2000 (International Mobile Communications 2000). Το 3G, επομένως, έρχεται μόλις μετά από 2G και 2.5G , τις τεχνολογίες δεύτερης γενιάς.

Οι τεχνολογίες 2G περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Παγκόσμιο Σύστημα για κινητά ( GSM ). 2.5G έφεραν πρότυπα που βρίσκονται στο μέσο της διαδρομής μεταξύ 2G και 3G, όπως η γενική υπηρεσία πακέτων ραδιοσυχνοτήτων ( GPRS ), τα βελτιωμένα ποσοστά δεδομένων για το GSM Evolution ( EDGE ), το Universal Mobile Telecommunications System (UMTS) και άλλα.

Πώς είναι καλύτερο το 3G;

Το 3G έχει τις ακόλουθες βελτιώσεις πάνω από 2.5G και προηγούμενα δίκτυα:

Τεχνικές προδιαγραφές

Το ποσοστό μεταφοράς για δίκτυα 3G κυμαίνεται μεταξύ 128 και 144 kbps (kilobits ανά δευτερόλεπτο) για συσκευές που κινούνται γρήγορα και 384 kbps για αργούς (όπως πεζοί με τα πόδια). Για σταθερά ασύρματα δίκτυα LAN , η ταχύτητα υπερβαίνει τα 2 Mbps (2.000 kbps).

Το 3G είναι ένα σύνολο τεχνολογιών και προτύπων που περιλαμβάνουν W-CDMA, WLAN και κυψελοειδές ραδιόφωνο, μεταξύ άλλων.

Απαιτήσεις για χρήση

Μια συσκευή συμβατή με 3G, όπως ένα τηλέφωνο ή tablet, είναι, φυσικά, η πρώτη απαίτηση. Από εκεί προέρχεται το όνομα "τηλέφωνο 3G" - ένα τηλέφωνο που διαθέτει λειτουργικότητα 3G. Ο όρος δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών ή τη μνήμη που έχει. Ένα παράδειγμα είναι το iPhone 3G.

Τα τηλέφωνα 3G έχουν συνήθως δύο κάμερες, δεδομένου ότι η τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις, στις οποίες απαιτείται επίσης κάμερα που βλέπει τον χρήστη.

Σε αντίθεση με το Wi-Fi , το οποίο μπορείτε να έχετε δωρεάν σε hotspots , πρέπει να εγγραφείτε σε πάροχο υπηρεσιών για να αποκτήσετε συνδεσιμότητα δικτύου 3G. Αυτός ο τύπος υπηρεσίας ονομάζεται συχνά σχέδιο δεδομένων ή σχέδιο δικτύου.

Η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο 3G μέσω της κάρτας SIM (στην περίπτωση κινητού τηλεφώνου) ή της κάρτας δεδομένων 3G (που μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων, όπως USB , PCMCIA κλπ.), Τα οποία παρέχονται συνήθως ή που πωλείται από τον πάροχο υπηρεσιών.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η συσκευή συνδέεται με το διαδίκτυο όταν βρίσκεται εντός μιας περιοχής 3G. Στην πραγματικότητα, η συσκευή είναι συμβατή με παλαιότερες τεχνολογίες, γι 'αυτό και ένα 3G συμβατό τηλέφωνο μπορεί να πάρει υπηρεσία 2G εάν είναι διαθέσιμη όταν η υπηρεσία 3G δεν είναι διαθέσιμη.

Τι κοστίζει το 3G;

Το 3G δεν είναι φθηνό, αλλά αξίζει τον κόπο για τους χρήστες που χρειάζονται συνδεσιμότητα εν κινήσει. Μερικοί πάροχοι το προσφέρουν μέσα σε ένα κάπως δαπανηρό πακέτο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σχέδια όπου ο χρήστης πληρώνει για το ποσό των δεδομένων που μεταφέρονται, επειδή η τεχνολογία είναι βασισμένη σε πακέτα . Για παράδειγμα, υπάρχουν σχέδια υπηρεσιών όπου υπάρχει ένα κατ 'αποκοπή ποσοστό για το πρώτο gigabyte των δεδομένων που μεταφέρονται και ένα κόστος ανά megabyte ή ανά gigabyte μετά από αυτό.

3G και Voice

Οι ασύρματες τεχνολογίες είναι ένας τρόπος για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κάνουν δωρεάν ή φτηνές κλήσεις σε όλο τον κόσμο και να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα λόγω των τελευταίων εφαρμογών και υπηρεσιών τηλεφωνίας. Τα δίκτυα 3G έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι διαθέσιμα εν κινήσει, σε αντίθεση με το Wi-Fi, το οποίο περιορίζεται σε λίγα μέτρα γύρω από το δρομολογητή εκπομπής.

Ένας χρήστης με ένα τηλέφωνο 3G και ένα σχέδιο δεδομένων είναι καλά εξοπλισμένο για να κάνει δωρεάν κινητές κλήσεις. Θα πρέπει απλώς να εγκαταστήσουν μία από τις πολλές διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές VoIP , όπως Viber, WhatsApp ή Telegram.