Πώς να χρησιμοποιήσετε την υπαγόρευση φωνής στο iPhone και το iPad

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του iOS είναι επίσης αυτό που συχνά παραβλέπεται: φωνητική υπαγόρευση. Η Siri μπορεί να πάρει όλη την τύχη για να είναι ένας πολύ καλός προσωπικός βοηθός , αλλά μπορεί να είναι στο καλύτερό της όταν κάνει απλά σημειώσεις. Η φωνητική υπαγόρευση είναι διαθέσιμη τόσο για το iPhone όσο και για το iPad.

Δεν μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για όσους χρειάζεται να γράψουν μακρά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να δημιουργήσουν μεγάλα έγγραφα, αλλά για τους περισσότερους από εμάς που βρίσκουν το πληκτρολόγιο στην οθόνη λίγο απίστευτο όταν πληκτρολογείτε περισσότερες από μια γραμμή ή δύο, η φωνητική υπαγόρευση μπορεί να είναι αρκετή να παραλείψετε να αγοράσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο για το iPad και να κάνετε το iPhone μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους φορητούς υπολογιστές μας κατά τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακόμη και αν χρειάζεστε πολλαπλές παραγράφους και ειδικά σημεία στίξης, η φωνητική υπαγόρευση μπορεί να την χειριστεί. Ωστόσο, οι παλαιότερες συσκευές μπορεί να χρειάζονται σύνδεση στο Internet για να κάνουν βαριά ανύψωση. Ξεκινώντας από το iPhone 6S και το iPad Pro, οι συσκευές Apple δεν χρειάζονται πλέον σύνδεση στο Internet για φωνητική υπαγόρευση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την υπαγόρευση φωνής στο iPhone και το iPad

Πιστέψτε το ή όχι, η φωνητική υπαγόρευση είναι τόσο εύκολη όσο ένα-δύο-τρία.

  1. Αγγίξτε το κουμπί μικροφώνου στο πληκτρολόγιο οθόνης της συσκευής. Αυτό λέει στο iPhone ή το iPad ότι θέλετε να αρχίσετε να υπαγορεύετε.
  2. ΜΙΛΑ ρε. Η συσκευή θα ακούσει τη φωνή σας και θα την μετατρέψει σε κείμενο καθώς μιλάτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε μια νέα πρόταση ή μια νέα παράγραφο.
  3. Πατήστε το κουμπί "Τέλος" που εμφανίζεται στην οθόνη για να σταματήσετε να υπαγορεύετε. Μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να μετατρέψετε τις τελευταίες λέξεις σε κείμενο στην οθόνη. Φροντίστε να το διαβάσετε. Η υπαγόρευση φωνής δεν είναι τέλεια, επομένως ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές προσαρμογές χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Το μεγάλο πράγμα για αυτήν την εφαρμογή είναι ότι η φωνητική υπαγόρευση είναι άμεσα διαθέσιμη κάθε φορά που το πληκτρολόγιο οθόνης είναι διαθέσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν το κυνήγι γύρω από το όταν το χρειάζεστε πραγματικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μηνύματα κειμένου, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή για να σημειώσετε μόνο την αγαπημένη σας εφαρμογή .

Σημείωση: Μια λειτουργία που είναι διαθέσιμη στο iPhone (αλλά όχι στο iPad) είναι η εφαρμογή Voice Memo . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να διατηρείτε φωνητικές εγγραφές οτιδήποτε από σημειώσεις σε υπενθυμίσεις εάν τις χρειάζεστε και όσα έχετε στη διάθεσή σας είναι το iPhone σας.

Λέξεις-κλειδιά υπαγόρευσης φωνής

Η φωνητική υπαγόρευση του iPhone και του iPad είναι εκπληκτικά καλή στη μετάφραση της φωνής στην ομιλία, ακόμα και για όσους από εμάς έχουν παχιά προφορά. Αλλά τι γίνεται με την κατάληξη μιας φράσης με ένα ερωτηματικό ή την έναρξη μιας νέας παραγράφου; Για να αξιοποιήσετε πλήρως τη φωνητική υπαγόρευση, θα πρέπει να θυμάστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά:

Και πολλά άλλα ... Ένα πλήθος άλλων σημείων στίξης είναι επίσης προγραμματισμένα στο σύστημα, οπότε αν χρειαστείτε ένα από τα πιο σπάνια σημάδια, απλώς το πείτε. Για παράδειγμα, το "ανάποδα ερωτηματικό" θα παράγει πραγματικά ένα ανάποδα ερωτηματικό.