Πώς να οργανώσετε τη ζωή σας με το iPad σας

Μήπως φαίνεται ότι ο ψηφιακός κόσμος που έπρεπε να μας σώσει πολύ χρόνο έχει μετατραπεί στον κόσμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που το απορροφά όλα μακριά; Είναι εύκολο για εκείνο τον ελεύθερο χρόνο που σχεδιάσατε για χαλάρωση που πρέπει να απορροφηθεί από την αποστράγγιση της πληρωμής λογαριασμών και να συμβαδίσει με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Το δροσερό πράγμα για το iPad είναι η φορητότητα που σας επιτρέπει να κρατάτε οργανωμένη την τοποθέτησή σας στο κρεβάτι ή να καθίσετε στα περίπτερα ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να παραμείνετε στην κορυφή όλων.

01 από 12

Γνωρίστε το Siri

Αν προσπαθείτε να οργανώσετε περισσότερο τη ζωή σας, το Siri μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Στην πραγματικότητα, το Siri μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να οργανωθεί όταν φαίνεται αποδιοργανωμένη. Πάρτε τις εφαρμογές στο iPad σας για παράδειγμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους στην αρχική σας οθόνη και να τοποθετήσετε όλες τις εφαρμογές σας σε τακτικές κατηγορίες ή απλά να χρησιμοποιήσετε το Siri για να "Εκκινήσετε [όνομα εφαρμογής]" και μην ανησυχείτε για τη διατήρηση της τάξης του iPad.

Το Siri μπορεί επίσης να αποτελέσει βασικό συστατικό μιας αποδεδειγμένης οργανωτικής στρατηγικής: έξυπνο multitasking. Το Siri έχει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δοκιμάστε: "Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [όνομα φίλου]" για να πάρετε τη δυνατότητα για περιστροφή. Εφόσον έχετε προγραμματίσει το όνομα του φίλου σας στη λίστα επαφών σας, η Siri θα σας καθοδηγήσει σε σύντομο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Θέλετε να γράψετε κάτι περισσότερο; Ανοίξτε την αγαπημένη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογήστε το θέμα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη φωνητική υπαγόρευση για το πραγματικό περιεχόμενο του μηνύματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπαγόρευση κάθε φορά που το πληκτρολόγιο βρίσκεται στην οθόνη πατώντας το κουμπί του μικροφώνου. Και με φωνητική υπαγόρευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως "νέα παράγραφο" και "κόμμα" και "περίοδος" για να προσθέσετε σημεία στίξης.

02 από 12

Λίστα υποχρεώσεων

Getty Images / πολύ

Αν κάνεις μόνο μια αλλαγή στη ζωή σου για να γίνει πιο οργανωμένη, θα πρέπει να κάνεις τις αλλαγές στις λίστες υποχρεώσεων. Τίποτα δεν σας κρατά στο στόχο για μεγαλύτερα καθήκοντα από το να το σπάσετε σε μικρότερα βήματα και να το προγραμματίσετε. Αυτός είναι ο τρόπος κατασκευής των ουρανοξυστών, ο τρόπος με τον οποίο κωδικοποιούνται περίπλοκα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και πώς η αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας μπορεί να μεταφερθεί από ένα τεράστιο έργο σε ένα οργανωμένο έργο που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί.

Το Todoist είναι μια μεγάλη λίστα σύνθετων εργασιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPad, iPhone ή PC σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά έργα και να εκχωρήσετε εργασίες σε πολλούς χρήστες. Ο Todoist θα στείλει επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εργασίες που οφείλονται εκείνη την ημέρα και επερχόμενες εργασίες, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό τρόπο να οργανώσει ένα έργο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Todoist είναι η υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να έχει το δικό του λογαριασμό συνδεδεμένο με τον κύριο λογαριασμό.

Τα πράγματα είναι μια άλλη μεγάλη εφαρμογή για τη διατήρηση της οργάνωσης και της σύνταξης των λιστών. Υποστηρίζει τα iPad, iPhone, Mac και Apple Watch, γεγονός που το καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο να κρατηθεί οργανωμένος σε πολλές συσκευές. Δεν έχει την ίδια υποστήριξη πολλαπλών χρηστών με την Todoist, αλλά αν δεν μπορείτε να πάρετε το buy-in από την οικογένεια για να εργαστείτε σε εργασίες που έχουν ανατεθεί χωρίς κάποια προσωπική προπόνηση, τα πράγματα μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο για δουλειά.

03 από 12

Μην ξεχάσετε την αναζήτηση στο Spotlight

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ακούσει για το Siri, αλλά για ένα χαρακτηριστικό που είναι τόσο ισχυρό, το Spotlight Search συχνά πετάει κάτω από το ραντάρ. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η Spotlight Search μπορεί να ψάξει σε ολόκληρο το iPad για εφαρμογές, μουσική, ταινίες και βιβλία. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Siri για την γρήγορη εκκίνηση μιας εφαρμογής χωρίς κυνήγι για την τοποθέτησή της στην Αρχική οθόνη.

Αλλά η Spotlight Search μπορεί να κάνει πολλά, πολύ περισσότερα.

Αρχικά, αναζητά όλο το περιεχόμενο στο iPad σας. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεύτερον, αναζητά έξω από το iPad σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα από το iTunes Store, App Store, Wikipedia ή έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Τέλος, μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση εντός εφαρμογών. Αυτό μπορεί να είναι το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα κοντινό εστιατόριο και η Spotlight Search θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα από τους Χάρτες. Η πληκτρολόγηση του αποτελέσματος θα σας δείξει λεπτομέρειες σχετικά με το εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένων και των δύο κατευθύνσεων σε αυτό, καθώς και ένα σύνδεσμο προς την λίστα Open Table ώστε να κάνετε μια κράτηση.

04 από 12

Ορίστε υπενθυμίσεις

Ίσως το μεγαλύτερο κλειδί για τη διατήρηση της οργάνωσης είναι πραγματικά να ολοκληρώσετε τα καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσετε όταν πρέπει να τα κάνετε. Μετά από όλα, δεν σας κάνει καλό να θυμάστε τα σκουπίδια που πρέπει να βγαίνουν όταν βλέπετε το φορτηγό πέρασμα από το σπίτι σας.

Οι υπενθυμίσεις είναι μια απλή εφαρμογή στο iPad, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο. Αφού ορίσετε μια υπενθύμιση, το iPad θα εμφανιστεί με μια μικρή σημείωση την καθορισμένη ημέρα και ώρα. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε τις υπενθυμίσεις σας ως ολοκληρωμένες και να δείτε μια λίστα με τα μη ολοκληρωμένα στοιχεία όταν ανοίγετε την εφαρμογή.

Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να κάνετε τη βαριά ανύψωση με ένα απλό "Υπενθυμίστε μου να βγάλω τα σκουπίδια αύριο στις 8 π.μ."

05 από 12

Σημειώσεις

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των σημειώσεων. Μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή εφαρμογή, αλλά ένας φορητός υπολογιστής που βασίζεται σε σύννεφο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Κάνει έναν εξαιρετικό τρόπο να συμβαδίσει με τον κατάλογο τροφίμων σας και επειδή μπορείτε να το συνδέσετε με το λογαριασμό iCloud σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τη λίστα ψαρικών στο iPad σας και στη συνέχεια να την διαβάσετε στο κατάστημα παντοπωλείων του iPhone σας.

Αλλά οι σημειώσεις είναι κάτι περισσότερο από την παραγωγή λιστών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε είδος σημείωσης από τη μελέτη στην τάξη για την απλή σκέψη ενός νέου έργου. Βρείτε ένα στοιχείο στο eBay ή το Amazon που ίσως θέλετε να αγοράσετε; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Κοινή χρήση για να το προσθέσετε είτε σε μια νέα σημείωση είτε σε μια υπάρχουσα σημείωση. Αυτό λειτουργεί με οποιονδήποτε ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια φωτογραφία σε μια σημείωση ή να τραβήξετε μόνοι σας μια φωτογραφία.

Και οι σημειώσεις συνεργάζονται επίσης με τη Siri, έτσι μπορείτε να της πείτε να "δημιουργήσει μια σημείωση" και αυτή θα σας επιτρέψει να υπαγορεύσετε τη σημείωση σε αυτήν.

06 από 12

Το ημερολόγιο

Ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο είναι η εφαρμογή ημερολογίου που συνοδεύει το iPad. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο για να συνεχίσετε με ραντεβού, συμβάντα, μαθήματα, πάρτι γενεθλίων κλπ. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι το iPad μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κειμένου σας για να δημιουργήσει συμβάντα στο ημερολόγιό σας και στο Facebook για να παρακολουθείτε τις γενέθλιες ημέρες.

Το ημερολόγιο είναι κοινόχρηστο σε όλο το λογαριασμό iCloud , οπότε αν όλοι στην οικογένεια υπογράψουν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple, μπορούν να δουν το ίδιο ημερολόγιο. Και, φυσικά, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε νέα γεγονότα, ζητώντας από τη Siri να προγραμματίσει ένα για εσάς.

Το Ημερολόγιο της Apple είναι υπέροχο αν βρίσκεστε βαθιά στο οικοσύστημα της Apple, αλλά αν χρησιμοποιείτε πολύ τις εφαρμογές της Google, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο Google στο iPad σας και να έχετε πολλά από τα ίδια πλεονεκτήματα.

07 από 12

iCloud Photo Library και κοινή χρήση φωτογραφιών

Είναι εκπληκτικό πόσο πολλές φωτογραφίες παίρνουμε τώρα που φέρνουμε στην τσέπη μας μια βολική μικρή κάμερα όλη την ώρα. Εάν παίρνετε πολλές φωτογραφίες, ειδικά οικογενειακές φωτογραφίες, η iCloud Photo Library εκτελεί δύο σημαντικές εργασίες: (1) θα σας επιτρέψει να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες σε όλες τις συσκευές σας, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με την εκπληκτική κάμερα στο iPhone 7 και στη συνέχεια να το δούμε σε αυτή την τεράστια οθόνη iPad Pro και (2) υποστηρίζει όλες τις φωτογραφίες σας μέχρι το σύννεφο. Ακόμη και αν χάσετε τόσο το iPhone όσο και το iPad, οι φωτογραφίες σας σας περιμένουν στο icloud.com και στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στο Mac ή τον υπολογιστή σας.

Αλλά μην παραβλέπετε το iCloud Photo Sharing. Χρειάζεται να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας σε ξεχωριστά άλμπουμ στο επόμενο επίπεδο, επιτρέποντάς σας να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας. Η κοινή χρήση φωτογραφιών επιτρέπει στους φίλους και την οικογένεια να αποκτήσουν ένα πραγματικό αντίγραφο της φωτογραφίας που μεταφορτώθηκε στο iPhone ή στο iPad. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια δημόσια σελίδα στο icloud.com με τις φωτογραφίες στο κοινόχρηστο άλμπουμ σας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud και την Κοινή χρήση φωτογραφιών στην εφαρμογή Ρυθμίσεις μεταβαίνοντας στο iCloud στο αριστερό μενού και επιλέγοντας Φωτογραφίες. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες σε κοινόχρηστο άλμπουμ χρησιμοποιώντας το κουμπί Κοινή χρήση κατά την προβολή της εικόνας στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

08 από 12

Πραγματοποιήστε σάρωση παλιών φωτογραφιών στο iPad σας

Δημόσιος τομέας / Pixabay

Η οργάνωση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας αφορούσε τη λήψη παλιών φωτογραφιών και τη μετατροπή τους σε άλμπουμ. Σήμερα, είναι περισσότερο για να πάρει αυτές τις παλιές φωτογραφίες στην ψηφιακή σας ζωή.

Είναι ένα καθήκον που είναι πραγματικά πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Και δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα ακριβό σαρωτή. Υπάρχουν πολλές μεγάλες εφαρμογές σαρωτή όπως Scanner Pro που μπορούν να κάνουν το τέχνασμα μόνο για μερικά δολάρια. Το ωραίο επίδομα αυτών των εφαρμογών έχει πάνω απλώς σπάσει μια εικόνα αυτής της παλιάς φωτογραφίας είναι η δυνατότητα αυτόματης επανευθυγράμμισης έτσι ώστε η φωτογραφία να αποδειχθεί κοιτάζοντας ευθεία.

Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν μια αντίθεση μεταξύ του τι σαρώνετε και του φόντου, γι 'αυτό καλό είναι να βρείτε μια σκοτεινή επιφάνεια για τις φωτογραφίες. Ένα πρακτικό τέχνασμα είναι να φέρετε ένα κομμάτι κοπής για πιο σκοτεινές φωτογραφίες που θέλετε να αντιπαρατεθείτε με ένα ελαφρύτερο υπόβαθρο.

Μια καλή εφαρμογή σάρωσης είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε ένα ψηφιακό αντίγραφο συμβολαίων, τιμολογίων και οποιωνδήποτε άλλων εγγράφων που ίσως θέλετε να διατηρήσετε ασφαλή.

09 από 12

Πραγματοποιήστε λήψη φωτογραφιών ως υπενθύμιση

Οι φωτογραφίες μπορούν επίσης να κάνουν μια μεγάλη σημείωση. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το ακριβές δικαίωμα μάρκας χρώματος για την ολοκλήρωση ενός έργου; Πάρτε μια φωτογραφία του δοχείου μπογιάς. Είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα νέο καναπέ; Πάρτε το iPad μαζί σας και τραβήξτε μια φωτογραφία κάθε δυνατότητας σε κάθε κατάστημα με την ένδειξη τιμής που εμφανίζεται εμφανώς. Αυτό σας επιτρέπει να επιστρέψετε και να επανεξετάσετε όλες τις επιλογές χωρίς να στηρίζεται στη μνήμη σας για το οποίο κοστίζει πόσο.

10 από 12

Αποθήκευση Cloud από τρίτους

Ενώ η iCloud Photo Library είναι ιδανική για φωτογραφίες, τι γίνεται με όλα τα άλλα σας έγγραφα; Εάν χρησιμοποιείτε το iPad για τη σύνταξη επιστολών, εξισορροπώντας το βιβλίο επιταγών σας με ένα υπολογιστικό φύλλο και διάφορες άλλες εργασίες, μπορεί να αξίζει τον κόπο σας για να νιώσετε άνετα μέχρι κάποια αποθήκευση σύννεφων. Όχι μόνο οι λύσεις όπως το Dropbox και το Google Drive βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης στο iPad σας, ενώ δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των πολύτιμων δεδομένων σας, δημιουργούν επίσης ένα κεντρικό σημείο για τα έγγραφά σας. Και επειδή λειτουργούν σε όλες τις συσκευές, μπορείτε να αποκτήσετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή σας, στο τηλέφωνο, στο iPad κ.λπ.

Το καλύτερο μέρος για λύσεις τρίτων είναι η δυνατότητα να είναι ανεξάρτητη από την πλατφόρμα. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα iPad, ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy και Windows PC και να έχετε ακόμα τα δεδομένα σας.

11 από 12

Κεντράρετε τα προσωπικά σας οικονομικά

Η διοργάνωση των οικονομικών μας μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πολυάσχολα νοικοκυριά όπου η απλή εξεύρεση χρόνου για την πληρωμή λογαριασμών μπορεί να γίνει ένα μνημειώδες έργο. Αυτό είναι όπου το νομισματοκοπείο μπαίνει στην εικόνα. Νομισματοκοπείο σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε τη χρηματοδότησή σας τοποθετώντας την τράπεζά σας, τις πιστωτικές κάρτες, τους λογαριασμούς και τις αποταμιεύσεις σε ένα μέρος. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω του Mint.com ή της εφαρμογής Mint, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε λογαριασμούς στο φορητό σας υπολογιστή στο γραφείο σας ή στο παιχνίδι ποδοσφαίρου με το iPad σας.

Το Mint.com ανήκει και λειτουργεί από την Intuit, την ίδια εταιρεία πίσω από το Quicken.

12 από 12

Ένας κωδικός πρόσβασης σε όλους τους κανόνες

Το παλιό ρητό για να μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι χτυπά πολύ αλήθεια σε αυτές τις μέρες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε υπερβολικά παρανοϊκός σχετικά με τις δυνατότητες των κακοποιών ατόμων να χάσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες, υπάρχει ένας καλός λόγος να κάνετε μερικά βασικά βήματα για να προστατευθείτε. Και το πιο σημαντικό από αυτά είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς.

Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για τους ως επί το πλείστον αβλαβείς λογαριασμούς όπως οι Netflix και Hulu Plus. Ας το παραδεχτούμε, οι κλέφτες σπάζοντας και streaming δωρεάν βίντεο δεν είναι ακριβώς η αιτία για συναγερμό. Από την άλλη πλευρά, αυτοί οι ίδιοι κλέφτες που μπαίνουν στον λογαριασμό σας στο Amazon είναι μια άλλη ιστορία.

Το χειρότερο μέρος για τη χρήση πολλαπλών κωδικών πρόσβασης είναι πραγματικά να θυμόμαστε όλους αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης. Η γραφή τους σε ένα κομμάτι χαρτί δεν είναι ακριβώς ασφαλής. Ποια είναι η θέση των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης στην εικόνα. Το 1Password σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης για γρήγορη πρόσβαση στο λογαριασμό σας και να αποθηκεύετε πιστωτικές κάρτες και διευθύνσεις για να σας βοηθήσουμε να συμπληρώσετε τα έντυπα online πιο γρήγορα. Το Dashlane είναι μια καλή εναλλακτική λύση για το 1Password, αλλά είναι πιο ακριβό για την έκδοση premium.