Ορισμός ετικετών: Τι είναι μια ετικέτα;

Μια επεξήγηση σχετικά με το ποια σήμανση υπάρχει στον ιστό

Μια ετικέτα είναι μια λέξη-κλειδί ή μια φράση που χρησιμοποιείται για την ομαδοποίηση μιας συλλογής περιεχομένου μαζί ή για την εκχώρηση ενός περιεχομένου σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Έτσι, για να ορίσετε την "προσθήκη ετικετών", θα πρέπει ουσιαστικά να αναθέσετε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση που περιγράφει το θέμα μιας ομάδας άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο ή άλλων τύπων αρχείων μέσων ως τρόπος να τα οργανώσετε και να τα αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση αργότερα. Μια ετικέτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκχώρηση ενός περιεχομένου σε άλλο χρήστη.

Για παράδειγμα, εάν δημοσιεύσατε μερικά άρθρα σε ένα blog σχετικά με την κατάρτιση σκυλιών, αλλά όχι όλες οι αναρτήσεις ιστολογίου σας αφορούσαν την εκπαίδευση σκυλιών, τότε μπορείτε να αντιστοιχίσετε μόνο αυτές τις δύο θέσεις στην ετικέτα εκπαίδευσης σκυλιών για εύκολη οργάνωση. Θα μπορούσατε επίσης να ορίσετε πολλαπλές ετικέτες σε οποιαδήποτε θέση, όπως χρησιμοποιώντας μια ετικέτα εκπαίδευσης αρχαρίων για σκύλους για να διακρίνετε ανάμεσα σε πιο εξελιγμένους τύπους εκπαιδευτικών σκυλιών.

Αν ανεβάσατε μια δέσμη φωτογραφιών στο Facebook ενός γάμου που παρακολουθήσατε, θα μπορούσατε να επισημάνετε τα προφίλ των φίλων σας στις συγκεκριμένες φωτογραφίες όπου εμφανίζονται. Η προσθήκη ετικετών στα κοινωνικά μέσα είναι μεγάλη για να προχωρήσουμε σε συζητήσεις.

Όλες οι υπηρεσίες web χρησιμοποιούν ετικέτες - από κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες blogging μέχρι εργαλεία παραγωγικότητας με βάση το σύννεφο και εργαλεία συνεργασίας ομάδας. Γενικά, μπορείτε είτε να προσθέσετε ετικέτες σε περιεχόμενο ή να επισημάνετε άτομα (όπως τα κοινωνικά προφίλ τους).

Ας ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη ετικετών στο διαδίκτυο.

Tagging on Blogs

Δεδομένου ότι το WordPress είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging στον ιστό, θα επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημιουργία ετικετών για αυτήν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το WordPress έχει γενικά δύο βασικούς τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τις σελίδες και τις θέσεις τους - κατηγορίες και ετικέτες.

Οι κατηγορίες χρησιμοποιούνται για την ομαδοποίηση μεγαλύτερων ομάδων περιεχομένου με βάση ένα γενικό θέμα. Οι ετικέτες, από την άλλη πλευρά, επιτρέπουν στους χρήστες να πάρουν πιο συγκεκριμένες, ομαδοποιώντας το περιεχόμενο με πολλαπλές λέξεις-κλειδιά και ετικέτες φράσης για να πάρουν υπερπεριγραφικά.

Μερικοί χρήστες του WordPress βάζουν «σύννεφα ετικετών» στις πλευρικές τους γραμμές των ιστότοπων τους, οι οποίες μοιάζουν με μια συλλογή λέξεων-κλειδιών και συνδέσμων φράσης. Απλά κάντε κλικ σε μια ετικέτα και θα δείτε όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτήν την ετικέτα.

Ετικέτα στα κοινωνικά δίκτυα

Η προσθήκη ετικετών στα κοινωνικά δίκτυα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο ορατό στους σωστούς ανθρώπους. Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της μοναδικό style tagging, αλλά όλα ακολουθούν την ίδια γενική ιδέα.

Στο Facebook, μπορείτε να επισημάνετε φίλους σε φωτογραφίες ή αναρτήσεις. Απλά κάντε κλικ στην επιλογή "Ετικέτα φωτογραφίας" στο κάτω μέρος της φωτογραφίας για να κάνετε κλικ σε ένα πρόσωπο και να προσθέσετε ένα όνομα φίλου, το οποίο θα στείλει μια ειδοποίηση σε αυτούς ότι έχουν επισημανθεί με ετικέτα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτα σε ένα όνομα φίλου σε οποιαδήποτε θέση ή σχολή πληκτρολογώντας το σύμβολο @ ακολουθούμενο από το όνομά του, το οποίο θα ενεργοποιήσει τις αυτόματες προτάσεις φίλων για να διαλέξετε.

Στο Instagram , μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα. Η επισήμανση των αναρτήσεων βοηθά όμως περισσότερους χρήστες που δεν είναι ήδη συνδεδεμένοι με εσάς να βρουν το περιεχόμενό σας όταν αναζητούν συγκεκριμένες ετικέτες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το σύμβολο # πριν από μια λέξη-κλειδί ή μια φράση στη λεζάντα των σχολίων μιας ανάρτησης για να εκχωρήσετε την ετικέτα σε αυτήν.

Φυσικά, όταν πρόκειται για το Twitter , όλοι γνωρίζουν τα hashtags. Όπως το Instagram, πρέπει να προσθέσετε αυτό το # σύμβολο στην αρχή ή μια λέξη-κλειδί ή φράση για να το επισημάνετε, η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τη συζήτηση που βρίσκεστε και να δουν τα tweets σας.

Έτσι, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ετικετών και των ετικετών;

Εξαιρετική ερώτηση! Και οι δύο είναι σχεδόν πανομοιότυπες, αλλά έχουν κάποιες λεπτές διαφορές. Πρώτον, ένα hashtag περιλαμβάνει πάντοτε ένα # σύμβολο στην αρχή και συνήθως χρησιμοποιείται μόνο για το ακόλουθο κοινωνικό περιεχόμενο και τις συζητήσεις για τα κοινωνικά μέσα.

Η σήμανση ισχύει συνήθως για άτομα και blogging. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα χρειάζονται να πληκτρολογήσετε πρώτα το σύμβολο @ για την ετικέτα άλλου χρήστη και οι πλατφόρμες blogging έχουν τμήματα δικά τους στις περιοχές του χώρου υποστήριξης για να προσθέσετε ετικέτες που δεν απαιτούν πληκτρολόγηση ενός συμβόλου #.

Ετικέτα σε Εργαλεία με βάση το Σύννεφο

Περισσότερα εργαλεία για την παραγωγικότητα και τη συνεργασία που βασίζονται σε σύννεφα έχουν περάσει από τη συσχέτιση με τα tagging, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να οργανώσουν το περιεχόμενό τους και να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων χρηστών.

Το Evernote , για παράδειγμα, σας επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες στις σημειώσεις σας για να τις κρατάτε ωραίες και οργανωμένες. Και τα περισσότερα εργαλεία συνεργασίας, όπως το Trello και το Podio, σας επιτρέπουν να ονομάζετε ονόματα άλλων χρηστών για να αλληλεπιδράσετε εύκολα με αυτά.

Επομένως, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι η προσθήκη ετικετών προσφέρει έναν βολικό τρόπο οργάνωσης, εύρεσης και παρακολούθησης πληροφοριών - ή εναλλακτικά αλληλεπιδρά με ανθρώπους. Κάθε ετικέτα είναι ένας σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ, ο οποίος σας μεταφέρει στη σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε τη συλλογή πληροφοριών ή το προφίλ του χρήστη με ετικέτα.