Τι είναι ένα αρχείο M4R;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M4R

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M4R είναι ένα αρχείο ήχου κλήσης iTunes. Μπορούν να δημιουργηθούν και να μεταφερθούν σε ένα iPhone για να χρησιμοποιήσουν τους ήχους των ήχων κλήσης.

Τα προσαρμοσμένα αρχεία ήχου κλήσης iTunes στη μορφή M4R είναι στην πραγματικότητα μόνο αρχεία .M4A που έχουν μετονομαστεί σε .M4R. Οι επεκτάσεις αρχείων διαφέρουν μόνο για να διαφοροποιήσουν τους σκοπούς τους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4R

Τα αρχεία M4R μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα iTunes της Apple. Τα αρχεία M4R που δεν προστατεύονται με προστασία από αντιγραφή μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό VLC και πιθανώς μερικούς άλλους φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων.

Εάν θέλετε να ακούσετε τον ήχο κλήσης M4R με διαφορετικό πρόγραμμα, δοκιμάστε να μετονομάσετε την επέκταση .M4R σε .MP3 πριν ανοίξετε το. Οι περισσότεροι φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων αναγνωρίζουν τη μορφή MP3, αλλά ενδέχεται να μην υποστηρίζουν τη φόρτωση αρχείων που έχουν επέκταση .M4R.

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία έχουν παρόμοια επέκταση αρχείου με το .M4R, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μορφές σχετίζονται. Για παράδειγμα, τα M4E είναι αρχεία βίντεο, τα M4U είναι αρχεία λίστας αναπαραγωγής και τα M4 είναι αρχεία κειμένου της βιβλιοθήκης επεξεργαστή μακροεντολών. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ως αρχείο ήχου, ελέγξτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο M4R αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία M4R, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M4R

Ίσως δεν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο M4R σε άλλη μορφή, αλλά αντί να μετατρέψετε ένα αρχείο όπως ένα MP3 σε μορφή M4R, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο ως ήχο κλήσης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το iTunes ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα στην επιλογή Switching to Mac.

Αυτό που κάνετε είναι να μετατρέψετε ένα αρχείο M4A ή MP3 από τη βιβλιοθήκη iTunes στο M4R και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε ξανά το αρχείο στο iTunes έτσι ώστε το iPhone σας να μπορεί να συγχρονιστεί μαζί του και να αντιγράψετε το νέο αρχείο ringtone.

Σημείωση: Δεν είναι δυνατή η χρήση κάθε τραγουδιού που μεταφορτώνεται μέσω του iTunes ως ήχου κλήσης. μόνο εκείνες που χαρακτηρίζονται ειδικά ως υποστηρίζοντας τη μορφή.

Δείτε αυτή τη λίστα με προγράμματα λογισμικού Free Audio Converter για κάποια άλλα εργαλεία που μπορούν να μετατραπούν σε και από τη μορφή M4R. Το FileZigZag και το Zamzar είναι δύο παραδείγματα online μετατροπέων M4R που μπορούν να αποθηκεύσουν το αρχείο σε μορφές όπως MP3, M4A, WAV , AAC , OGG και WMA .

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία M4R

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου M4R και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.