Πόσο καιρό θα έπρεπε να είναι η σελίδα σας στο Web

Οι άνθρωποι μετακινούνται, αλλά πόσο μακριά θα μετακινηθούν;

Υπάρχει μεγάλη έμφαση στις περισσότερες ιστοσελίδες σχεδιασμού ιστοσελίδων σχετικά με το πόσο μεγάλη θα πρέπει να κάνετε τις σελίδες σας. Και το πλάτος είναι σημαντικό. Αλλά έχετε σκεφτεί πόσο καιρό είναι οι σελίδες σας; Η συμβατική σοφία λέει ότι δεν πρέπει να κάνετε οποιαδήποτε σελίδα περισσότερο από μια σάρωση κειμένου, επειδή οι αναγνώστες μοιράζονται να μετακινηθούν προς τα κάτω. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη ένας όρος για περιεχόμενο που βρίσκεται εκτός αυτής της πρώτης οθόνης, ονομάζεται κάτω από την πτυχή.

Και οι περισσότεροι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το περιεχόμενο που βρίσκεται κάτω από αυτό το πτυχίο ίσως δεν υπάρχει για τους περισσότερους αναγνώστες.

Ωστόσο, σε μια μελέτη που πραγματοποίησε η UIE, διαπίστωσαν ότι "οι περισσότεροι χρήστες γύρισαν εύκολα σελίδες, συνήθως χωρίς σχόλια". Και σε τοποθεσίες όπου οι σχεδιαστές κατέβαλαν συνειδητή προσπάθεια να κρατήσουν τις σελίδες τους σε εξέλιξη, οι δοκιμαστές της UIE δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν αν οι αναγνώστες παρατήρησαν, «κανείς δεν σχολίασε ότι δεν έπρεπε να μετακινηθεί στον ιστότοπο [δοκιμής]». Διαπίστωσαν επίσης ότι αν ο αναγνώστης ήξερε ότι οι πληροφορίες που αναζητούσαν ήταν στην ιστοσελίδα, οι μεγαλύτερες σελίδες τους διευκόλυναν να βρουν αυτές τις πληροφορίες.

Η κύλιση δεν είναι το μόνο πράγμα που αποκρύπτει τις πληροφορίες

Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα κατά της σύνταξης μεγάλων σελίδων είναι ότι προκαλεί την απόκρυψη των πληροφοριών "κάτω από την πτυχή" και οι αναγνώστες μπορεί να μην το βλέπουν ούτε καν. Ωστόσο, η τοποθέτηση αυτών των πληροφοριών σε μια άλλη σελίδα το καθιστά ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Στις δικές μου δοκιμές, έχω διαπιστώσει ότι τα άρθρα πολλών σελίδων βλέπουν μια πτώση περίπου 50% για κάθε σελίδα μετά την πρώτη. Με άλλα λόγια, εάν 100 άτομα χτυπήσουν την πρώτη σελίδα ενός άρθρου, 50 κάνουν τη δεύτερη σελίδα, 25 με την τρίτη και 10 με την τέταρτη και ούτω καθεξής. Και στην πραγματικότητα, η απόρριψη είναι πολύ πιο σοβαρή μετά τη δεύτερη σελίδα (περίπου το 85% των αρχικών αναγνωστών δεν το κάνει ποτέ στην τρίτη σελίδα ενός άρθρου).

Όταν μια σελίδα είναι μεγάλη, υπάρχει ένα οπτικό σύμβολο για τον αναγνώστη με τη μορφή της γραμμής κύλισης στη δεξιά πλευρά του προγράμματος περιήγησης. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης Web αλλάζουν το μήκος της εσωτερικής γραμμής κύλισης για να υποδείξουν πόσο χρονικό διάστημα είναι το έγγραφο και πόσα άλλα πρέπει να μετακινηθούν. Ενώ οι περισσότεροι αναγνώστες δεν θα το δουν συνειδητά, παρέχει πληροφορίες για να τους ενημερώσει ότι υπάρχουν περισσότερα στη σελίδα από ό, τι βλέπουν αμέσως. Αλλά όταν δημιουργείτε σύντομες σελίδες και συνδέσεις σε επόμενες σελίδες, δεν υπάρχουν οπτικές πληροφορίες που να τους λένε πόσο καιρό είναι το άρθρο. Στην πραγματικότητα, περιμένοντας τους αναγνώστες σας να κάνουν κλικ σε συνδέσμους, τους ζητάει να κάνουν ένα άλμα πίστης ότι πραγματικά θα δώσετε περισσότερες πληροφορίες στην επόμενη σελίδα που θα εκτιμήσουν. Όταν είναι όλα σε μια σελίδα, μπορούν να σαρώσουν ολόκληρη τη σελίδα και να βρουν τα μέρη που ενδιαφέρουν.

Αλλά μερικά πράγματα αποκλείουν την κύλιση

Εάν έχετε μια μακρά ιστοσελίδα στην οποία θέλετε να μετακινηθούν οι χρήστες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τους αποκλεισμούς κύλισης. Αυτά είναι οπτικά στοιχεία της ιστοσελίδας σας που υποδηλώνουν ότι το περιεχόμενο της σελίδας έχει τελειώσει. Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως:

Βασικά, οτιδήποτε λειτουργεί ως οριζόντια γραμμή σε ολόκληρο το πλάτος της περιοχής περιεχομένου μπορεί να λειτουργήσει ως μπλοκ κύλισης. Συμπεριλαμβανομένων εικόνων ή πολυμέσων. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και αν ενημερώσετε τον αναγνώστη σας ότι υπάρχει περισσότερο περιεχόμενο παρακάτω, θα έχουν ήδη πατήσει το κουμπί πίσω και θα πάει σε άλλες σελίδες.

Πόσο καιρό θα έπρεπε μια ιστοσελίδα να είναι;

Τελικά, εξαρτάται από το κοινό σας. Τα παιδιά δεν έχουν τόσο μεγάλη προσοχή όσο οι ενήλικες και ορισμένα θέματα λειτουργούν καλύτερα σε μεγαλύτερα τμήματα. Αλλά ένας καλός κανόνας είναι:

Κανένα άρθρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 εκτυπωμένες σελίδες διπλού διαστήματος, 12 σημείων κειμένου.

Και αυτό θα ήταν μια μεγάλη ιστοσελίδα.

Αλλά εάν το περιεχόμενο το αξίωσε, το να το βάζεις όλα σε μια σελίδα θα ήταν προτιμότερο να αναγκάσεις τους αναγνώστες σου να κάνουν κλικ σε επόμενες σελίδες.