Τι είναι το Web Design: Εισαγωγή στα βασικά

Αποκτήστε τα γεγονότα με αυτήν την κριτική

Καθώς οι ιστότοποι και οι διαδικτυακοί πόροι γίνονται ολοένα και περισσότερο μέρος της καθημερινής ζωής μας, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων - αλλά τι ακριβώς είναι "web design"; Με απλά λόγια, το web design είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ιστοσελίδων. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από ξεχωριστές δεξιότητες που όλα εμπίπτουν στην ομπρέλα του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Μερικά παραδείγματα αυτών των δεξιοτήτων είναι η αρχιτεκτονική πληροφοριών, το περιβάλλον εργασίας χρήστη, η δομή της τοποθεσίας, η πλοήγηση, η διάταξη, τα χρώματα, οι γραμματοσειρές και οι συνολικές εικόνες. Όλες αυτές οι δεξιότητες συνδυάζονται με τις αρχές του σχεδιασμού για να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος που ανταποκρίνεται στους στόχους της εταιρείας ή του ατόμου από τον οποίο δημιουργείται αυτός ο ιστότοπος. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ιστοσελίδων και των διαφόρων κλάδων ή δεξιοτήτων που αποτελούν μέρος αυτού του κλάδου.

Ο σχεδιασμός αποτελεί βασικό μέρος του σχεδιασμού ιστοσελίδων

Σχεδιασμός , προφανώς, είναι ένα βασικό μέρος του "σχεδιασμού ιστοσελίδων." Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τόσο τις αρχές του σχεδιασμού - ισορροπία , αντίθεση, έμφαση , ρυθμό και ενότητα - και τα στοιχεία σχεδιασμού - γραμμές, σχήματα , υφή, χρώμα και κατεύθυνση .

Με την τοποθέτηση αυτών των πραγμάτων, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων δημιουργεί ιστοσελίδες, αλλά ένας καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων καταλαβαίνει όχι μόνο τις αρχές του σχεδιασμού, αλλά και τους περιορισμούς του Ιστού. Για παράδειγμα, ένας επιτυχημένος σχεδιαστής ιστοσελίδων θα είναι εξειδικευμένος στις αρχές τυπογραφικού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα θα κατανοήσει τις προκλήσεις του σχεδιασμού τύπου web και συγκεκριμένα πώς διαφέρει από άλλα είδη σχεδιασμού τύπου.

Εκτός από την κατανόηση των περιορισμών του Παγκοσμίου Ιστού, ένας επιτυχημένος επαγγελματίας ιστού έχει επίσης μια σταθερή αντίληψη για τα δυνατά σημεία της ψηφιακής επικοινωνίας.

Web Design έχει πολλούς διαφορετικούς ρόλους

Όταν εργάζεστε ως σχεδιαστής ιστοσελίδων, μπορεί να έχετε την εντολή να δημιουργείτε (ή να επεξεργάζεστε) ολόκληρους ιστότοπους ή μόνο μεμονωμένες σελίδες και υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε για να είστε ένας πολύ στρογγυλός σχεδιαστής, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Υπάρχουν επίσης τόσα περισσότερα πεδία και δεξιότητες που διαπερνούν το πεδίο του σχεδιασμού ιστοσελίδων, αλλά οι περισσότεροι σχεδιαστές δεν προσπαθούν να καλύψουν όλα αυτά. Αντ 'αυτού, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα επικεντρωθεί γενικά σε μία ή δύο περιοχές όπου μπορούν να υπερέχουν. Τα άλλα στοιχεία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων που χρειάζονται είναι αυτά που μπορούν να συνεργαστούν με άλλους, ως μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Αρχικό άρθρο από τον Jennfer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 6/8/17