Τι είναι ένα αρχείο CGI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CGI

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CGI είναι ένα αρχείο δέσμης κοινής πύλης διεπαφής. Πρόκειται για αρχεία κειμένου, αλλά επειδή είναι γραμμένα σε γλώσσα προγραμματισμού όπως C ή Perl, μπορούν να λειτουργήσουν ως εκτελέσιμα αρχεία υπό ορισμένες συνθήκες.

Ένα παράδειγμα είναι ένα αρχείο CGI που περιέχει δέσμες ενεργειών που είναι υπεύθυνες για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια φόρμα σε έναν ιστότοπο. Αυτά τα αρχεία σεναρίου εμφανίζονται συχνά στον κατάλογο "cgi-bin" του διακομιστή ιστού.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CGI

Δεδομένου ότι τα αρχεία CGI είναι αρχεία κειμένου, οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή και την επεξεργασία τους. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα από τα αγαπημένα μας από αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου , αλλά το ενσωματωμένο πρόγραμμα Notepad στα Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει και αρχεία CGI.

Αν και δεν προορίζεται να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, μπορεί μερικές φορές να προσπαθήσετε να κατεβάσετε ένα αρχείο από έναν ιστότοπο, αλλά αντί να πάρετε ένα αρχείο .CGI. Για παράδειγμα, μια τραπεζική δήλωση ή ένα ασφαλιστήριο λογαριασμό που κατεβάζετε μπορεί να έρθει ως αρχείο .CGI αντί για ένα αρχείο PDF (ή κάποια άλλη μορφή όπως JPG , κλπ.).

Θα πρέπει να μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο .CGI στο αρχείο που προτίθεστε να κάνετε λήψη και, στη συνέχεια, να το ανοίξετε όπως θα κάνατε κανονικά. Σε αυτό το παράδειγμα, η μετονομασία του αρχείου .CGI σε αρχείο .PDF θα σας επιτρέψει να ανοίξετε το PDF σε πρόγραμμα προβολής PDF. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να δουλεύει με οποιοδήποτε αρχείο σε αυτό το πλαίσιο που ονομάζεται εσφαλμένα.

Σημείωση: Η μετονομασία αρχείων όπως αυτή δεν τα μετατρέπει σε μια νέα μορφή. Απλώς αλλάζει ποιο πρόγραμμα ανοίγει το αρχείο. Δεδομένου ότι σε αυτό το παράδειγμα, το έγγραφο πρέπει να είναι ένα PDF, μετονομάζοντάς το στο .PDF θέτει απλώς τη σωστή επέκταση αρχείου στο αρχείο.

Αν συνεχίσετε να λαμβάνετε ένα αρχείο .CGI αντί για το πραγματικό αρχείο που ακολουθείτε, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης και να προσπαθήσετε ξανά. Απενεργοποίηση του τείχους προστασίας ή του λογισμικού ασφαλείας μπορεί να είναι μια άλλη λύση εάν το πρόβλημα παραμένει.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ακόμα; Ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργείτε σύγχυση με ένα αρχείο CGM (Computer Graphics Metafile), CSI , CGR (CATIA Graphical Representation), CGF (Crytek Geometry Format) ή CGZ (Cube Map) την επέκταση .CGI.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CGI, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CGI, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CGI

Τα αρχεία CGI δεν θα λειτουργούν σωστά σε έναν διακομιστή ιστού αν το μετατρέψετε σε άλλη μορφή. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αποθηκεύσετε ένα ανοιχτό αρχείο CGI σε HTML ή σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου στον οποίο συνδέονται παραπάνω.

Θυμηθείτε τι είπα παραπάνω σχετικά με τη μετονομασία ενός αρχείου CGI. Κάτι τέτοιο δεν μετατρέπει στην πραγματικότητα το CGI σε PDF, JPG, κ.λπ., αλλά απλώς τοποθετεί την κατάλληλη επέκταση αρχείου στο αρχείο έτσι ώστε το σωστό πρόγραμμα να το αναγνωρίσει και να το ανοίξει. Μια πραγματική μετατροπή αρχείων γίνεται με μετατροπέα αρχείων .

Σημείωση: Είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, αν αυτό που πραγματικά αναζητάτε είναι πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό CGI. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταφράσετε πληροφορίες από μια φόρμα CGI σε ένα αρχείο Excel, δεν μπορείτε απλά να μετατρέψετε το ίδιο το σενάριο CGI σε ένα αρχείο XLSX ή XLS .

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία CGI

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CGI και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.