Οι 5 καλύτεροι συντάκτες δωρεάν κειμένου

Μια λίστα των δωρεάν επεξεργαστών κειμένου για τα Windows και Mac

Τα Windows και τα macOS έρχονται προεγκατεστημένα με ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί αρχεία κειμένου . Ονομάζεται TextEdit σε Mac και Notepad στα Windows, αλλά ούτε είναι τόσο προηγμένα όσο μερικές εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Οι περισσότεροι από τους παρακάτω επεξεργαστές κειμένου πρέπει να μεταφορτωθούν στον υπολογιστή σας πριν να μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε, αλλά όλοι τους παρέχουν το δικό τους μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που τα ξεχωρίζει από τα προεπιλεγμένα προγράμματα που συνοδεύουν τα Windows και τα Mac.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου;

Ένας επεξεργαστής κειμένου σάς επιτρέπει να ανοίξετε ένα αρχείο ως κείμενο , κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για διάφορους λόγους:

Συμβουλή: Εάν χρειάζεστε έναν έξοχο γρήγορο τρόπο για να αποσυρθεί η μορφοποίηση από κάποιο κείμενο, δοκιμάστε αυτόν τον online επεξεργαστή κειμένου. Για να δημιουργήσετε ένα .TXT αρχείο online χωρίς να κάνετε λήψη ενός προγράμματος, δοκιμάστε το Επεξεργαστής Pad.

01 από 05

Σημειωματάριο ++

Σημειωματάριο ++.

Το Notepad ++ είναι η καλύτερη εναλλακτική εφαρμογή σημειωματάριων για υπολογιστές με Windows. Είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση για τους βασικούς χρήστες που χρειάζονται απλώς ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων κειμένου ή επεξεργαστή, αλλά περιλαμβάνει και κάποια πραγματικά προηγμένα χαρακτηριστικά για όσους ενδιαφέρονται.

Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την καρτέλα περιήγησης που σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε πολλά έγγραφα ταυτόχρονα και θα εμφανίζονται στο πάνω μέρος του Notepad ++ ως καρτέλες. Παρόλο που κάθε καρτέλα αντιπροσωπεύει το δικό της αρχείο, το Notepad ++ μπορεί να αλληλεπιδράσει με όλα αυτά ταυτόχρονα για να κάνει πράγματα όπως σύγκριση αρχείων για διαφορές και αναζήτηση ή αντικατάσταση κειμένου.

Το Notepad ++ λειτουργεί μόνο με Windows, τόσο σε 32-bit όσο και 64-bit εκδόσεις. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια φορητή έκδοση του Notepad ++ από τη σελίδα λήψης. το ένα είναι στη μορφή ZIP και το άλλο είναι ένα αρχείο 7Z .

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος επεξεργασίας αρχείων με το Notepad ++ είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξετε Επεξεργασία με Σημειωματάριο ++ από το μενού περιβάλλοντος.

Κατεβάστε το Σημειωματάριο ++

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει οποιοδήποτε αρχείο ως έγγραφο κειμένου και υποστηρίζει πολλά χρήσιμα πρόσθετα. Περιλαμβάνει επίσης μια πραγματικά εύχρηστη αναζήτηση / αντικατάσταση κειμένου, επισημαίνει αυτόματα τη σύνταξη , ολοκληρώνει αυτόματα τις λέξεις και είναι ο καλύτερος μετατροπέας αρχείων χωρίς σύνδεση κειμένου.

Η επιλογή "Σημειωματάριο ++" " Εύρεση " σάς επιτρέπει να αναζητάτε λέξεις με κριτήρια όπως προς τα πίσω, να ταιριάζει μόνο σε ολόκληρη τη λέξη, σε περίπτωση αντιστοίχισης και να αναδιπλώνεται.

Υποστηρίζεται επίσης η δημιουργία σελιδοδεικτών, οι μακροεντολές, η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η αναζήτηση πολλαπλών σελίδων, οι επαναληπτικές συνεδρίες, η λειτουργία ανάγνωσης, οι μετατροπές κωδικοποίησης και η δυνατότητα αναζήτησης λέξεων στη Wikipedia και γρήγορο άνοιγμα του εγγράφου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Το Notepad ++ υποστηρίζει επίσης plugins για να κάνει πράγματα όπως αυτόματη αποθήκευση ανοικτών εγγράφων, συγχώνευση όλων των κειμένων από ανοιχτά έγγραφα σε ένα κύριο αρχείο, ευθυγράμμιση κώδικα προγραμματισμού, παρακολούθηση ανοιχτών εγγράφων για ανανέωση τους καθώς αλλάζουν, αντιγραφή και επικόλληση περισσότερων από ένα στοιχείο από το πρόχειρο ταυτόχρονα, και πολλά άλλα.

Το Notepad ++ σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε έγγραφα κειμένου σε μια τεράστια ποικιλία μορφών όπως TXT, CSS, ASM, AU3, BASH, BAT , HPP, CC, DIFF , HTML , REG , HEX, JAVA , SQL, VBS. Περισσότερο "

02 του 05

Στηρίγματα

Στηρίγματα (Windows).

Το Brackets είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου ο οποίος προορίζεται κυρίως για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε για την προβολή ή την επεξεργασία ενός εγγράφου κειμένου.

Η διεπαφή είναι εξαιρετικά καθαρή και σύγχρονη και αισθάνεται πολύ εύκολη στη χρήση παρά τις προηγμένες ρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες οι επιλογές είναι κρυμμένες μακριά από απλή τοποθεσία, έτσι ώστε να είναι εύκολο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, το οποίο παρέχει επίσης ένα εξαιρετικά ανοιχτό UI για επεξεργασία.

Τα στηρίγματα είναι διαθέσιμα ως αρχείο DEB , MSI και DMG για χρήση σε Linux, Windows και macOS.

Κατεβάστε τα στηρίγματα

Οι συγγραφείς κώδικα ίσως αρέσκονται στο ότι οι βραχίονες υπογραμμίζουν τη σύνταξη, μπορούν να χωρίσουν την οθόνη για να επεξεργαστούν περισσότερα από ένα έγγραφα ταυτόχρονα, να σας κάνουν να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί χωρίς διόρθωση για μια πραγματικά απλή διεπαφή και να υποστηρίξετε πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου , μεταξύ γραμμών, εναλλαγή γραμμής και μπλοκ σχόλια, εμφάνιση ή απόκρυψη συμβουλών κώδικα, και πολλά άλλα.

Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τον τύπο αρχείου με τον οποίο εργάζεστε, για να αλλάξετε αμέσως τους κανόνες επισήμανσης σύνταξης, καθώς και να αλλάξετε την κωδικοποίηση του αρχείου, αν θέλετε.

Εάν επεξεργάζεστε ένα αρχείο CSS ή HTML, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Ζωντανή προεπισκόπηση για να παρακολουθήσετε την ενημέρωση της σελίδας σε πραγματικό χρόνο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού καθώς πραγματοποιείτε αλλαγές στο αρχείο.

Η περιοχή "Εργασία αρχείων " είναι όπου μπορείτε να ανοίξετε όλα τα αρχεία που ανήκουν σε ένα μόνο έργο και να μετακινηθείτε γρήγορα μεταξύ τους χωρίς να αφήσετε αγκύλες.

Μερικά παραδείγματα plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα πλαίσια Brackets περιλαμβάνουν ένα για να υποστηρίξετε την επικύρωση του W3C, το Ungit για να διευκολύνετε τη χρήση του Git, ενός μενού HTML tag και των εργαλείων Python.

Οι βραχίονες είναι εγκατεστημένοι τόσο με σκοτεινό όσο και με ελαφρύ θέμα που μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα που μπορείτε να εγκαταστήσετε μέσω του Διαχειριστή Extensions. Περισσότερο "

03 του 05

Komodo Επεξεργασία

Komodo Επεξεργασία.

Το Komodo Edit είναι ένας άλλος δωρεάν επεξεργαστής κειμένου με εξαιρετικά καθαρό και ελάχιστο σχέδιο που εξακολουθεί να καταφέρνει να συσκευάσει μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες προβολής που μπορείτε να ανοίξετε ή να κλείσετε γρήγορα συγκεκριμένα παράθυρα. Το ένα είναι "λειτουργία εστίασης" για να αποκρύψετε όλα τα ανοιχτά παράθυρα και απλά να εμφανίσετε τον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα να εμφανίζουν / αποκρύπτουν τα στοιχεία όπως οι φάκελοι, τα αποτελέσματα ελέγχου της σύνταξης και οι ειδοποιήσεις.

Κατεβάστε το Komodo Edit

Αυτό το πρόγραμμα καθιστά πολύ εύκολο το άνοιγμα εγγράφων κειμένου ακόμα και όταν κάποιος είναι ανοιχτός. Στην άκρη του προγράμματος βρίσκεται η διαδρομή προς το αρχείο που έχει ανοιχτεί και μπορείτε να επιλέξετε το βέλος δίπλα σε οποιοδήποτε φάκελο για να πάρετε μια λίστα αρχείων, οποιαδήποτε από τις οποίες θα ανοίξει ως νέα καρτέλα στο Komodo Edit εάν την επιλέξετε.

Η προβολή των φακέλων στο πλάι του Komodo Edit είναι επίσης πολύ χρήσιμη αφού σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων καθώς και να δημιουργήσετε εικονικά έργα που συνδέουν τους φακέλους και τα αρχεία μαζί για να οργανώσετε καλύτερα αυτό που πρέπει να εργαστείτε.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο Komodo Edit είναι η περιοχή στην επάνω αριστερή πλευρά του προγράμματος, που σας επιτρέπει όχι μόνο να ανατρέψετε και να ανατρέψετε όπως τα περισσότερα προγράμματα, αλλά και να επιστρέψετε στην προηγούμενη θέση δρομέα, καθώς και να προχωρήσετε για να επιστρέψετε εκεί που απλά ήταν.

Εδώ είναι μερικά άλλα χαρακτηριστικά επεξεργασίας Komodo που αξίζει να σημειώσουμε:

Αυτός ο επεξεργαστής κειμένου λειτουργεί με Windows, Mac και Linux Περισσότερα »

04 του 05

Κώδικας Visual Studio

Κώδικας Visual Studio.

Ο κώδικας Visual Studio είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως ως επεξεργαστής πηγαίου κώδικα.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ελάχιστο και έχει ακόμη και μια επιλογή "Zen Mode" με ένα κλικ μακριά που κρύβει αμέσως όλα τα μενού και τα παράθυρα και μεγιστοποιεί το πρόγραμμα για να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη.

Κάντε λήψη του κώδικα του Visual Studio

Η διεπαφή περιήγησης με καρτέλες που βλέπετε με άλλους επεξεργαστές κειμένου υποστηρίζεται και στον κώδικα του Visual Studio, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την εργασία με πολλά έγγραφα ταυτόχρονα.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ολόκληρους φακέλους αρχείων ταυτόχρονα εάν εργάζεστε σε ένα έργο και ακόμη και να αποθηκεύσετε το έργο για εύκολη ανάκτηση αργότερα.

Ωστόσο, αυτός ο επεξεργαστής κειμένων πιθανώς δεν είναι ιδανικός αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για προγραμματισμό. Υπάρχουν ολόκληρα τμήματα αφιερωμένα στον κώδικα εντοπισμού σφαλμάτων, στην προβολή των εξόδων εντολών, στη διαχείριση των παρόχων ελέγχου πηγή, ακόμη και χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γραμμή εντολών .

Επίσης, οι ρυθμίσεις δεν είναι τόσο διαισθητικές ώστε να προσαρμόζονται, δεδομένου ότι πρέπει να τις τροποποιήσετε χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου . οι ρυθμίσεις βασίζονται αποκλειστικά στο κείμενο.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα σε αυτό το πρόγραμμα:

Ο κώδικας Visual Studio μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές Windows, Mac και Linux. Περισσότερο "

05 του 05

MeetingWords

MeetingWords.

Ο επεξεργαστής κειμένου του MeetingWords είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους σε αυτόν τον κατάλογο, επειδή λειτουργεί εντελώς ηλεκτρονικά και δεν λειτουργεί σαν κανονικός συντάκτης.

Το κύριο χαρακτηριστικό που καθιστά το MeetingWords έναν χρήσιμο επεξεργαστή κειμένου είναι η λειτουργία συνεργασίας του. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να επεξεργαστούν ταυτόχρονα το ίδιο έγγραφο και να συνομιλήσουν ταυτόχρονα και ξανά.

Ο τρόπος με τον οποίο διαφέρει από άλλους συντάκτες ηλεκτρονικών κειμένων είναι ότι δεν χρειάζεστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε το MeetingWords - απλώς ανοίξτε τον σύνδεσμο, ξεκινώντας την πληκτρολόγηση και μοιραστείτε τη διεύθυνση URL.

Οποιεσδήποτε ενημερώσεις που γίνονται αντικατοπτρίζονται άμεσα στη σελίδα για να δουν οι άλλοι συνεργάτες και το κείμενο επισημαίνεται σε ένα συγκεκριμένο χρώμα για να δείξει ποιος έκανε τι επεξεργασία.

Εφόσον το Workshop λειτουργεί online, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, όπως Windows, Linux, macOS, κλπ.

Επισκεφθείτε το MeetingWords

Για να μοιραστείτε το έγγραφο με άλλους, ώστε να μπορούν να το επεξεργαστούν μαζί σας, μοιραστείτε τη διεύθυνση URL στη σελίδα ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Κοινή χρήση αυτού του κουμπιού για να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον.

Υπάρχει ένα κουμπί Time Slider στο MeetingWords, το οποίο εμφανίζει ένα ιστορικό όλων των επεξεργασιών που έγιναν σε αυτό το έγγραφο και σας επιτρέπει ακόμη και να μοιραστείτε μια σύνδεση με μια συγκεκριμένη αναθεώρηση.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον επεξεργαστή κειμένου, πρέπει είτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε κείμενο στο παρεχόμενο χώρο είτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο κειμένου από την αρχή. Δεν μπορείτε να ανοίξετε υπάρχοντα έγγραφα στο Worksheet όπως μπορείτε με τους περισσότερους άλλους συντάκτες κειμένου.

Αν θέλετε να κάνετε λήψη του εγγράφου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Εισαγωγή / Εξαγωγή για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε ένα αρχείο HTML ή TXT ή να αντιγράψετε / επικολλήσετε τα περιεχόμενα σε έναν άλλο επεξεργαστή κειμένου που υποστηρίζει περισσότερες μορφές εξόδου. Περισσότερο "