Τι είναι ένα αρχείο AHK;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AHK

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .AHK είναι ένα αρχείο Script AutoHotkey. Είναι ένας τύπος αρχείου απλού κειμένου που χρησιμοποιείται από το AutoHotkey, ένα δωρεάν εργαλείο δέσμης ενεργειών για αυτοματοποίηση εργασιών στα Windows.

Το λογισμικό AutoHotkey μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο AHK για να αυτοματοποιήσει τα πράγματα, όπως κάνοντας κλικ στα παράθυρα, πληκτρολογώντας γράμματα και αριθμούς και πολλά άλλα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μακρές, αναληφθείσες και επαναλαμβανόμενες ενέργειες που ακολουθούν πάντα τα ίδια βήματα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AHK

Παρόλο που τα αρχεία AHK είναι απλά αρχεία κειμένου, κατανοούνται και εκτελούνται μόνο στο πλαίσιο του ελεύθερου προγράμματος AutoHotkey. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να εγκατασταθεί για να ανοίξει ένα αρχείο AHK για να εκτελέσει τις εργασίες που περιγράφει το αρχείο.

Εφόσον η σύνταξη είναι σωστή, το λογισμικό κατανοεί τι γράφεται στο αρχείο AHK ως μια σειρά εντολών που πρέπει να ακολουθήσει το AutoHotkey.

Σημαντικό: Προσέξτε ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε εκτελέσιμα αρχεία, όπως αρχεία AHK που έχετε δημιουργήσει ή που έχετε κατεβάσει από μια αξιόπιστη πηγή. Η στιγμή που υπάρχει ένα αρχείο AHK σε έναν υπολογιστή που έχει εγκατεστημένο το AutoHotkey είναι η στιγμή που θέτετε τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο. Το αρχείο ενδέχεται να περιέχει επιβλαβή σενάρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά τόσο στα προσωπικά σας αρχεία, όσο και σε σημαντικά αρχεία συστήματος.

Σημείωση: Η σελίδα λήψης AutoHotkey περιέχει τόσο την πλήρη έκδοση του προγράμματος εγκατάστασης του λογισμικού, όσο και μια φορητή επιλογή τόσο για τις εκδόσεις 32-bit όσο και για τις 64-bit των Windows.

Αυτό που λέγεται, επειδή τα αρχεία AHK είναι γραμμένα σε απλό κείμενο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των βημάτων και την πραγματοποίηση αλλαγών στα υπάρχοντα αρχεία AHK σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως το Notepad στα Windows ή ένας από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors ). Και πάλι, όμως, το πρόγραμμα AutoHotkey πρέπει να εγκατασταθεί για να κάνει τις εντολές που περιλαμβάνονται στο αρχείο κειμένου πράγματι κάνουμε κάτι .

Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε ένα αρχείο AHK στον υπολογιστή σας και λειτουργεί καλά με το AutoHotkey που είναι εγκατεστημένο, δεν μπορείτε να στείλετε το ίδιο αρχείο AHK σε κάποιον άλλο που δεν έχει εγκατεστημένο το λογισμικό και αναμένετε ότι θα λειτουργήσει και για αυτούς. Αυτό είναι φυσικά, εκτός αν μετατρέψετε το αρχείο AHK σε αρχείο EXE , το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την παρακάτω ενότητα.

Σημείωση: Ίσως δεν φαίνεται να έχετε ανοίξει ένα αρχείο AHK εάν οι οδηγίες μέσα στο αρχείο δεν κάνουν κάτι προφανές. Για παράδειγμα, αν το αρχείο AHK σας έχει ρυθμιστεί για να πληκτρολογήσετε μια πρόταση μετά την εισαγωγή ενός ειδικού συνδυασμού εντολών πληκτρολογίου , ανοίγοντας αυτό το συγκεκριμένο αρχείο AHK δεν θα αποκαλυφθεί κανένα παράθυρο ή ένδειξη ότι εκτελείται. Ωστόσο, σίγουρα θα ξέρετε ότι έχετε ανοίξει ένα, αν είναι ρυθμισμένο να ανοίγει άλλα προγράμματα, να κλείνει τον υπολογιστή σας κλπ. - κάτι προφανές.

Ωστόσο, όλα τα ανοικτά σενάρια εμφανίζονται στη Διαχείριση εργασιών ως AutoHotkey , καθώς και στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών των Windows. Επομένως, εάν δεν είστε σίγουροι αν ένα αρχείο AHK τρέχει προς το παρόν στο παρασκήνιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτές τις περιοχές.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AHK

Τα αρχεία AHK μπορούν να μετατραπούν σε EXE, ώστε να μπορούν να εκτελούνται χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε ρητά το λογισμικό AutoHotkey. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη μετατροπή του AHK σε EXE στο Μετατροπή σεναρίου της εταιρείας σε μια σελίδα EXE (ahk2exe).

Βασικά, ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο AHK και να επιλέξετε την επιλογή Compile Script . Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο AHK μέσω του προγράμματος Ahk2Exe που περιλαμβάνεται στο φάκελο εγκατάστασης του AutoHotkey (μπορείτε να το αναζητήσετε μέσω του μενού "Έναρξη" ή με ένα εργαλείο αναζήτησης αρχείων, όπως "Όλα"), το οποίο σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο αρχείο εικονιδίων.

AutoIt είναι ένα πρόγραμμα που είναι παρόμοιο με το AutoHotkey αλλά χρησιμοποιεί τις μορφές αρχείων AUT και AU3 αντί για AHK. Ίσως να μην υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο AHK σε AU3 / AUT, επομένως ίσως χρειαστεί να ξαναγράψετε ξανά τη δέσμη ενεργειών στο AutoIt αν αυτό είναι αυτό που ακολουθείτε.

Παραδείγματα αρχείου AHK

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ενός αρχείου AHK που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε λίγα λεπτά. Απλά αντιγράψτε ένα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αποθηκεύστε το με την επέκταση αρχείου .AHK και, στη συνέχεια, ανοίξτε το σε έναν υπολογιστή που εκτελεί το AutoHotkey. Θα τρέξουν στο παρασκήνιο (δεν θα τους "δείτε" ανοιχτά) και θα δουλέψουν αμέσως όταν ενεργοποιηθούν τα αντίστοιχα πλήκτρα.

Αυτή είναι μια δέσμη ενεργειών AutoHotkey που θα εμφανίζει ή θα αποκρύπτει κρυφά αρχεία κάθε φορά που πατάτε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το πλήκτρο H. Αυτό είναι πολύ πιο γρήγορα από το να εμφανίζονται / αποκρύπτονται τα κρυφά αρχεία στα Windows .

. Χρησιμοποιήστε το Windows Key + H για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε κρυφά αρχεία # h :: RegRead, HiddenFiles_Status, HKEY_CURRENT_USER, Λογισμικό \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced, Hidden If HiddenFiles_Status = 2 RegWrite, REG_DWORD, HKEY_CURRENT_USER, (Eh_Class = "# 32770" ή A_OSVersion = "WIN_VISTA"), το όνομα του χρήστη είναι το όνομα του χρήστη, ) στείλετε, {F5} Άλλο PostMessage, 0x111, 28931 ,,, A Return

Παρακάτω είναι ένα πολύ απλούστερο σενάριο AutoHotkey που είναι πλήρως επεξεργάσιμο στις προτιμήσεις σας. Θα ανοίξει ένα πρόγραμμα με μια γρήγορη συντόμευση πληκτρολογίου. Σε αυτό το παράδειγμα, ρυθμίσαμε τη δέσμη ενεργειών να ανοίγει το Σημειωματάριο όταν πιέζεται το Windows Key + N.

#n :: Εκτέλεση του σημειωματάριου

Εδώ είναι ένα παρόμοιο που ανοίγει γρήγορα Command Prompt από οπουδήποτε:

#p :: Εκτέλεση cmd

Συμβουλή: Ανατρέξτε στο online AutoHotkey Quick Reference για ερωτήσεις σύνταξης και άλλα παραδείγματα σεναρίων AutoHotkey.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο AHK σας;

Εάν το αρχείο σας δεν εκτελείται όταν είναι εγκατεστημένο το AutoHotkey και ειδικά αν δεν σας εμφανίζει εντολές κειμένου όταν εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, τότε υπάρχει μια πραγματικά καλή πιθανότητα να μην έχετε πραγματικά ένα αρχείο Script AutoHotkey.

Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν ένα επίθημα στο τέλος που γράφεται πολύ σαν ".AHK" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε τα αρχεία ως ίσα - δεν ανοίγουν πάντα με τα ίδια προγράμματα ή μετατρέπουν με τα ίδια εργαλεία μετατροπής .

Για παράδειγμα, ίσως έχετε πραγματικά ένα αρχείο AHX, το οποίο είναι ένα αρχείο WinAHX Tracker Module που δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία δέσμης ενεργειών που χρησιμοποιούνται με το AutoHotkey.

Μια άλλη παρόμοια ηχητική αλλά εντελώς διαφορετική επέκταση αρχείου είναι το APK που χρησιμοποιείται για τα αρχεία πακέτων Android. Αυτές είναι εφαρμογές που εκτελούνται στο λειτουργικό σύστημα Android και είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα αρχεία κειμένου, οπότε αν έχετε ένα από αυτά, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ανοίγματα AutoHotkey παραπάνω για να το ανοίξετε.

Το σημείο εδώ είναι να ερευνηθεί η επέκταση αρχείου που πραγματικά έχετε έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει ή να το μετατρέψει σε μια νέα μορφή.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα αρχείο AHK και εξακολουθεί να μην ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου AHK και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.