Τι είναι ένα αρχείο SZN;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία SZN

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου SZN είναι ένα αρχείο CAD HiCAD 3D CAD. Τα αρχεία SZN χρησιμοποιούνται από το λογισμικό σχεδιασμού που ονομάζεται HiCAD για την αποθήκευση σχεδίων CAD 2D ή 3D.

Η μορφή σχεδίασης SZN χρησιμοποιείται από παλαιότερες εκδόσεις του HiCAD, ενώ νεότερες εκδόσεις του λογισμικού χρησιμοποιούν αρχεία SZA και SZX.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SZN

Τα αρχεία SZN μπορούν να ανοίξουν με το HiCAD του ISD Group. Το πρόγραμμα δεν είναι ελεύθερο για χρήση, αλλά υπάρχει ένα demo που μπορείτε να κάνετε λήψη, το οποίο θα πρέπει επίσης να παρέχει την ίδια υποστήριξη για αυτά τα αρχεία.

Το δωρεάν HiCAD Viewer, επίσης από την ISD Group, μπορεί να ανοίξει και αρχεία SZN, αλλά μόνο αν περιέχουν σκιασμένα 3D μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα 2D ή τα γυάλινα μοντέλα που αποθηκεύονται στη μορφή SZN δεν μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα προβολής.

Σημείωση: Στη σελίδα λήψης του HiCAD Viewer υπάρχουν δύο επιλογές για κάθε έκδοση του προγράμματος. Μπορείτε να έχετε την έκδοση 32-bit ή 64-bit και η επιλογή σας εξαρτάται από τον τύπο του υπολογιστή που έχετε. Διαβάστε αυτό αν δεν είστε σίγουροι ποιος σύνδεσμος θα επιλέξετε.

Συμβουλή: Εάν εργάζεστε επίσης με άλλους τύπους αρχείων που χρησιμοποιούνται με το HiCAD, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το δωρεάν πρόγραμμα προβολής μπορεί να ανοίξει αρχεία 2D σε μορφή ZTL, συν τα αρχεία SZA, SZX και RPA, καθώς και τα τμήματα HiCAD Τα αρχεία συναρμολόγησης στη μορφή KRP, KRA και FIG.

Αν υποψιάζεστε ότι το αρχείο SZN δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό HiCAD ή τα σχέδια CAD γενικά, δοκιμάστε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου . Εάν το αρχείο είναι γεμάτο μόνο κείμενο, τότε το αρχείο SZN σας είναι απλά ένα αρχείο κειμένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Εάν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι δυσανάγνωστο, δείτε εάν μπορείτε να διαλέξετε κάτι που να αναγνωρίζεται από το χάος που μπορεί να σας βοηθήσει να ερευνήσετε το πρόγραμμα που δημιούργησε το αρχείο σας. είναι συνήθως το ίδιο πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει.

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο SZN αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία SZN, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SZN

Δεν έχω ένα αρχείο SZN για να δοκιμάσω μια μετατροπή, αλλά ξέρω ότι το λογισμικό HiCAD Viewer που ανέφερα παραπάνω μπορεί να σώσει ανοικτά αρχεία σε διαφορετική μορφή. Είναι πιθανό ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για να μετατρέψετε το αρχείο SZN σε κάποια άλλη παρόμοια μορφή CAD.

Το ίδιο ισχύει και για το πλήρες λογισμικό HiCAD. Είμαι σίγουρος ότι είτε στο αρχείο είτε σε κάποιο είδος του μενού Εξαγωγή είναι η επιλογή μετατροπής του αρχείου SZN.

Σημείωση: Οι πιο συνηθισμένες μορφές αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά εάν ακολουθήσετε με αυτόν τον σύνδεσμο, θα διαπιστώσετε ότι καμία από τις υπηρεσίες online ή προγράμματα μετατροπής δεν υποστηρίζει αυτή τη μορφή SZN.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν το αρχείο σας δεν ανοίξει όπως περιγράφεται παραπάνω, υπάρχει μια πιθανότητα ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου και συγχέετε ένα διαφορετικό αρχείο για ένα με την επέκταση αρχείου SZN.

Για παράδειγμα, η επέκταση αρχείου SZN είναι πολύ παρόμοια με το SZ που χρησιμοποιείται από το λογισμικό αναπαραγωγής μουσικής Winamp ως προσαρμοσμένη διεπαφή ή "skin". Οι δύο μορφές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παρόλο που είναι εύκολο να ανακατέψετε τις επεκτάσεις αρχείων τους.

Εάν το αρχείο SZN δεν φαίνεται να σχετίζεται με το HiCAD, είναι πιθανό να είναι αρχείο ISZ (Disk Image Zipped ISO) που εσείς εσφαλμένα θεωρήσατε ως αρχείο SZN. Δεν είναι καθόλου συγγενείς, μορφοποιημένες, αλλά μοιάζουν μεταξύ τους με την πρώτη ματιά.

Αν ανακαλύψετε ότι δεν έχετε αρχείο SZN, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να δείτε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα αρχείο SZN που δεν ανοίγει σωστά, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου SZN καθώς και με τα προγράμματα που έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.