Τι είναι ένα αρχείο EX4;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EX4

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EX4 είναι ένα αρχείο του προγράμματος MetaTrader. Καταρτίζεται κώδικας προγραμματισμού για το δωρεάν πρόγραμμα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος που ονομάζεται MetaTrader.

Τα αποθηκευμένα σε αρχείο EX4 μπορεί να είναι σενάρια ή δείκτες που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα MetaTrader. Μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα εμπειρογνωμόνων (EA) που χρησιμοποιείται από το MetaTrader για αυτοματοποίηση συναλλαγών.

Ο κώδικας προγραμματισμού στο αρχείο EX4 συντάσσεται από ένα αρχείο MQ4, το οποίο είναι ένα αρχείο δείκτη Custom MetaTrader. Αυτό γίνεται μέσω ενός εργαλείου που ονομάζεται MetaEditor που εγκαθίσταται με το MetaTrader.

Τα αρχεία EX4 χρησιμοποιούνται με το MetaTrader 4, έτσι τα αρχεία EX5 είναι πολύ παρόμοια αλλά χρησιμοποιούνται από το MetaTrader 5. Το MQH είναι μια άλλη μορφή αρχείου MetaTrader, που ονομάζεται αρχείο MetaTrader Include - ίσως δείτε τα αρχεία MQH αποθηκευμένα με αρχεία EX4 και EX5.

Σημείωση: Το Ext4 είναι ένα σύστημα αρχείων που δεν έχει τίποτα να κάνει με τα αρχεία EX4.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EX4

Τα αρχεία EX4 μπορούν να ανοίξουν με το δωρεάν πρόγραμμα MetaTrader από το MetaQuotes. Λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux. Ωστόσο, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ ή να πατήσετε δύο φορές το αρχείο και να το ανοίξετε στο MetaTrader.

Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο EX4 με άλλο τρόπο - τοποθετώντας το στο σωστό φάκελο μέσα στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος MetaTrader. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το MetaTrader 5, αυτός ο φάκελος είναι πιθανότατα "C: \ Program Files \ MetaTrader 5 \ MQL5".

Αφού βρεθείτε σε αυτόν το φάκελο, θα δείτε αρκετούς άλλους υποφακέλους. Πρέπει να ξέρετε τι είναι το αρχείο EX4, ειδικά για να ξέρετε πού να το βάλετε. Μπορεί να είναι μια ένδειξη, Expert Advisor (EA) ή δέσμη ενεργειών - Τοποθετήστε το αρχείο EX4 στο φάκελο "Δείκτες" αν είναι μια ένδειξη, το φάκελο "Εμπειρογνώμονες" εάν ο φάκελος EA και ο φάκελος "Scripts" σεναρίων.

Στο MetaTrader, μπορείτε να δείτε αυτά τα αρχεία στο παράθυρο "Navigator". Αν δεν βλέπετε αυτό το παράθυρο, ενεργοποιήστε το στο μενού Προβολή> Navigator .

Σημείωση: Η επέκταση αρχείου EX4, αν και μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα, δεν είναι ίδια με ένα αρχείο που έχει την επέκταση EXO , EXR , EX_ ή EXE . Ακολουθήστε αυτές τις συνδέσεις για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις μορφές αρχείων.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EX4 αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EX4, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EX4

Εφόσον τα αρχεία EX4 είναι το ισοδύναμο των αρχείων MQ4, θα χρειαστείτε ένα decompiler για να "μετατρέψετε" το EX4 σε MQ4. Δεν γνωρίζω αποσυμπιεστές που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα μετατροπής EX4 σε EX5 ή AFL (AmiBroker Formula Language). Αν ναι, είναι πιθανό να γίνει μέσω του προγράμματος MetaTrader, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ο ίδιος.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία EX4

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EX4 και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.