Τι είναι ένα αρχείο MDW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MDW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MDW είναι ένα αρχείο πληροφοριών της ομάδας εργασίας Microsoft Access, που μερικές φορές ονομάζεται WIF (αρχείο πληροφοριών ομάδας εργασίας).

Ένα αρχείο MDW αποθηκεύει τα ονόματα χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης για χρήστες και ομάδες που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων MS Access, όπως ένα αρχείο MDB .

Ενώ τα διαπιστευτήρια για μια βάση δεδομένων αποθηκεύονται στο αρχείο MDW, είναι το αρχείο MDB που περιέχει τα δικαιώματα που χορηγούν οι χρήστες.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MDW

Τα αρχεία MDW μπορούν να ανοίξουν με τη Microsoft Access.

Σημείωση: Η ασφάλεια σε επίπεδο χρήστη που παρέχουν τα αρχεία MDW είναι μόνο για αρχεία MDB, επομένως δεν είναι διαθέσιμα για χρήση με νεότερες μορφές βάσης δεδομένων όπως ACCDB και ACCDE . Δείτε τι συμβαίνει με την ασφάλεια χρήστη σε επίπεδο χρήστη; για ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Εάν η Access δεν ανοίγει το MDW, είναι πιθανό ότι το συγκεκριμένο αρχείο σας δεν είναι ένα αρχείο Microsoft Access καθόλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και άλλα προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου .MDW, αλλά να κρατούν πληροφορίες πλην των διαπιστευτηρίων βάσης δεδομένων, όπως με το WIF.

Για αρχεία MDW που δεν είναι αρχεία πληροφοριών ομάδας εργασίας της Microsoft Access, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο MDW ως έγγραφο κειμένου . Κάνοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κάποιες πληροφορίες μέσα στο ίδιο το αρχείο που μπορεί να εξηγήσει το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε συμβατό MDW ανοιχτήρι.

Σημείωση: Η μορφή MDW που χρησιμοποιείται με το MS Access δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή εγγράφου MarinerWrite που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .MWD. Παρόλο που οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες, τα αρχεία MWD χρησιμοποιούνται με το Mariner Write, όχι με την Microsoft Access.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MDW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο σε ανοιχτά αρχεία MDW, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MDW

Εάν το αρχείο MDW δημιουργήθηκε στην Access 2003, μπορείτε να το ανοίξετε σε μια νεότερη έκδοση μέσω της γραμμής εντολών . Δείτε αυτό το νήμα στο Overflow σταδίων για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το άνοιγμα ενός αρχείου MDW Access 2003 στην Access 2010. Παρόμοια βήματα θα μπορούσαν να γίνουν για μια έκδοση νεότερη από την Access 2010.

Για τα αρχεία MDW που δεν σχετίζονται με τη Microsoft Access, το πρόγραμμα που το δημιούργησε είναι πιθανότατα σε θέση να το μετατρέψει σε νέα μορφή. Αυτό είναι συνήθως δυνατό μέσω ενός μενού εξαγωγής .

Πρόσθετη ανάγνωση στα αρχεία MDW

Εάν ασφαλίζετε ένα αρχείο MDW για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτό, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο εντελώς αντί να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο αρχείο MDW που συνοδεύει τη Microsoft Access. Αυτό συμβαίνει επειδή το προεπιλεγμένο αρχείο, που ονομάζεται System.mdw , αποθηκεύει τα ίδια προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια για την πρόσβαση στη βάση δεδομένων σε οποιονδήποτε υπολογιστές που χρησιμοποιούν τη Microsoft Access, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές από προεπιλογή.

Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο MDW που προμηθεύει η Microsoft με την Access, αλλά αντί να δημιουργήσετε το δικό σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο αρχείο MDW στο MS Access μέσω του μενού Tools> Security> Workgroup Administrator .

Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός αρχείου MDW, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε να επαναδημιουργήσετε όλους τους λογαριασμούς χρηστών / ομάδων που υπήρχαν στο αρχείο, αν τυχαίνει να το χάσετε. Η οικοδόμηση του αρχείου από την αρχή είναι μια λεπτή διαδικασία που πρέπει να γίνει άψογα ή δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων με το WIF.

Η Microsoft έχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο των αρχείων MDW στην ασφάλεια της Access.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία MDW

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MDW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.