Τι είναι το αρχείο UDF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία UDF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου UDF είναι πιθανότατα είτε ένα αρχείο μορφής Universal Disk είτε ένα αρχείο λειτουργιών καθορισμένο από το χρήστη.

Το UDF είναι ένα κοινό σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται από προγράμματα εγγραφής οπτικών μέσων για την αποθήκευση αρχείων σε δίσκους, οπότε η πραγματική επέκταση αρχείου UDF (.UDF) ενδέχεται να μην είναι τόσο διαδεδομένη. Αντίθετα, παρόλο που το πρόγραμμα που κάνει το κάψιμο θα το κάνει χρησιμοποιώντας το πρότυπο UDF, πιθανότατα συσχετίζει το αρχείο με τον εαυτό του προσθέτοντας μια διαφορετική επέκταση αρχείου στο τέλος του ονόματος του αρχείου.

Ορισμένα αρχεία UDF μπορεί αντίθετα να είναι λειτουργίες καθορισμένες από το χρήστη που δημιουργούνται από το Microsoft Excel και θα εκτελέσουν ορισμένες προκαθορισμένες λειτουργίες όταν ανοίξουν. Άλλοι θα μπορούσαν να είναι τα βιβλία διευθύνσεων Ricoh που περιέχουν πληροφορίες χρηστών.

Σημείωση: Το UDF είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους άσχετους όρους της τεχνολογίας, όπως το αρχείο βάσης δεδομένων μοναδικότητας, το χαρακτηριστικό που καθορίζεται από το χρήστη, η γραμματοσειρά που έχει οριστεί από το χρήστη και το πεδίο ultra deep.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο UDF

Τα αρχεία μορφής Universal Disk που έχουν την επέκταση UDF μπορούν να ανοίξουν με τη χρήση του Nero ή ενός βοηθητικού προγράμματος αποσυμπίεσης αρχείων, όπως PeaZip ή 7-Zip.

Οι δέσμες ενεργειών UDF που είναι λειτουργίες καθορισμένες από το χρήστη δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται από το Microsoft Excel μέσω του ενσωματωμένου εργαλείου Microsoft Visual Basic for Applications . Αυτό είναι προσβάσιμο μέσω της συντόμευσης Alt + F11 στο Excel, αλλά το πραγματικό περιεχόμενο σεναρίων πιθανότατα δεν υπάρχει με την επέκταση αρχείου .UDF, αλλά αποθηκεύεται στο Excel.

Τα αρχεία UDF που είναι αρχεία βιβλίου διευθύνσεων Ricoh απαιτούν το λογισμικό SmartDeviceMonitor for Admin που έχει διακοπεί από την Ricoh. Ίσως μπορέσετε να ανοίξετε το αρχείο UDF με το νεότερο εργαλείο διαχείρισης συσκευών NX Lite ή με το παλαιότερο SmartDeviceMonitor for Admin, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Softpedia.

Προειδοποίηση: Τα αρχεία UDF στο MS Excel έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν κακόβουλα σενάρια. Προσέχετε πολύ όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων όπως αυτή που έχετε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχετε κατεβάσει από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των επεκτάσεων αρχείων εκτελέσιμων αρχείων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο UDF. Πολλά αρχεία είναι μόνο αρχεία κειμένου που σημαίνουν ανεξάρτητα από την επέκταση αρχείου, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ή όχι με τα αρχεία UDF, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο UDF

Ενώ η μορφή UDF χρησιμοποιείται ευρέως για την αποθήκευση δεδομένων σε δίσκους, η μετατροπή της μορφής αρχείου σε μορφή αρχείου πολυμέσων δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να "μετατρέψετε" το UDF σε MP4 ή ISO , είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μετατροπέα αρχείων βίντεο ή ένα πρόγραμμα αντιγραφής DVD.

Σκεφτείτε ένα δίσκο που θέλετε να αποθηκευτεί ως ISO ή σε μορφή βίντεο όπως MPEG . Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό εάν χρειάζεστε τα δεδομένα σε μορφή ISO είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το BurnAware. Μπορείτε να δείτε πώς γίνεται αυτό στον τρόπο δημιουργίας ενός αρχείου εικόνας ISO από οδηγό DVD, BD ή CD .

Χρειάζεστε το περιεχόμενό σας UDF να είναι σε μορφή αρχείου βίντεο; Μπορείτε να αντιγράψετε το περιεχόμενο από ένα δίσκο και να το αποθηκεύσετε σε μια αναπαραγωγική μορφή βίντεο όπως MP4 ή AVI , χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το Freemake Video Converter .

Για να μετατρέψετε το UDF σε CSV , εάν διαθέτετε αρχείο βιβλίου διευθύνσεων Ricoh, απαιτείται το λογισμικό SmartDeviceMonitor for Admin από τη Ricoh. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το λογισμικό αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο από τη Ricoh, αλλά ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά από το σύνδεσμο Softpedia παραπάνω ή με το πρόγραμμα διαχείρισης συσκευών NX Lite.

Σημείωση: Αν ψάχνετε για ένα μετατροπέα συστήματος αρχείων που μπορεί να μετατρέψει το UDF σε NTFS ή FAT32 , για παράδειγμα, δοκιμάστε να μορφοποιήσετε το διαμέρισμα με τη Διαχείριση δίσκων . Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες συσκευές δεν υποστηρίζουν κάθε πιθανό σύστημα αρχείων.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίξει όπως περιγράφεται παραπάνω, τότε πιθανότατα δεν πρόκειται για αρχείο μορφής Universal Disk ή για αρχείο ορισμού χρήστη του Excel. Αντ 'αυτού, πιθανότατα έχετε ένα αρχείο που δεν τελειώνει με την επέκταση αρχείου ".UDF", αλλά αντί για κάτι που μοιάζει ακριβώς.

Για παράδειγμα, η μορφή αρχείου PDF είναι πολύ δημοφιλής και είναι γραμμένη σχεδόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το .UDF. Ωστόσο, τα αρχεία PDf δεν μπορούν να ανοίξουν με ανοιχτήρια UDF και το αρχείο UDF δεν θα ανοίξει σε προγράμματα προβολής PDF.

Η ίδια ιδέα ισχύει και για πολλές άλλες μορφές αρχείων και επέκταση αρχείων, όπως τα αρχεία UD που είναι αρχεία Λεξικού χρήστη OmniPage που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό OmniPage. Τα αρχεία χρήστη DAZ που χρησιμοποιούν το επίθημα DUF. και το Universal Image Format της MagicISO που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου UIF.

Το σημείο εδώ είναι να ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο UDF σας. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι έχετε να κάνουμε με μια παρόμοια γραφή, αλλά εντελώς διαφορετική μορφή αρχείου που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Εξετάστε την επέκταση αρχείου του συγκεκριμένου σας αρχείου για να βρείτε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να μετατρέψουν το αρχείο.