Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο εικόνας ISO Από ένα DVD, BD ή CD

Κάντε ένα αρχείο ISO από οποιονδήποτε δίσκο στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Δημιουργώντας ένα αρχείο ISO από οποιοδήποτε δίσκο είναι πολύ εύκολο με το σωστό δωρεάν εργαλείο και είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για σημαντικά DVD, BD ή CD στο σκληρό σας δίσκο .

Η δημιουργία και αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας ISO των σημαντικών δίσκων εγκατάστασης λογισμικού και ακόμη και των δίσκων εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος είναι ένα έξυπνο σχέδιο. Συμπληρώστε το με μια απεριόριστη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και έχετε μια στρατηγική αντιγράφων ασφαλείας για το δίσκο.

Οι εικόνες ISO είναι εξαιρετικές επειδή είναι αυτοτελείς, τέλειες αναπαραστάσεις των δεδομένων σε ένα δίσκο. Όντας μεμονωμένα αρχεία, είναι ευκολότερο να αποθηκεύονται και να οργανώνονται παρά απλά αντίγραφα των φακέλων και αρχείων σε ένα δίσκο.

Τα Windows δεν έχουν ενσωματωμένο τρόπο δημιουργίας αρχείων εικόνας ISO, οπότε θα πρέπει να κάνετε λήψη ενός προγράμματος για να το κάνετε αυτό για εσάς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωρεάν εργαλεία που κάνουν τη δημιουργία εικόνων ISO πολύ εύκολη υπόθεση.

Απαιτείται χρόνος: Η δημιουργία ενός αρχείου εικόνας ISO από δίσκο DVD, CD ή BD είναι εύκολο, αλλά μπορεί να διαρκεί από λίγα λεπτά έως περισσότερο από μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου και την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο εικόνας ISO από δίσκο DVD, BD ή CD

  1. Κατεβάστε το BurnAware Free, ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα ISO από όλους τους τύπους δίσκων CD, DVD και BD.
    1. Το BurnAware Free λειτουργεί στα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP και ακόμα και τα Windows 2000 και NT. Και οι δύο εκδόσεις 32-bit και 64-bit των λειτουργικών συστημάτων υποστηρίζονται.
    2. Σημείωση: Υπάρχουν επίσης "Premium" και "Επαγγελματικές" εκδόσεις του BurnAware που δεν είναι δωρεάν. Ωστόσο, η "Ελεύθερη" έκδοση είναι πλήρως ικανή να δημιουργεί εικόνες ISO από τους δίσκους σας, που είναι ο στόχος αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σύνδεσμο λήψης "BurnAware Free".
  2. Εγκαταστήστε το BurnAware Free εκτελώντας το αρχείο burnawa re_free_ [έκδοση] .exe που μόλις κατεβάσατε.
    1. Σημαντικό: Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ενδέχεται να εμφανιστεί μια οθόνη για τη χορηγία ή την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού . Διστάσετε να αποεπιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές και να συνεχίσετε.
  3. Εκτελέστε το BurnAware Free είτε από τη συντόμευση που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια εργασίας είτε αυτόματα μέσω του τελευταίου βήματος της εγκατάστασης.
  4. Μόλις ανοίξει το BurnAware Free, κάντε κλικ ή επιλέξτε Αντιγραφή σε ISO , που βρίσκεται στη στήλη Εικόνες δίσκου .
    1. Το εργαλείο Αντιγραφή εικόνας θα εμφανιστεί εκτός από το υπάρχον παράθυρο BurnAware Free που είναι ήδη ανοιχτό.
    2. Συμβουλή: Ενδέχεται να έχετε δει ένα εικονίδιο Δημιουργία ISO κάτω από την επιλογή Αντιγραφή σε ISO, αλλά δεν θέλετε να το επιλέξετε για αυτή τη συγκεκριμένη εργασία. Το εργαλείο Δημιουργία ISO είναι για τη δημιουργία μιας εικόνας ISO όχι από ένα δίσκο, αλλά από μια συλλογή αρχείων που επιλέγετε, όπως από τον σκληρό σας δίσκο ή άλλη πηγή.
  1. Από το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου, επιλέξτε τη μονάδα οπτικού δίσκου που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν έχετε μόνο μία μονάδα δίσκου, θα δείτε μόνο μία επιλογή.
    1. Συμβουλή: Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες ISO μόνο από δίσκους που υποστηρίζει η μονάδα οπτικού δίσκου. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε μόνο μονάδα DVD, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες ISO από δίσκους BD, επειδή η μονάδα δίσκου δεν θα μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα από αυτά.
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί Αναζήτηση ... στο κέντρο της οθόνης.
  3. Πλοηγηθείτε στη θέση που θέλετε να γράψετε το αρχείο εικόνας ISO, δώστε στο αρχείο κειμένου το όνομα του αρχείου που είναι σύντομα κοντά σας και στη συνέχεια κάντε κλικ ή επιλέξτε Αποθήκευση .
    1. Σημείωση: Οι οπτικοί δίσκοι, ειδικά τα DVD και τα BD, μπορούν να χωρέσουν αρκετά gigabytes δεδομένων και θα δημιουργήσουν ISO ίσου μεγέθους. Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε δίσκος που επιλέγετε για να αποθηκεύσετε την εικόνα ISO έχει αρκετό χώρο για να την υποστηρίξει . Ο βασικός σας σκληρός δίσκος πιθανόν να έχει άφθονο ελεύθερο χώρο, οπότε επιλέγοντας μια βολική τοποθεσία εκεί, όπως η επιφάνεια εργασίας σας, ως τοποθεσία για να δημιουργήσετε την εικόνα ISO είναι πιθανώς ωραία.
    2. Σημαντικό: Εάν το τελικό σας σχέδιο είναι να αποκτήσετε τα δεδομένα από ένα δίσκο σε μια μονάδα flash ώστε να μπορέσετε να εκκινήσετε από αυτό, γνωρίζετε ότι απλά η δημιουργία ενός αρχείου ISO απευθείας στη συσκευή USB δεν πρόκειται να λειτουργήσει όπως περιμένετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως κατά την εγκατάσταση των Windows 10 από μια μονάδα flash, πρέπει να κάνετε κάποια επιπλέον βήματα για να κάνετε αυτή την εργασία. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου ISO σε μια μονάδα USB για βοήθεια.
  1. Τοποθετήστε το δίσκο CD, DVD ή BD που θέλετε να δημιουργήσετε την εικόνα ISO από τη μονάδα οπτικού δίσκου που επιλέξατε στο Βήμα 5.
    1. Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το AutoRun έχει ρυθμιστεί στα Windows στον υπολογιστή σας, ο δίσκος που μόλις εισήγατε μπορεί να ξεκινήσει (π.χ. η ταινία μπορεί να αρχίσει να παίζει, μπορεί να εμφανιστεί μια οθόνη εγκατάστασης των Windows κλπ.). Ανεξάρτητα, κλείστε ό, τι συμβαίνει.
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Αντιγραφή .
    1. Συμβουλή: Παίρνετε ένα Δεν υπάρχει δίσκος στο μήνυμα της μονάδας πηγής ; Αν ναι, απλά κάντε κλικ ή αγγίξτε το OK και δοκιμάστε ξανά σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι πιθανότητες είναι ότι η περιστροφή του δίσκου στη μονάδα οπτικού δίσκου δεν έχει ολοκληρωθεί, ώστε τα Windows απλά δεν το βλέπουν ακόμα. Αν δεν μπορείτε να πάρετε αυτό το μήνυμα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή μονάδα οπτικού δίσκου και ότι ο δίσκος είναι καθαρός και άθικτος.
  3. Περιμένετε μέχρι να δημιουργηθεί η εικόνα ISO από το δίσκο σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδο παρακολουθώντας τη γραμμή προόδου εικόνας ή τον γραπτό δείκτη x x x .
  4. Η διαδικασία δημιουργίας ISO ολοκληρώνεται μόλις δείτε το μήνυμα " Διαδικασία αντιγραφής ολοκληρώθηκε με επιτυχία " μαζί με το συνολικό χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί.
    1. Το αρχείο ISO θα ονομάζεται και θα βρίσκεται εκεί που αποφασίσατε στο βήμα 7.
  1. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Αντιγραφή στην εικόνα και το παράθυρο BurnAware Free . Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τώρα το δίσκο που χρησιμοποιούσατε από τη μονάδα οπτικού δίσκου.

Δημιουργία εικόνων ISO σε macOS και Linux

Στις macOS, είναι δυνατή η δημιουργία εικόνων ISO με τα εργαλεία που περιλαμβάνονται. Ξεκινήστε από το Disk Utility μέσω της επιλογής File> New> Disk Image από (επιλέξτε μια συσκευή) ... για να δημιουργήσετε ένα αρχείο CDR . Μόλις έχετε την εικόνα CDR, μπορείτε να την μετατρέψετε σε ISO μέσω αυτής της εντολής τερματικού:

hdiutil μετατρέψτε /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Για να μετατρέψετε το ISO σε DMG , εκτελέστε αυτό από το τερματικό στο Mac σας:

hdiutil μετατρέψτε /path/originalimage.iso -format UDRW -o /path/convertedimage.dmg

Σε κάθε περίπτωση, αντικαταστήστε / path / originalimage με τη διαδρομή και το όνομα αρχείου του αρχείου CDR ή ISO και / path / convertedimage με τη διαδρομή και το όνομα αρχείου του αρχείου ISO ή DMG που θέλετε να δημιουργήσετε.

Στο Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εκτελέστε τα εξής:

sudo dd αν = / dev / dvd της = / path / image.iso

Αντικαταστήστε το / dev / dvd με τη διαδρομή προς τη μονάδα οπτικού δίσκου και / path / image με τη διαδρομή και το όνομα του αρχείου ISO που δημιουργείτε.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό για να δημιουργήσετε μια εικόνα ISO αντί για εργαλεία γραμμής εντολών, δοκιμάστε το Roxio Toast (Mac) ή το Brasero (Linux).

Άλλα εργαλεία δημιουργίας ISO των Windows

Ενώ δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε ακριβώς το μάθημά μας, υπάρχουν πολλά άλλα δωρεάν εργαλεία δημιουργίας ISO διαθέσιμα αν δεν σας αρέσει το BurnAware Free ή δεν δουλεύει για εσάς.

Ορισμένα αγαπημένα που έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνουν το InfraRecorder, το ISODisk, το ImgBurn, το ISO Recorder, το CDBurnerXP και το Free DVD to ISO Maker ... μεταξύ άλλων.