Πώς να απεγκαταστήσετε εφαρμογές από τα Windows 7, 8 και 10

Κουρασμένος από αυτήν την εφαρμογή; Εδώ είναι πώς να το ξεφορτωθείτε!

Αν ψάχνετε να απαλλαγείτε από τα Windows 10 συνολικά , οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται εδώ. Σε αυτό το κομμάτι, θα σας δείξουμε πώς να καταργήσετε συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν σας αρέσουν από το λειτουργικό σας σύστημα Windows.

01 από 08

Dump αυτό το πρόγραμμα

Ο Πίνακας Ελέγχου των Windows 10.

Συμβαίνει όλη την ώρα. Έχετε αποφασίσει να καταργήσετε ένα πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας, επειδή είναι άχρηστο, ξεπερασμένο ή απλό παλιό περιττό. Τώρα τι?

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απορρίψετε το ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Το ένα είναι να ανοίξετε τη λειτουργία κατάργησης εγκατάστασης ή το πρόγραμμα που μπορεί να έρθει με την εφαρμογή σας. Ο τυπικός τρόπος των Windows, ωστόσο, είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" από τον Πίνακα Ελέγχου και αυτό θα καλύψουμε σήμερα.

02 από 08

Μεταβείτε στο βοηθητικό πρόγραμμα "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs)

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα από τον Πίνακα Ελέγχου.

Η κατάργηση της εγκατάστασης είναι ένα εύκολο έργο. Για να το εκτελέσετε, θα πρέπει να ξέρετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" και σε μικρό χρονικό διάστημα (ανάλογα με το μέγεθος της εφαρμογής που θέλετε να καταργήσετε και την ταχύτητα του υπολογιστή σας).

Αυτή η διαδικασία είναι γραμμένη για τα Windows 7 και επάνω. Ωστόσο, οι χρήστες των Windows 10 έχουν άλλες μεθόδους για την κατάργηση προγραμμάτων που θα καλύψουμε στο τέλος αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου για την έκδοση των Windows. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, ελέγξτε το σεμινάριο μας σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος του Πίνακα Ελέγχου .

Αφού ο πίνακας ελέγχου είναι ανοικτός, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Προβολή κατά" έχει οριστεί σε "Μεγάλα εικονίδια" από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες .

03 του 08

Επιλέξτε μια εφαρμογή για διαγραφή

Κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση εγκατάστασης" για να ξεκινήσετε την κατάργηση ενός προγράμματος από τα Windows.

Τώρα θα δείτε μια λίστα με όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας - για χρήστες των Windows 10, αυτό ισχύει μόνο για τα επιτραπέζια προγράμματα και όχι για τις εφαρμογές των Windows Store. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των προγραμμάτων μέχρι να βρείτε εκείνο που θέλετε να απεγκαταστήσετε - η λίστα είναι ταξινομημένη αλφαβητικά. Σε αυτό το παράδειγμα, θα καταργήσουμε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης που ονομάζεται Maelstrom που δεν χρειάζεται πλέον. Επιλέξτε το πρόγραμμα με ένα μόνο αριστερό κλικ για να το επισημάνετε. Προς το επάνω μέρος της λίστας προγραμμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης που εμφανίζεται.

04 του 08

Καταργήστε και επιβεβαιώστε την επιλογή

Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να απεγκαταστήσετε το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Αν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο κουμπί, συνήθως ρωτάτε αν θέλετε ή όχι να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Κάντε αριστερό κλικ σε οποιαδήποτε από τις καταφατικές επιλογές. Συνήθως αυτό είναι Ναι , Απεγκατάσταση , ή σε ορισμένες περιπτώσεις Εκτέλεση .

05 του 08

Η εφαρμογή καταργήθηκε

Η λίστα Πίνακας Ελέγχου θα αντικατοπτρίζει ότι το πρόγραμμα απεγκαταστάθηκε.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να εξαφανιστεί το πρόγραμμα εξαρτάται από αυτό που απεγκαθιστάτε. Τα απλούστερα προγράμματα θα εξαφανιστούν σε λίγα δευτερόλεπτα. Άλλοι μπορεί να σας ζητήσουν να περάσετε από ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης που θα σας οδηγήσει στην αφαίρεση του προγράμματος.

Όταν ολοκληρωθεί η επανεκτέλεση, θα δείτε τη λίστα των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, μείον το πρόγραμμα που μόλις απεγκαταστήκατε. Δεν θα είναι απαραίτητα ένα μήνυμα επιβεβαίωσης ότι το πρόγραμμα έχει απεγκατασταθεί, αλλά συχνά υπάρχει. Αν το πρόγραμμα δεν εξαφανιστεί από τη λίστα του Πίνακα Ελέγχου αμέσως, δώστε του λίγα λεπτά.

06 του 08

Windows 10: Δύο νέες μέθοδοι

Andrew Burton / Getty Images

Στα Windows 10, υπάρχουν επίσης δύο άλλοι τρόποι για να διαγράψετε προγράμματα που είναι λίγο πιο απλά από τη μέθοδο του Πίνακα Ελέγχου.

07 του 08

Η επιλογή μενού "Έναρξη"

Τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να απεγκαταστήσετε προγράμματα από το μενού "Έναρξη".

Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο απλός. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να απεγκαταστήσετε, μεταβαίνοντας στη λίστα Όλες οι εφαρμογές. Όταν βρείτε το πρόγραμμα ή την εφαρμογή Windows Store που θέλετε να απαλλαγείτε, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του με το ποντίκι και κάντε δεξί κλικ. Από το μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης . Στη συνέχεια, ακολουθήστε την ίδια μέθοδο για να απαλλαγείτε από το πρόγραμμα σαν να κάνατε κλικ στο "Κατάργηση εγκατάστασης" στον Πίνακα Ελέγχου.

Οι χρήστες Windows 8 και 8.1 μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη μέθοδο. Αντί να κάνετε δεξί κλικ σε ένα πρόγραμμα στο μενού "Έναρξη", θα έπρεπε να κάνετε δεξί κλικ από τις οθόνες "Έναρξη" ή "Όλες οι εφαρμογές" .

08 από 08

Η επιλογή "Ρυθμίσεις εφαρμογής"

Τα Windows 10 σας επιτρέπουν επίσης να απεγκαταστήσετε από την εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

Μια άλλη επιλογή είναι να ακολουθήσετε τη μέθοδο της εφαρμογής "Ρυθμίσεις". Ξεκινήστε από την πλοήγηση στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις > Σύστημα> Εφαρμογές και δυνατότητες . Μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές των Windows Store και τα προγράμματα επιφάνειας εργασίας θα συμπληρωθεί σε αυτήν την οθόνη της εφαρμογής "Ρυθμίσεις".

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα, μέχρι να βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να καταργήσετε. Κάντε αριστερό κλικ στο πρόγραμμα και θα εμφανιστούν δύο κουμπιά: Τροποποίηση και απεγκατάσταση . Τις περισσότερες φορές η τροποποίηση δεν θα είναι διαθέσιμη για χρήση, αλλά η επιλογή που θέλετε είναι η απεγκατάσταση ούτως ή άλλως.

Αφού κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί, απλά επιλέγετε "Κατάργηση εγκατάστασης" από τον Πίνακα Ελέγχου. Συνεχίστε από αυτό το σημείο όπως θα χρησιμοποιούσατε αυτή τη μέθοδο.