Αντιμετώπιση προβλημάτων AirPlay: Τι να κάνετε όταν δεν λειτουργεί

Το AirPlay είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του iPad, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το AirPlay για να συνδέσετε το iPad με την τηλεόρασή σας μέσω της Apple TV . Εφαρμογές όπως το Real Racing 3 χρησιμοποιούν ακόμη και ένα χαρακτηριστικό δύο οθόνης, το οποίο επιτρέπει στην εφαρμογή να δείχνει ένα πράγμα στην τηλεόραση και ένα άλλο πράγμα στην οθόνη του iPad.

Δυστυχώς, το AirPlay δεν είναι τέλειο. Και επειδή το AirPlay μοιάζει απλά μαγικά, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, το AirPlay λειτουργεί με σχετικά απλές αρχές και θα χρησιμοποιήσουμε αυτές για να λύσουμε τα προβλήματα με τη σωστή σύνδεση του AirPlay.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Apple TV ή AirPlay είναι ενεργοποιημένη

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι απίστευτα εύκολο να χάσετε τα απλούστερα πράγματα. Πρώτα πράγματα πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή AirPlay είναι ενεργοποιημένη.

Επανεκκινήστε τη συσκευή AirPlay

Εάν η συσκευή ήταν ενεργοποιημένη, προχωρήστε και σβήστε τη συσκευή. Για την Apple TV, αυτό σημαίνει ότι είτε αποσυνδέστε το από την πρίζα είτε αποσυνδέστε το καλώδιο από το πίσω μέρος της Apple TV επειδή δεν διαθέτει διακόπτη on / off. Αφήστε το να αποσυνδεθεί για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το συνδέσετε ξανά. Μετά την εκκίνηση της Apple TV, θα θέλετε να περιμένετε μέχρι να συνδεθεί στο δίκτυο για να δοκιμάσετε το AirPlay.

Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi

Το AirPlay λειτουργεί μέσω σύνδεσης μέσω του δικτύου Wi-Fi, οπότε και οι δύο συσκευές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο για να λειτουργήσουν. Μπορείτε να ελέγξετε σε ποιο δίκτυο είστε συνδεδεμένοι στο iPad σας ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις . Θα δείτε το όνομα του δικτύου Wi-Fi δίπλα στην επιλογή Wi-Fi στο αριστερό μενού. Αν αυτό είναι "εκτός λειτουργίας", θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi και να συνδεθείτε στο ίδιο δίκτυο με τη συσκευή AirPlay.

Μπορείτε να ελέγξετε το δίκτυο Wi-Fi στην Apple TV σας πηγαίνοντας σε ρυθμίσεις και επιλέγοντας "Δίκτυο" για την 4η γενιά της Apple TV ή "General" και στη συνέχεια "Network" για προηγούμενες εκδόσεις της Apple TV.

Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία AirPlay είναι ενεργοποιημένη

Ενώ βρίσκεστε στις ρυθμίσεις της Apple TV, βεβαιωθείτε ότι το AirPlay είναι πραγματικά ενεργοποιημένο. Επιλέξτε την επιλογή "AirPlay" στις ρυθμίσεις για να επαληθεύσετε ότι η λειτουργία είναι έτοιμη.

Επανεκκινήστε το iPad

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση της συσκευής Apple TV ή AirPlay στον πίνακα ελέγχου του iPad, είναι καιρός να επανεκκινήσετε το iPad. Μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Sleep / Wake μέχρι το iPad να σας ζητήσει να σύρετε το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Αφού σύρετε το κουμπί και ενεργοποιήσετε το iPad, περιμένετε μέχρι η οθόνη να είναι εντελώς σκοτεινή και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake ξανά για να το ενεργοποιήσετε.

Επανεκκινήστε τον δρομολογητή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επανεκκίνηση των συσκευών και η επαλήθευση ότι συνδέονται στο ίδιο δίκτυο θα λύσουν το πρόβλημα. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, το ίδιο το δρομολογητή γίνεται το ζήτημα. Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επανεκκινήστε το δρομολογητή. Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν ένα διακόπτη on / off στο πίσω μέρος, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα, μπορείτε να επανεκκινήσετε το δρομολογητή αποσυνδέοντας το από την πρίζα, περιμένοντας λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέοντας το ξανά.

Θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να ξεκινήσει ο δρομολογητής και να συνδεθεί ξανά στο Internet. Συνήθως, θα γνωρίζετε ότι είναι συνδεδεμένο επειδή τα φώτα θα αρχίσουν να τρεμοπαίζουν. Πολλοί δρομολογητές έχουν επίσης ένα φως δικτύου για να σας δείξουν πότε συνδέεται.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να προειδοποιήσετε όλους στο νοικοκυριό ότι ο δρομολογητής γίνεται επανεκκίνηση και να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε εργασία σε υπολογιστές που ενδέχεται να χρειάζονται τη σύνδεση στο Internet.

Ενημέρωση του υλικολογισμικού του δρομολογητή σας

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα και είστε αρκετά άνετα με τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας, ίσως να προσπαθήσετε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό εάν αντιμετωπίζετε ακόμα προβλήματα. Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται μετά την επανεκκίνηση των συσκευών τείνουν είτε να σχετίζονται με υλικολογισμικό είτε ένα τείχος προστασίας να εμποδίζουν τις θύρες που χρησιμοποιεί το AirPlay, το οποίο μπορεί επίσης να διορθωθεί με την ενημέρωση του υλικολογισμικού. Λάβετε βοήθεια για την ενημέρωση του υλικολογισμικού του δρομολογητή .